22. mai 2014

Hettemåke?

088

Før jeg får likestillingsombudet på nakken, må jeg presisere at jeg har TO barn. Det vanker veldig mye strikk til yngstefrøken, mens han på snart åtte er det votter og vinter mellom hver gang han dukker opp på bloggen i nye gevanter. Men nå var det andreklassingens tur.

029

Vårt vakre bustetroll foretrekker hettegensere og hettejakker når han finner frem klær selv, så jeg hadde lenge tenkt å strikke en hettegenser til ham. Hetter på klær har han likt siden han var baby, luer godtok han ikke som liten, men hettene fikk alltid sitte på. Med alder kom mer fornuft, nå er det ikke mer bråk om luer.

Hettegenseren fant jeg i Alt om Håndarbeide strikkemagasin i sommernummeret 2011, og har siden tenkt at jeg skulle strikke den. Heldigvis kom jeg på mønsteret før han hadde vokst seg ut av størrelsesområdet, det har hendt før...

Hetta var lett å strikke, men motivasjonsdrepende. Når jeg hadde kommet til halsen, så pleier jeg være ferdig, men NEIDA, her skulle man strikke i halvannet nøste til. Urk. Jeg måtte stadig minne meg selv på at jeg hadde valgt hetta med vilje, og det ikke var vits i å strikke en halv hette.

040

Og for en gang skyld valgte jeg fargene som var i mønsteret, siden den nattblå bunnfargen klinger veldig godt sammen med den skarpe, røde fargen han er så glad i. En fin kombo til jeans og joggesko.

Drops har 35%avslag på endel av garnkvalitetene sine i mai, og jeg kjøpte Drops Merino Extra fine siden han har ymtet frempå at nøstebarngenseren hans klør.  Drops Merino Extra fine klør ikke. Det er superwash og kan strekke seg endel, men jeg strikket på pinne 3 for å forhindre sig. Finfint til luer og skjerf og sånt til mottagere som har dårlige opplevelser med ull. Jeg tror ikke jeg tør strikke voksengenser av det, i tilfelle strekk.

013

Og hvordan får du snart åtteåringer til å stille opp på bilde, i ullgenser når man har endelig fått utslag på det røde området på gradestokken? Lov at du bare tar bilder i ti minutter på lekeplassen. Og hold deg til ti minutter. Fyr av som en speeda paparazzi, mens det lekes for fullt, og en gang i blant ber du om at han ser i kamera.

032

Jeg fikk tom for rødt da siste stripe skulle strikkes, så det går ørlite mer enn ett nøste rødt til stripene. Ergelig. Men da har vi luegarn til høsten, iallefall. Og mulighet for matchymatchy lue om det er ønskelig.

 089

Denne passer bra til høsten.

Faktaboksen:
475 gram med  Drops Merino Extra fine i nattblå og skarp rød. Litt over ett nøste rødt, resten blått.
Strikket på pinne 3 for å unngå sigetrøbbel.
Mønster fra Alt om håndarbeide sitt Strikkemagasin, sommer 2011, opprinnelig mønster er i en akryl/bomullsblanding, men siden sommeren her er så kort, så er det lite vits å bruke mer tid på å strikke genseren enn sommeren varer.

27 kommentarer:

 1. Herlig gutt du har, og genseren kledde ham veldig godt! Hettejakker og -gensere er jeg svak for, har dog ikke prøvd å strikke det - kan tenke meg det er litt seigt med hetta ja!

  SvarSlett
 2. Flott genser til gutten din, likte spesielt godt de røde stripene. (er blitt veldig åpen for variasjon fra det veldig blå-blå nå som jeg er blitt strikkende tante til tre...)
  Hetter er en smakssak, jeg liker de ikke! (men det gjør husets ungdom...)

  SvarSlett
 3. Super genser - kult med striper og hette da!

