27. mars 2014

Glad påsk!

006

Det er noen uker til det sparker igang med påskeegg, påskesol, påskekrim, påskesalmer, påskepynt, påskelam, påskegult og påskesol. I år kommer frokosteggene ikke til å fryse på ørene!

Eggevarmere er en barndomsnostalgi for meg, da jeg som lat tenåring benyttet helgemorgenene til å sove bort deler av formiddagen. Helgefrokostegget kunne da holde seg litt varmt til jeg klarte å slepe meg opp av den forlokkende dyna. Oftest var de lagt i en stor høne som sto på bordet (høne av stoff, vi var ikke barbarer).

Mere fun facts fra barndommen; jeg og mellombror pleide dele egg mellom oss da vi var små, siden jeg ikke likte det hvite, og han ikke likte plommen. Jeg får ennå gleden av en plomme ekstra, siden lillesøster er fan av det hvite.

012

Jeg fikk akutt lyst til å lage småluene da jeg fant oppskrift hos Du store alpakka. Restegarn har man alltids liggende, og feite, små pompomer lager man kjapt. Enkle å variere er de og, her fikk en knytetopp, striper, latvisk flette, dusk, pompom. Jeg fabler om enda flere variasjoner, bare fordi det var en morsom måte å teste teknikker på, disse miniluene.

30 gram babyull gikk med til 6 luer inkludert dusker, så dette er ikke noe som spiser garn.

010


Og det fineste? De passer til sjokoladeegg også. Heh..15 kommentarer:

 1. Kjempe søte eggvarmere :-)

  SvarSlett
 2. Hehe, her også driver vi og sender hvitt og gult eggeinnhold rundt bordet.
  Eggevarmerne er kjempesøte! Kjekt med strikka påskesmåtterier som er dekorative OG praktiske. Takk for hyggelig melding på bloggen min!

  SvarSlett
 3. Kjempekule! Så lurt å teste ut teknikker i miniformat. Påsken er så innmari sein i år, hyggelig med litt før-påskesysler da! :)

  SvarSlett
 4. De var jo supersøte. Strikket noen sånne med ører for noen år siden. Strikkefastheten min var på bærtur. Så dukkene i huset fikk seg luer

  SvarSlett
 5. Herlige! Helgehilsen fra KL! :-)

  SvarSlett
 6. Så enkelt og virkningsfullt og skjønt! Påska er den beste tida på året, synest eg. Takk for inspirasjonen.

  Snella

  SvarSlett
 7. Herlig søte! Og takk for påminnelsen om at påske nærmer seg, kanskje jeg rekker å strikke noe påskerelatert jeg også? Eller ymte sterkt frampå at jeg ønsker meg et påskeegg fylt med garn, og kanskje bitte bitte litt sjokolade bare?

  SvarSlett
 8. De er jo bare så skjønne - og herlig kjappe å lage. God helg!!!!

  SvarSlett
 9. Kjempesøte! Eg og syster mi delte også egg då vi var små, ho likte plommen og eg likte det kvite. Sjølv no som vaksen et eg berre det kvite på egget, litt sært?

  SvarSlett
 10. Så koselige eggevarmere. Gøy med sånne småprosjekter. Og de er jo litt nyttige også, de holder faktisk eggene varme en liten stund.

  SvarSlett
 11. Så søte! Her kan man jo få fart på selv de aller minste restene:)

  SvarSlett
 12. Praktiske, herlige og morsomme !
  Her i heimen får jeg det gule også. Men nå blir det sjeldnere, hun har lært seg til smak og tekstur nå.
  Du får kose deg videre med påskeforberedelsene :)

  SvarSlett
 13. Ååå så søte de var! :) Tusen takk for linken :)
  Håper du får en flott tirsdag :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.