7. september 2015

Høst

 IMG_4166

-Finn en tråd, og træ dom på.

Blåbærsesongen er absolutt ikke på hell, og på hyttetur i helga oppdaget vi at det jommen bor et sankergen dypt begravet i flere familiemedlemmer. Det var blått i blått rundt hele hytta, og bare en kort stunds plukking gav 6 liter med blåbær som skal få gi sommersmak på pannekakene til vinteren.


IMG_4162

Litt smaksprøver før de ble med hjem, må jo til, såklart!

IMG_4146

Og siden kameraet var med, og strikkeposen var med, så ble ferdigstrikk også dokumentert i samme slengen.

Dette er vottene jeg strikket på Aschehougs hagefest, Askeladdenvotter fra Eventyrvotter i egenfarget gurkemeiefarge! Siden jeg var så spent på hvordan garnfargen ble, så syntes jeg det passet best med noen greie basisvotter, for da kan garnet få oppmerksomheten selv, og ikke drukne i intrikate mønstre eller andre farger og tjooghei. (Drukne i tjooghei høres ut som en pussig dødsårsak, forsåvidt)

Dette er skikkelig kulturelle votter, siden de har blitt strikket på under hagefest, og fullført på en ballettrening. (Altså, jeg er den ventende foreldren på utsiden, Jeg trener ikke ballett og strikker samtidig, sånn bare for å oppklare forvirringen. )

IMG_4137

Prima Ballerinaen poserer med kulturelle votter, altså, siden mine hender var opptatt med kameraet. Derav de altfor store vottene. (Men fargene i bildet var bra! Jeg fikk jammen lyst til å strikke noe i gult, lilla og rosa sammen!)

IMG_4136

Se mamma! Sånn kam til blåbærlyngen er jo genialt!

Da går det jo superfort å plukke blåbær!

IMG_4174

Og før HØST blir til

IMG_4175

HOST (som det ofte blir når det blir kaldere)

takker vi for en trivelig hyttetur i helgen sammen med ungenes farmor. Tur i fjellet, kjeks, god tid, strikketøy, rollespill, yatzy, fyr i ovnen og utedo; en super helg!


 IMG_3947

8 kommentarer:

 1. Fine votter! Klart du ikke kunne la garnet drukne i tjooghei! Nå kan garnet og vottene skinne som sola til vinteren (det er ikke fullt så mørkt på Østlandet som der nord, men likevel).
  Men hva er det jeg ser? Avkom i fleece?!?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ull under! Jeg sverger! Og vindjakke med fleece, det blæs på toppane!

   Hihi.

   Slett
 2. Og farmor takker også, superkoselig!

  SvarSlett
 3. Kjempefin gulfarge du har fått på garnet ditt, egner seg godt i votter. Hyttetur er morsomt, og enda bedre er det flotte blåbæråret. Noen liter er kommet i hus her også

  SvarSlett
 4. Så heldig dere er som finner blåbær. Her er det nesten ingenting, og de få vi finner er smakløse og vasne. Blåbærplukking og hyttetur er gode barndomsminner!

  Gurkemeie-vottene ble fine, lurt å velge en enkel modell. Artig å farge garn med ting man har i kjøkkenskapet. :)

  SvarSlett
 5. Mer perfekt blir det igrunnen ikke - selv med utedo :-) flotte bilder og så mye blåbær. Flott fargespill i vottene dine :-)

  SvarSlett
 6. Hyttetur er herlig! Her ble det en liter blåbær i sommer, that's it. Håndplukka med mye møye og strev. Neste gang blir det nok med "kam" her og!

  Godt valg å strikke enkle votter av gurkemeie-garnet, og enig i at gult, lilla og rosa var en fin kombo!

  SvarSlett
 7. Kule votter i herlig farge! Og fine bilder som alltid. :o)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.