  PS Wow så like dine barn er :)

  SvarSlett
 4. Kjempefin! Nettopp ferdig med en vest i samme garnet (kjøpt på salg selvfølgelig), og resultatet blir jo bra. Men vet ikke om jeg helt liker å strikke i slike superwash-garn. Litt ekkel "konsistens" liksom. Men blir bedre etter en vask eller to da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes det er helt greit å strikke med. Og resultatet er veldig mykt og godt, om enn litt tungt i forhold til de tynnere garnene jeg pleier bruke.

   Slett
 5. Så herlig! Bedre med ikke klø garn og hette enn en genser som ikke blir brukt :)

  SvarSlett
 6. Fin genser! Jeg har også en "kløer" i hus og har utvidet garnlageret med en beholdning Pickles merino. Sukk.

  SvarSlett
 7. Blått og rødt, en vinner spør du meg :)) smukkas, du har der altså :))

  SvarSlett
 8. For en herlig åtteåring du har! Også den kule genseren! Ja, hetter er kjedelige å strikke men som du skriver så funker det dårlig med en halv hette.....;)
  Ser frem til at det dukker opp matchende lue!;)

  SvarSlett
 9. Det var guttegenser'n sin, det! Ble veldig fin - en sånn genser man bruker masse :-)

  SvarSlett
 10. Like nydelig gutt som jente! Og genseren er kjempefin. Husker at jeg likte den type gensere selv på den alderen. Gruer meg til jeg blir nødt til å strikke i Merinoull igjen, synes den nupper så mye. Men kanskje det varierer fra merke til merke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjanse for at dette nupper også, men jeg gir det et forsøk.

   Slett
 11. Heia! Kjempegenser! Min åtteåring får kan hende ein liknande - men kva meiner du med at du strikkar med pinne 3 for å unngå sig? Går du då ein pinne opp? Ned? Kva er teorien bak? Eg har dårleg erfaring med det garnet sjølv når det kjem til sig, og er megaskeptisk til å bruke det i genser.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg går ned i pinnestr for å få det strammere, strikker jeg løst med dette garnet siger det mer.

   Slett
 12. Den ble kjempefin, synes du gjorde rett i å holde deg til fargenforslaget :)
  Og det er vel bare fint om genseren siger litt, gutten skal vel fortsatt vokse litt, så får du uttelling for arbeidet lengere. Du må bare håper at genseren siger i takt med guttens voksing, hverken fortere eller saktere ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! Kanskje jeg kan satse på at genseren siger såpass at den holder fra nå til atten år?

   Slett
 13. Wow, sønnen og datteren er jo kliss like! Fin genser:-)

  SvarSlett
 14. Meget fin trøje - modtageren ser glad ud:-)

  SvarSlett
 15. Gladgenser til glad gutt:)

  SvarSlett
 16. Arti genser:) Alltid demotiverende å ikke være ferdig når man er ferdig med bolen, da har man fått nok:) Lure meg begynte på bol nå men ikke armene, gidder ikke nøste opp mer akkurat nå så...armløs genser genser uten ribb ligger her, note to self; gjør det klart på forhånd.. nøstemaskin hadde vært en ide:)

  SvarSlett
 17. Fin gensar til ein fin gut :) God helg

  SvarSlett
 18. Veldig fin og enkel genser - og veldig greit med hette.

  Det beste med alt er er nok likevel modellen. <3

  - Marianne

  SvarSlett
 19. Herlige bilder, og flott genser :)

  SvarSlett
 20. Kjempefin genser på en skikkelig skøyergutt. Synes han er blitt ordentlig tøff på håret! Snart 11-åringen her ønsker seg også hettegenser. Får se om jeg får motet meg opp :)
  Og ja, dette garnet holder seg helt fint strikket på pinne nr. 3, til og med voksengensere jeg har strikket har null sig.

  SvarSlett
 21. Veldig fin hettegenser! Jeg strikket karusellkjolen til Pickles i Drops Merino Extra Fine. Det er en kjole som krever mye garn. Og den siger! Så jeg ville nok helelr ikke valgt det garnet til voksengenser.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.