12. juli 2015

Det nødvendigste

 IMG_3355

Strikking er en hobby/livsstil/livsnødvendighet som kjapt kan ta litt plass.

Garnlageret kan ta litt plass, og knappegjengen og fine bånd og ymse forskjellige strikkepinnemerker (må jo teste nye ting som kommer?), og målebånd og saks og strikkebøker og synåler og maskemarkører og knapper (elsk) og garn... det baller gjerne på seg før man har i det hele tatt begynner å nevne strikketøyet.

Så hva er det jeg synes er det nødvendigste å ha for hånden når jeg strikker?

Jeg har de siste årene hatt en liten metallboks (litt mindre enn en mobiltelefon) med de tingene jeg bruker mest. Kjekt å ha nærme, så slipper jeg å lete febrilsk etter saksa, synålene, målebåndet og maskemarkørene hele, hele tiden. (Da kan jeg heller lete febrilsk etter metallboksen i stedet). Den er liten nok til å ha med i veska om jeg skal på strikkekafe eller syklubb eller på strandtur, og tar ikke allverdens med plass i strikkekurven/sofaen.

Hva er oppi boksen?

Liten neglsaks (sånn bøyd for babynegler. Utrolig kjekk til trådfesting og småklipping. )
Maskemarkører (selvlaget, hurra for gjenbruk av perlelageret. )
Sikkerhetsnåler (for å sette av masker til tommel, feks)
synåler (brodernåler med butt tupp, fordi den butte tuppen følger det strikkede underlaget mere når jeg fester tråden)
inspirasjonsknapper (highlights from the knappestæsj)
dingleøyne (altså, de kan jo brukes på det meste!)
målebånd (jeg har en ti stykker, en i boksen, og de andre vandrer hvileløst rundt)
IMG_3363

Og så den litt mer utvidede samlingen i strikkekurven.

Det ser jo ryddig ut når jeg legger det flatt (og rosa! Hva har skjedd?) , men legg til garn og strikketøy, og garn til neste prosjekt, og garn som er fremme til vurdering, og garn som skal på plass etter forrige prosjekt, og litt skisser... joda.

Men av nyttige duppeditter som jeg setter pris på å ha i nærheten så kan jeg anbefale:

1. store sikkerhetsnåler/maskeholdere til når du skal sette av masker til erme og sånt. G-E-N-I-A-L-E.
Jeg pleide stikke av med mammas store sikkerhetsnåler til veven, men de selges i strikkebutikker og.

2. nevnte småtteriboks

3. Pinnemåler fra Måke & Kråke.  Gjør ikke noe at praktiske ting er pene.

4. Rundpinnemappe fra Namaste. Jeg er rundpinnefan, og synes vanlige rundpinner er bedre enn sammenleggbare (eh, utbyttbare) rundpinner. Og siden jeg har en drøss, og vil helst ikke bruke halve kvelden på å lete etter rett størrelse; rundpinnemappe er min redning. Forutsetter at du legger på plass pinnene etterhvert. Her har jeg et forbedringspotensiale.

5. Liten notisbok (fra Paperblanks, de har så utrolig mange fine! ) med lister over strikk jeg har lyst til å strikke, statistikk over garn inn og garn ut og andre strikkerelaterte innkjøp, og statistikk over ferdig strikk (samt hvem som fikk det, så ikke noen ender med samme julegave fire år på rad). Jepp, jeg er en listeperson. Ingenting er som å krysse ut noe på en liste. Aaah!

6. Telefonen, for å høre på podcaster, følge med på ravelry, instagram, facebook, forum, blogger ... (pussig at jeg har tid til å strikke?), søke etter neste mønster, legge ut bilder av det jeg holder på med, blogge...Hva anser du som mest nødvendigste i nærheten av strikketøyet ditt? Garn og pinner er jo selvsagt, men så? 13 kommentarer:

 1. Nå må jeg flire litt. Jeg har sånne esker jeg også med de mest nødvendige tingene. Som livbøyer for en strikker. Sirlig plassert i huset hvor jeg strikker... Og så har jeg mindre esker som blir med i diverste strikkebagger og på reise med foldesakser, sikkerhetsnåler og målebånd. Ja, og helt absolutt totalt alvorlig nødvendig: Stitch saver. En sak kjøpt på Etsy som har reddet meg gang på gang... Jeg bruker gamle pastillesker. Gjerne kule jeg har kjøpt med mint i på reise... Høy nerdefaktor... Oh yeah :-) Dette var gøy å lese, å vite at jeg ikke er eneste med førstehjelpskit for strikkere :-) Og så må jeg legge til at en grønn frosk med målebånd inni er helt super duper. Kult å ha stående, og alltid klar :-) Kanskje jeg skulle blogge om mine esker jeg også....

