14. september 2014

Lang brukstid

Untitled

Morgenstund har gull i munn, sies det. Som B-menneske stiller jeg meg tvilende til teorien, og nyter at arvingene har forlengst nådd det stadie da de synes det er digg å stå opp og sløve litt på sofaen enten alene, eller sammen med søskenet sitt. Og så kan vi andre komme slentrende sånn litt etterhvert.

I morrafrossent hus er det deilig å snurre seg inn i teppene vi har i stua, og heldigvis har vi flere enn ett, siden det ikke finnes noe mer irriterende enn en lillesøster som knabber mer enn sin halvdel av teppet. Ekstra stas for mammaen er at det er blant annet teppene de hadde som babyer, og som kan ha lang brukstid langt utover startfasen her i livet. Dagens tips er derfor å strikke babytepper store, sånn at de kan brukes til sløve helgemorgener, teppehytter og piknikunderlag.


oppå vognteppet

Dominoteppet er det første teppet jeg strikket til barneteppe, i lilla Finull. Det har vist seg å være et knallvalg av garn, for det har holdt seg like pent tross heftig bruk som vognteppe, siden krabbeteppe, piknikteppe, teppehytter og sløve-foran-tvn-teppe. Ganger 2. Like fint etter barn nummer to, ikker verst for et teppe som har vært i bruk i åtte år?

Jeg mener ikke at du trenger å strikke tepper av goretextråd, og et teppe trenger ikke fungere til alt, men du verden så praktisk med tepper man ikke er bekymret for. Og heia vaskemaskin som vasker alt, selv om det står håndvask på magebåndet.


048

Kryss her-teppet i svart og hvitt har funket veldig bra det og, og det varmer utrolig til å være så tynt og lett, strikket i enkel New Zealand lammeuld. Ikke like populært om jeg oppdager det som piknikteppe, siden det er tynnere enn Finullteppet, men som sofateppe og krabbeteppe er det perfekt.


052

Det vakreste barneteppet jeg strikket, har jeg gitt bort, men tar det med som et tips på vakre, og praktiske tepper. Hva kan gå galt med kauni i fargeskiftemodus og Finull? (Ok, så er kanskje ikke hvitt verdens mest praktiske, men vaskemaskin osv)


Dagens tips:
skal du strikke teppe til baby, strikk gjerne ett stort! Da vokser det med barnet.


10 kommentarer:

 1. Mmm, herlige flotte farger og tepper! Takk for et inspirerende innlegg en søndagsformiddag :)

  SvarSlett
 2. Åh, det svarte og hvite (og gule!) kryss-teppet ditt, altså.... SÅÅÅÅ fint!

  SvarSlett
 3. Kjekt at teppene holder seg så godt, for det ligger mye arbeid bak de! Dominoteppet ditt var utrolig lekkert:)

  SvarSlett
 4. Enig, babytepper som varer lenge er supert, ungene elsker å bruke de gamle teppene sine I dukkeleken eller til å bygge hytte. Mitt beste teppe til baby, men som ikke holder seg fint så lenge, er nøstebarnteppet. Supert til de minste, men rives opp og blir stygt etter hvert pga løs strikking. Min absolute favoritt, og det teppe alle krangler om å få ha I sofaen, voksne som barn, er Forårstæppe fra 123knit.com. Strikket I dobbel alpakka og med perlestrikk, er det supert som vognteppe, for det er litt tungt og legger seg fint rundt babyen. 2 barn senere og mange runder I vaskemaskinen er det like fint. Lager forårstæppet I barselgave til en venninne nå.

  Hilsen Ufostrikk

  SvarSlett
 5. Super fine tepper du har strikket :)
  Ja, det er et godt tips å strikke og sy babyteppene litt stor, det har jeg gjort og de har blitt flittig brukt utover babystadiet!

  SvarSlett
 6. Så herlige tepper du viser frem. Det ene har jeg sett før, kryss her,
  og ekstra fint er det at de alle er i bruk. Her hos meg er også tepper i bruk. både hjemmelaga og kjøpte. Man kan vel ikke få for mange tepper ?

  Ha ei go september uke !

  SvarSlett
 7. Flotte tepper du har strikket! (Men jeg har sett alle før, såklart - jeg er jo en gammel fan :-)

  SvarSlett
 8. Jepp, det er herlig med slike ting som bare sklir inn i møblementet og blir brukt gang på gang på gang! Og så kommer sikkert ungene dine til å huske disse teppene til de blir gamle og sitter og mimrer mens de ser i familiealbumet (hvis det er noe som heter det når de blir gamle da - familieskyen kanskje det heter da): "Å, der er det teppet ja, det husker jeg vi brukte hele tida" :-)

  SvarSlett
 9. Da er finull notert som godt teppegarn. Dominoteppet er kjempeflott. Kryssene også for den saks skyld.

  - Marianne

  SvarSlett
 10. Takk for både garntips, teppetips og inspirasjon :-) Veldig fine tepper alle tre! Hjemmestrikket teppe i sofaen hadde vært koselig, men jammen er det tidkrevende å strikke et stort teppe..;-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.