2. desember 2015

Avstanden fra nord til sør er en vott

Untitled


Da jeg og ungene var på tur til Nesna, hadde vi den kjappeste turen nordover vi har hatt, med direktefly fra Oslo til Sandnessjøen og rett på båten over til Nesna. Halv ni dro flyet fra Oslo, og halv tolv var vi fremme.

Hjem igjen andre veien var flybillettene så dyre, at jeg valgte den billigere varianten; å reise først tre timer nordover til Bodø med toget, for så å ta fly fra Bodø til Gardermoen. Fra vi tok buss fra Nesna til vi var hjemme, tok det 8 1/2 time. Altså ble det mye strikketid:) Jeg hadde litt garn med i ulike blånyanser og en dæsj guloransje, og strikket begge vottene samtidig på magic loop, slik at jeg kunne strikke så langt jeg kunne med hver farge.

Og jeg rakk nesten å bli ferdig på turen! Bare vottetuppfellinga igjen, og tomlene hadde jeg strikket ferdig underveis for å gi meg selv gleden av å være ferdig med vottene når tuppen var nådd. Merete fra dagen etter, var veldig fornøyd med Merete på dagen før, siden Merete fra dagen etter slapp strikke tomler. Takk, Merete!

Jeg strikket en herrestørrelse, men ville ha en damestørrelse, så jeg fuktet vottene da trådene var festet, og slang dem i tørketrommelen i 5 minutter. Etter en liten stund åpnet jeg døra, og sjekket om de hadde tovet som ønsket, fant ut at de skulle tove litt til, og kjørte trommelen videre.

Untitled

Og vips! Vakre, tovede votter, strikket fra nord til sør.

Strikket av Finull, Shetlandsgarn fra Blacker Yarn og en gul dæsj kauni. Tilsett pinne 3, en himla lang hjemtur og en tørketrommel, og på andre siden av regnestykket finner du et par varme votter.
Oppskriften er Askeladden fra Eventyrvotteboka, en grei basisoppskrift når du tar det du har for hånden.


8 kommentarer:

 1. Knallflotte votter - både farger og oppskrift :) Var så fascinert over den magic loop'n da jeg var innom garnbutikken her i by'n. Første gang "live". Så himla enkelt ut, så kanskje jeg burde prøve det selv?? Smart måte å strikke to på en ser jeg - sånn som du gjorde på disse :))

  Ha en fin uke videre!

  SvarSlett
 2. Smart å strikke stort , deretter tove til passe.
  Kjempefine ble de.
  Magic loop er det beste når man skal strikke 2 av ting.
  Ha ei forts fin adventstid :)

  SvarSlett
 3. Imponerende å strikke begge samtidig!
  Knallfine blei dem. God strikketur med andre ord.

  SvarSlett
 4. Elegant bruk av restegarnet! Dette ble fine votter!

  SvarSlett
 5. Så fine de ble!!! :-)
  Heldigvis har mamma boken, så jeg skal be om å få en ny glanings i den!! :-) <3

  SvarSlett
 6. Bare en iherdig strikker kan glede seg over lang reisetid! Flotte votter, litt vinterlys fra nord til sør med innslag av gyldne solstråler. Liker! Fiffi tovemetode for lett-toving!

  SvarSlett
 7. Så flott vottene ble.
  Kjekt å kunne benytte reisetiden til noe praktisk også da.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.