23. juli 2015

Göteborgstrikketips søkes!Det er snart ferie for min del, og et av stedene vi svinser innom er Gøteborg. Litt fordi det er sånt som Liseberg i området, og litt fordi jeg ikke har vært der før, og hadde lyst til å finne ut om det var fint.

Jeg regner med at noen globetrottere og bereiste strikkere har vært i Gøteborg (eller kommer derfra, hverm vet?), så hva er kjekt for en strikker å få med seg i Gøteborg? Og hva kan ungene synes er moro? Sånn bortsett fra nevnte fornøyelsespark?

10 kommentarer:

 1. Her er litt for mor http://clarastickar.blogspot.no/2013/06/garnaffarer-i-goteborg.html

  Universeum, tur med Paddan (kanalbåtene) og naturhistorisk museum for barna.


  (mulig denne dukker opp to ganger - den forsvant i løse luften første gang)

  SvarSlett
 2. Universeum. Var der nå tidligere i sommer. Supert for unger i alle aldre! Ligger rett ved Liseberg!!

  SvarSlett
 3. Mine Göte-tips:
  Universeum og Padda er allerede nevnt.
  I Haga (bydel) kan man få verdens største kanelbulle (mums!), av naturskjønne omgivelser kan Slottsskogen og Bohus festning (nord for byen) anbefales.

  Garn/strikkerelatert:
  Deisy design på Avenyn var den eg brukte mest da eg budde der, Strikk i Vallgatan for litt meir eksklusivt garn (var litt pricy på studentbudsjett). Knapp-Carlsson i Kyrkogatan oppdaga eg for seint til virkelig dra nytte av den, men verdt eit besøk!

  Claras blogg er blitt nevnt, og burde sjekkes for meir lokalkjente tips.
  God tur, Götet er topp! :)

  SvarSlett
 4. Strikk i Vallgatan har spennende garn, blant annet Gotlandsk Pelsuld fra Filcolana i verdens fineste grønnfarge!!! http://www.strikk.se/kontakta-oss/
  Knapp-Carlsson i Kyrkogatan 34 har enormt mye knapper, men det kan være en fordel å ha en plan på forhånd for å unngå den totale forvirring http://knapp-carlsson.se/Kontakt.html
  Disse to ligger ganske nær hverandre.

  Botanisk hage er vidunderlig vakker om du er opptatt av hager - men det er kanskje ikke noe for unger?? Men en tur i Trädgårdsföreningen midt i sentrum (det er en park) kan være gøy http://www.tradgardsforeningen.se/wps/portal/tradgardsf. De har blant annet et palmehus med noen veldig spesielle vannplanter. Går dere ut bakveien, kommer dere forbi Albert Åbergs hus.

  Liseberg og Universeum er et must, Paddan-båtene hvis dere rekker det. Det er årevis siden vi var på Universeum sist, men jeg har hørt flere nevne at det er dyrt der. Greit å være forberedt. Sett av god tid!

  Vi rasket med oss en stabel med brosjyrer i hotellresepsjonen da vi kom, det var veldig nyttig. Husk å sjekke åpningstider!

  SvarSlett
 5. Petra på Magasin Duett:http://magasinduett.blogspot.se har öppet ibland, men man kan även bestämma med henne att komma dit och titta/shoppa på andra tider. Nu ser jag att hon verkar vara bortrest v 30-32 så det beror ju på när ni ska åka till Göteborg.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for alle gode tips! Dette kommer godt med!

  SvarSlett
 7. Knapp-Carlsson er veldig, veldig, v e l d i g fin butikk. Veldig fin. Men enig i at det kan lønne seg å ha en plan, om ikke annet så for farge/sjanger idet man entrer lokalet. (Eller parker reisefølget på pub, slik jeg gjorde og bli der lenge😀) Ser at Trädgårdsföreningen er nevnt. Fin utendørskafe der som egner seg ypperlig for strikkepause med noko attåt, og palmehuset er lekkert. Barnevennlige attraksjoner er allerede nevnt, men de enorme kanelbollene i Haga er et must.

  SvarSlett
 8. Knapp-Carlsson er veldig, veldig, v e l d i g fin butikk. Veldig fin. Men enig i at det kan lønne seg å ha en plan, om ikke annet så for farge/sjanger idet man entrer lokalet. (Eller parker reisefølget på pub, slik jeg gjorde og bli der lenge😀) Ser at Trädgårdsföreningen er nevnt. Fin utendørskafe der som egner seg ypperlig for strikkepause med noko attåt, og palmehuset er lekkert. Barnevennlige attraksjoner er allerede nevnt, men de enorme kanelbollene i Haga er et must.

  SvarSlett
 9. Knapp-Carlsson er veldig, veldig, v e l d i g fin butikk. Veldig fin. Men enig i at det kan lønne seg å ha en plan, om ikke annet så for farge/sjanger idet man entrer lokalet. (Eller parker reisefølget på pub, slik jeg gjorde og bli der lenge😀) Ser at Trädgårdsföreningen er nevnt. Fin utendørskafe der som egner seg ypperlig for strikkepause med noko attåt, og palmehuset er lekkert. Barnevennlige attraksjoner er allerede nevnt, men de enorme kanelbollene i Haga er et must.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.