20. juli 2015

Kaldfarging

007

Jeg har skaffet meg en ny inspirerende bok, Plantefarging av Eva Lutnæs. Anbefales på det varmeste!

Nyyydelige bilder og god tekst, og god formidlingsevne, og hele plantefargegreia med samle fargeemner og se garnet som endrer farge etter hva man har i gryta;  jeg blir superinspirert, og grøftekanten får for tiden en ekstra kikk. Akkurat nå har jeg sett meg ut masse reinfann som vokser overalt for tiden, jeg mistenker at de blir plukket inn snart av en ivrig wannabe-plantefarger -> meg.
Greie henvisinger til hvor man kan få tak i fargeemner og kjemikalier og, det er et pluss i boka for min del, siden jeg gjerne vil teste, jeg og.

Kan vi farge garn på neste syklubb? Please?

Jeg har et kaldfargingsprosjekt gående på verandaen for tiden, etter tips fra denne boka. Garnet er hespet opp i hesper, og jeg har gått bananas i krydderskapet og gravd frem gurkemeien.

005

Strengt tatt trengte jeg ikke lete lenge, siden det stadig foregår indisk mat-utprøvninger på kjøkkenet til min store glede. Heldigvis er det ikke jeg som er kokken, hehe.


Untitled

Altså, gurkemeie og vann i et stort Norgesglass.


018

Og lar det stå i sola på verandaen i to uker. Jeg rister litt på glasset en gang i blant, men trolig vil det bli melert og fint. Fargen skal visstnok bite etter en uke, og så får vi se hvordan resultatet blir. JEg skal holde dere oppdatert!


16 kommentarer:

 1. Tror jeg må kjøpe bok. Spennende. Takk for inspirasjon.

  SvarSlett
 2. Tror jeg må kjøpe bok. Spennende. Takk for inspirasjon.

  SvarSlett
 3. Kjempespennende! Gleder meg til å se resultatet!

  SvarSlett
 4. JA, vi farger garn neste gang!
  Jeg har garn som passer til farging og store norgesglass.
  Og ikke minst har jeg et gavekort hos bokklubben som egner seg til innkjøp av bok. :-)

  SvarSlett
 5. Hei! Akkurat dette driver jeg med for tiden også - kjøpte selvfølgelig boka og lot meg inspirere. Startet med kaldfarging jeg også, siden jeg var litt skeptisk til egeneksperimentering med kjemikaliene/beisen. Har en hel rad med glass stående - de skal stå i tre uker. Granskudd, bjørk, rogn, te - og gurkemeie. Det var kun gurkemeien som hadde begynt å ta farge etter en uke.
  Jeg har forresten farget med gurkemeie tidligere - har blogget om det her:
  http://asalmanakk.blogspot.no/2009/04/fargelek-i-om-leke-med-maten.html
  Og fargen den har holdt bra. Slet ut sokkene før fargen, faktisk. Og jeg har fortsatt litt igjen av garnet. Den gangen farget jeg på nylonforsterket sokkegarn, nå farger jeg på ren ull (Hifa Ask). Dette blir spennende! Kanskje vi kan ta et fargetreff i august - nå som du bor i nærheten :-)

  SvarSlett
 6. Spennende! Må muligens prøves....

  SvarSlett
 7. Veldig spennende prosjekt :) Gleder meg til fortsettelsen på dette innlegget også!

  SvarSlett
 8. Spenendet og gøy med plantefarging. Har farget endel ganger før. Men har ikke hørt om eller prøvd med kald farging. Spent på resultatet.

  SvarSlett
 9. Så spennende prosjekt! Håper garnet blir like gult og vakkert som det er på glasset - for det var en herlig farge!

  SvarSlett
 10. Veldig gøy med farging, det må prøves. Har hørt nyss om at jeg er nevnt i boka, så den skal jeg jaggu sjekke ut!

  SvarSlett
 11. Linket til deg:) Tester selv her så;)

  SvarSlett
 12. spennende,spennende!! =)

  SvarSlett
 13. Hvordan ble det til slutt? Jeg leiter etter en god oppskrift til å farge naturhvite trøyer til barna som ikke er så fine lenger... :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gurkemeien er den jeg vil anbefale om du skal bruke denne metoden! Ellers vil jeg brukt syrefarger (grunnen til navnet er at du må tilsette en syre som eddik til fargen når den skal brukes), det har jeg hatt god hell med. Kjøpte mine farger på Spinnvilt, da jeg farget ungenes ikke så naturhvite trøyer.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.