9. desember 2014

Yokes -en omtale


Det var julekveld i postkassa i dag morges. I det jeg åpnet lokket til postkassa, burde det kommet en liten fanfare og litt konfettidryss i lufta, men så langt har ikke Posten kommet ennå. 

Kate Davies Yokes lå i postkassa, en perle av en bok. Den har elleve mønstre på gensere og jakker, men enda bedre, den har kulturhistorie om identitet, design og om folket her nord. 

Det er også interjuver med Kerstin Olsson  om Bohusgenserne, de eksklusive svenske plaggene, Helene Magnusson om islandske lopapeysa, og med Meg Swansen om Elizabeth Zimmermann. 

En nydelig bok! Flotte bilder, fine design og interessante artikler. En bok å tygge på. Og en lang litteraturliste, flere norske er nevnt som Ren ull, og Annichen Sibbern Bøhns Norske strikkemønstre. 
Kate Davies har presentert alle plaggene på bloggen sin (katedaviesdesign.com) om du vil kikke litt nøyere. Selv har jeg lyst på revebjellene, siden de minner meg om brudebuketten min (revebjelle gir digitalis som er både hjertemedisin og gift, et lite nikk til yrket mitt) 

Epistrophy og Asta Sollilja er og favoritter, som jeg håper å få strikket i 2015.

Kort sagt: anbefales! Jeg kjøpte min på nettsiden hennes, og som en ekstrabonus er det en kode for å ha boka digitalt også på ravelry. Tommel opp for det fra oss digitale strikkere som bruker digitale medier til lagring av oppskrifter. 

Tommel opp! 10 kommentarer:

 1. Jeg har også hatt julekveld i postkassen :) Jeg ble overinspirert! Og nå endelig gikk det opp et lys for meg for hvordan jeg skal knekke hvordan-få-til-bærestykket-på-løytnantshjerte-kofte-koden, som jeg har grublet på en stund.

  SvarSlett
 2. Ai ai ai. Jeg prøver å opprettholde min litterære fasade og ikke ønske meg _bare_ strikkebøker til jul. Denne kom derfor ikke med på ønskelista, men man er da voksen og tjener egne penger. Det vanker ingen premie til den som gjetter hva jeg skal legge i den digitale handlekurven så snart desemberlønna tikker inn....

  SvarSlett
 3. Noe å ønske seg det ja. Likte veldig godt at man kan ha den digitalt. For det er sannelig ikke mange fine digitale strikkebøker der ute enda.

  SvarSlett
 4. Denne kommer nok snart i posten hos meg også ja! Har fulgt med bloggen og sett alle sammen, men har ikke somla meg til å bestille i førjulsstresset enda. Men, kanskje i kveld?

  SvarSlett
 5. Ja dette er en skatt utenom de vanlige! For et stort arbeid hun har gjort for å finne tilbake til røttene av en yoke!!! Anbefales!!

  SvarSlett
 6. Danke für die info. Ich liebe die Norwegischen Designs, Ich werde das Buch auf jedenfalls kaufen ;o)

  Liebe Grüße

  SvarSlett
 7. Helt enig. En meget fin og gennemarbejdet bog.
  Netop også med kulturhistorie.
  Kan anbefales på det varmeste.

  SvarSlett
 8. Altid fantastisk med en herlig strikkebok. Takk for anbefaling.
  Ha en fin adventsuke. Hilsen til deg.

  SvarSlett
 9. Utrolig mye lekkert fra den dama! Denne boka er på ønskelisten, så jeg håper den dukker opp under treet i midten av januar :P (skal visst ut å reise og må ha sein jul i år…)

  SvarSlett
 10. Den her boka MÅ æ bare ha. Det første bildet var midt i blinken for mæ. takk for tips!!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.