6. september 2014

Mysteriet fortsetter og et nytt syn på tilværelsen

Untitled


Vottemysteriet fortsetter, og idag dukket det opp bit nummer to av mønsteret. Jeg har rukket å strikke den ene votten opp til tommelen, og har ennå ikke startet på den andre votten, selv om flere smartinger strikker begge parallellt, slik at du har et helt vottepar når mysteriet er løst. Jeg er ennå ikke helt sikker på fargevalget mitt ,da den litt blasse oransje blir tygd på av alt det svarte. Men gir det en sjanse.

Om du har lyst å strikke votter sammen med oss andre, så er vi blitt 228 stykker med i vottemysteriegruppa på facebook!  Ikke verst! Bli inspirert av farger og garnvalg, for det er omtrent like mange fargevalg som antall strikkere. Og så får man litt puff til å strikke et vottepar kjapt, siden man har lyst til å henge med i samme fart som de andre.

Vi har bare kommet opp til tommelen idag, så det er masse tid igjen til å bli med.

Vottemønsteret koster 15 kr, kjøpes på Ravelry, og blir en del av en vottebok som kommer senere i høst, og 15 kr blir da trukket fra prisen på e-boka om du får lyst på den.

Ellers kan jeg melde om at laseroperasjonen gikk strålende. Så om du traff en euforisk lykkelig Merete i Bodø på mandag, så vet du hvorfor. I det jeg skulle inn på operasjonssalen fikk jeg litt hjertet i halsen og lurte på om en bakgård i Bodø var det siste jeg skulle se, jeg har da bruk for synet mitt, men alt gikk bra!

På kontrollmålingen kunne optikeren fortelle at jeg nå så like bra som kravet til jagerpilot, uten at jeg vurderer karrierebytte for det. Og best av alt, det gjorde ikke vondt, og det var bare skummelt det 1,7 sekundet det tok dem å kutte seg gjennom øverste laget av øyet. Godt jeg kunne holde hånda til en av de på operasjonssalen akkurat da.


Untitled

Etter laseren hadde polert bort minus seks, flappen de hadde kuttet i øverste laget lagt på igjen og jeg hadde gått ut av operasjonssalen, måtte jeg sitte 30 minutter og vente på at lokalbedøvelsen i øynene gikk ut, og selvsagt var strikketøyet med da. Så kort tid etter en operasjon, tror jeg ikke jeg har strikket før. Forsåvidt har jeg lite operasjoner bak meg...


Untitled

Og sånn for moro skyld, vakkerbilde fra første natta etter operasjon. Øyeskjold teipet på første natt, de kunne kastes etter den natta.

Kort sagt; et nytt syn på livet!

19 kommentarer:

 1. Hurra for nytt syn! :) Jeg har ikke sjekket om jeg kan ta sånn operasjon for jeg synes det er så skummelt med akkurat øynene...
  Jeg har strikket begge mansjettene og skal starte på dagens spor straks! Skal prøve å strikke begge to parallelt, men vi får se :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har motet meg opp noen år (og spart samtidig,heldigvis, men det var overraskende lite skummelt)

   Slett
 2. Grattis med nytt syn og kreds for at du tør.

  TrineA

  SvarSlett
 3. Ah minus 6 merkes ja, høres skummelt ut med operasjon, men sikkert en herlig følelse etterpå :) Nyt synet av strikketøyet ;)

  SvarSlett
 4. Så bra at det gikk bra! Digg med linse/brillefri tilværelse.
  Også digg med fine votter, jeg syns svart og fersken var fint!

  SvarSlett
 5. For et fantastisk bilde! Og takk for at du reklamerte for mysterievotten, jeg er alleree godt i gang med mine etter forrige innlegg om de.
  Det var på tide å kommentere bloggen nå, følte jeg, etter å ha fulgt den en stund. Takk for mye god inspirasjon.

  SvarSlett
 6. Grattis med nytt syn på livet! Jeg gjorde det samme for 5 år siden, har ikke angret en dag...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg burde gjort det før. To svangerskap og amming har utsatt det, men nå er det jo lenge siden jeg kunne bruke det som unnskyldning.

   Slett
 7. Så flott at operasjonen gikk godt, en lettelse. Synes vottene ser spennende ut.

  SvarSlett
 8. Gratulerer med vel overstått! Jeg husker at jeg fikk tilbud om valium før operasjonen, men takket nei. Det var en pause mellom øye en og to, og da vurderte jeg å stikke av, for jeg ble plutselig litt urolig. Dette var jo lenge siden, og teknikken har sikkert blitt forbedret siden den gang. Men det var jo en grei sak, og det er vidunderlig å se ordentlig! HELE tiden!

  SvarSlett
 9. Wow, gratulerer med å kunne se. Det hørs skikkelig deilig ut :D

  SvarSlett
 10. Gratulerer med vel gjennomført operasjon! Så tøff du er! Her får den vente noen år til, selv om et liv uten briller og linser hadde vært å foretrekke. Jeg tror fargekombinasjonen på vottene blir veldig fin. Lykke til med strikkingen videre :)

  SvarSlett
 11. Hva heter legen som opererte deg?
  Hilsen Birgit

  SvarSlett
  Svar
  1. Alexander Schau, ved Bodø synskirurgi. Kan anbefales.

   Slett
 12. Til lykke med skjerpet blikk! Angrer litt på at jeg ikke slang meg med på mysteriestrikken, men køen av planlagte prosjekter protesterte. Neste gang...

  SvarSlett
 13. Jeg har tænkt på at få sådan en laseroperation i mange år (har minus 9), og hver gang jeg hører en god historie bliver der sparet lidt mere mod op (mon jeg snart har nok).
  Tillykke med det nye syn!!!

  SvarSlett
 14. Det det gikk bra for meg også :) Herlig å slippe brillene!

  SvarSlett
 15. Oj - så godt å høre at slike operasjoner går fint. Min datter har minus 7 og ønsker seg operasjon for å slippe linser og briller, men jeg er litt nervøs for det. Derfor er det godt å høre at det går bra.

  - Marianne

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.