  SvarSlett
 2. Jeg bruker veldig mange sikkerhetsnåler. Som maskemarkører, til å markere hvor jeg legger ut på armer ol. og som hjelpemiddel når jeg teller oppleggskanten. Setter merke ved hver 50. Små blikkbokser er nyttige.

  SvarSlett
 3. Lurt! Jeg er ikke så veldig organisert, brodérsaksa og målebåndet ligger stort sett og slenger i nærheten, men jeg har flere små blikkbokser med knapper, nåler, maskemarkører etc. Men tar dem ikke med meg ut av huset, det har blitt en ad hoc-løsning med liten ziplockpose, inntil jeg nå har fått meg strikketøypose med matchende pung fra Felisi. Nå skal jeg putte oppi litt flere ting i den etter å ha blitt inspirert her. Jeg liker sikkerhetsnåler, men jeg liker ikke spissene på dem, så har brukt tang og klippet av spissen på en stor en, veldig praktisk!

  SvarSlett
 4. Inspirerende innlegg, da jeg elsker strikkestash. Jeg har alt mitt i en selvsydd glidelåspung som er sprekkferdig og ikke egnet til å drasse med. Du satte meg på ideen om å organisere meg et lite "emergency"-kit for travelling :-)

  SvarSlett
 5. Jeg har i grunnen omtrent det samme. Det er jo det man trenger :-)

  SvarSlett
 6. Jeg har Hubert (Han her: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hubert-and-cletus) stående i bokhyllen. Har har alt jeg trenger, pluss litt til, i magen. Ellers ligger det alltid en saks, stoppenål og maskemarkører på stuebordet der jeg sitter. Og jeg har en butt nål + sikkerhetsnål sammen med myntene i lommeboken. Just in case. :)

  SvarSlett
 7. Supert innlegg! Elsker nerding!
  Pga. småunger rundt meg til enhver tid (nesten), har jeg alltid alt farlig utstyr (angst for at noen skal klippe i strikketøyet eller stikke seg på nåla - eh, ja faktisk i den rekkefølgen) i dobbel forpakning, dvs plastboks/trefutteral pluss tøypose. Fungerer fint, lett å ha med seg rundt og god orden.
  Men å holde track på alle innkjøp? Det kan jeg i k k e. Ellers er jeg stor fan av lister, hvordan greier folk seg uten?!

  SvarSlett
 8. Jeg er også en sånn listeperson :) Men ellers så har jeg nok sånn ca. det samme som deg innen rekkevidde når jeg strikker. I og med at vi ikke har barn, så trenger jeg ikke å gjemme sånne duppeditter så veldig. Da funker det veldig bra med stuebord med hylle under :)

  SvarSlett
 9. Sjovt indlæg. Jeg har bruger også en gammel blikæske som indeholder omtrænt det samme som hos dig :)

  SvarSlett
 10. Det var kjente takter det du beskriver her! Man MÅ bare ha alt for hånden for å være kreativ, komme på nye ideer og gjennomføre og sluttføre prosjekter!
  Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
 11. Jeg må i tillegg til det du har fått med deg, ha ei lita notatblokk med ruter til mønsterdiagram og omregninger, og så samler jeg på de derre ovale sikkerhetsnålene som henger på nye klær og som er perfekte som maskemarkører.

  SvarSlett
 12. Du er så fornuftig, her letes det som du nevner febrilskt etter div. småting etter som behovet melder seg, det eneste jeg har for hånd er neste prosjekt…… Happy Knitting!

  SvarSlett
 13. Jeg har alltid pinnemåler og et rør ( som har inneholdt kardemomme) som inneholder heklenål 2,5 ( fin til å fiske opp masker på ville veier), butt broderingsnål og en tykker stoppenål med bøyd,butt tupp og selvsagt målbånd. Hilsen Irene

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.