30. august 2015

Kultureliten forteller hvordan det var på hagefestTorsdag dro Vottelauget på fest! Siden vi er debutanter hos Aschehoug i høst med Eventyrvotter, så ble hele gjengen invitert til mingling i hagen i Drammensveien 99. Og sju av åtte møttes til å møte blitzregnet og høflig konversasjon på hagefest. 

Hvordan er det på hagefest da? Med alle kjendisene og journalistene?

Jo, det er mye kjentfolk. Folk du føler du har et nært forhold til, siden de enten fyller skjermen din, eller navnet deres står på bokryggene i stua. Men det er jo ikke folk jeg akkurat kan si at jeg kjenner for det. Så da jeg dumpa borti skulderen til Harald Eia, så ble det mer, oi, sorry! - enn, beklager, Harald! 

Men mest tusler folk rundt, drikker ymse alkoholenheter, fingermat og kake, og prater litt løst og fast med folk de kjenner, så akkurat der og da var jeg glad for at vi har gitt ut en bok sammen, og hadde noen å si hei til sånn i vrimmelen. 
Tre mandalitter (Judith, moi og Cecilie)  spiser kirsebær med med store. Evt spiser moreller, sånn i nærheten av kulturpersonligheter. Mulig jeg ser misfornøyd ut, men det er mest fordi Vigdis Hjorth fikk Aschehougprisen, og ikke en strikkeblogger. Men bare vent! Jeg får bare fortsette å strikke, skrive og blogge. Så Aschehoug får sjansen igjen. Sånn etter å ha stusset på hva man har på seg på en hagefest (sånn neste gang tror jeg ikke jeg stresser med det, siden folk kom i alt fra dress, penkjole, kappe, jeans og caps), så var det største spørsmålet; hvilket strikketøy tar man med seg på hagefest? 

Tross alt skal man konversere og balansere (jfr menyen), så å ta med seg halv genser var uaktuelt, kompliserte greier utgikk,  og det er grenser hva man har plass til i en dameveske, tross dameveskers rykte for å ha plass til uendelig innhold. Og tross alt har vi gitt ut en vottebok, så det var da naturlig å ta med Askeladdenvotten i egenfarget gurkemeiegult. Fint skal det være.  Og ja, jeg rakk noen runder. 


Takk for oss, Mads Nygaard. Det var hyggelig. 


18 kommentarer:

 1. Morsomt å lese - super flott bok forressten

  SvarSlett
 2. Moro med så mange mandalitter på festen!! Flott bok - håper dere selger som bare det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Vi var visst flere Mandalitter der, ifølge dagbladet var Askildsen der og.

   Slett
 3. Takk for laget, Merete. Vi tar ei bok til, for dette var moro!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eventyret er jo ikke over! Det fortsetter på Sjølingstad.

   Slett
 4. Knis! Dere er fine!
  Til bursdagen får du ønske deg et sånt garnhenge-smykke til å ha i beltet, så er du selskapsstrikker med proft utstyr neste gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mamma har en som ligger til pynt! Jeg tror jammen jeg stjæler den til neste år. (Optimist)

   Slett
 5. Dette var festlig! Bokstaveleg talt. Moro å høre!!

  SvarSlett
 6. Så kult!! Æ skal absolutt få tak i boka dåkkers. Og DA skal æ for en gang skyld strikke fine votta til mæ sjøl =) =) JIppiii. Oppdaga hull i selbuvottan fra bestemor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi! Godt å høre at det kan bli glede at det er hull i selbuvotter :) Votter er jo noe de fleste av oss trenger mye av, siden det går hull eller de forsvinner.

   Slett
 7. Neimen ikke hver dag man får referat direkte fra ei i kultureliten! :) Ser ut som dere hadde en bra kveld på fest.

  SvarSlett
 8. Men å stikke deg fram på TV greide du ikke. Vi lette etter deg i vrimlen da vi så innslagene på TV-nyhetene. Her har du noe å lære av Aune Sand - i klovnekostyme (eller hva vi skal kalle antrekket hans) og viftende med egen bok bak intervjuet med Vigdis Hjort

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 10. Så ut som om det var riktig så trivelig :))

  SvarSlett
 11. Herlig rapport fra hagefesten :-) Lykke til med boksalg - jeg kommer til å gi den bort i julegave og håpe det kommer votter i retur ved en senere anledning. Jeg har nemlig bladd i boka og ser SÅ mange votter å ønske seg.
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 12. Det så moro ut! Skulle gjerne laget vottebok også, har noen mønstre i hodet, men jeg trur jammen jeg er for ung! Veit ikke om det er lovlig å lage bok som 15-åring, jeg :-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.