23. februar 2014

Pusefløff

032

Når man er igang med ørkenvandringen med å strikke jakke til seg selv, så trenger man noen små oppmuntringsprosjekt ved siden av, sånn at hjernen fortsetter å tro at det går an å bli ferdig med strikketøy, og at det ikke skal holde på i all evighet.

Dette er et sånt.

Jeg kjøpte nye knapper til hverdagsjakka hos Marte Helgetun, og for å forsvare portoen for bare knapper, så slang jeg på litt garn til en liten bolero jeg hadde tenkt å strikke i gave. Passende nok var det en bolero fra Marte Helgetuns nye bok, Strikk til barn, sjarm i hver maske. 

017

Modellen er superenkel, strikket med en tråd Soul og Air fra Dreamlineserien til Du store Alpakka, noe som gir en utrolig fluffy og lett resultat, og med heklede kanter med Sky fra samme serie.

Untitled

Dreamline Soul er et garn som det ser ut som det er fingerheklet som en kjede, og det er tråden du strikker med. Det gjør garnet fullt av luft, og at det er veldig lett og luftig til å strikkes på pinne 4. Hexa fra Du Store alpakka har lignende struktur på tråden, og det er også et garn jeg skulle brukt litt mer. Eneste er at Soul har litt mye nylon i seg til naturmaterialepuristen Merete, (68 % babyalpakka, 32% nylon), men ok, en gang i blant må prinsippene vike.

007

Og i serien Merete-gjør-ting-hun-ikke-tror-hun-kan: hekle viftekant på alle kantene!
Jeg slo opp i hekleoppslagsverket mitt, Helt enkel hekling, for å sjekke hva i alle dager halvstaver, fastmasker og kjedemasker var. Sånn i ettertid bladde jeg gjennom Strikk til barn -sjarm i hver maske, og oppdaget at det var et teknikkapittel bakerst. Ahem...

Litt krampe i fingrene etterpå, men det har enten med heklenåla å gjøre, eller at jeg ikke er så veldig god.

 022

Særs søtt med viftekanter og pusemykt garn, men det er en fin avveksling til hverdagsjakker.
Fireåringen stilte opp på modelloppdrag, og fikk den på, (til tross for at den er str 2 år), og la inn bestilling på en til seg selv. Sjansen er stor, siden det ble mye garn igjen. Hvite klær er ikke så innmari praktisk til to- eller fireåringer, men alle klær kan ikke være goretexflekkfrivindtettpraktiske.

029 

Faktaboksen:
Drømmebolero fra Marte Helgetuns Strikk til barn; sjarm i hver maske.
Str 2 år, pinne 4. Det gikk med litt over ett nøste Soul, et halvt nøste Sky og nesten ett nøste Air.

Og hva synes jeg om boka?
Søte, klassiske plagg. Greie forklaringer, særlig likte jeg diagrammet som forklarer hvor du er på plagget underveis i oppskriften. Enkle snitt.
Jeg synes aldersspranget 1-6 år er litt smått, men ok, det er tydeligvis det som er standard i strikkebøker for tiden. (Og jeg har barn som er på vei ut av den størrelsen, sikkert derfor jeg irriterer meg)
Jentekjolene synes jeg stort sett er litt vel enkle, og mange av tunikaene har kort arm, noe jeg nok ville endret, siden jeg synes varme plagg stort sett funker bedre når de varmer armene også. men det er en smakssak.
Genserne er fine og unisex, og jeg liker at ermene ser påsydd ut, men at de er strikket fra skulder og ned.
Fine bilder som viser plaggene.
En fin bok til samlingen, altså.

25 kommentarer:

 1. Nydelig fløffy bolero! Viftekanten ble veldig fin. Jeg får også litt krampe av sånn tett hekling, men er heller ikke så veldig god på det og har bare vanlige heklenåler, Kanskje på tide med bedre heklenåler.

  Og bildene er bare herlige, blir i godt humør av den frøkna di altså! Ha en smashings søndag :)

  SvarSlett
 2. Utrolig herlig jente! Jeg vurderer sterkt å kjøpe Helgetuns nyeste strikkebok! Mye fint der, og dessuten har DSA utrolig mye fint garn i flotte farger. Hekling har jeg ikke tro på at jeg får til, og med den innstillingen kommer jeg nok ikke til å klare det heller... ;) Ha en fortryllende søndag!!

  SvarSlett
 3. Den var nydelig, Merete! Prinsessa like så… ha en herlig søndag hos dere!

  SvarSlett
 4. Ett flott plagg og en herlig modell!!

  SvarSlett
 5. Ah… boka ligger her og god gjør seg!! Bryllupssesongen sparkes i gang om ikke lenge og da kan det jo gå med en søt liten hvit sak over en prinsessekjole:) (er jo en dag ad gangen… og med pen kjole er det mulig å forhandle dekk-forkle over!)

  SvarSlett
 6. Noen ganger bare må man ha noe hvitt og fluffy. Boleroen ble yndig og søt.
  Skjønner godt at din lille modell her vil ha en til seg selv også !

  SvarSlett
 7. Så utrolig skjønn bolero. Den var nydelig. Liker slike enkle og delikate plagg. Modellen din er også bare helskjønn. For ei herlig jente. Tommelen opp for bokomtale.

  SvarSlett
 8. Søt bolero, og veldig fristende garn. Det går rett inn på må-prøves-en-gang-listen min. Kjekt med slike plagg som passer lenge, den så jo ikke for liten ut til fireåringen heller.

  SvarSlett
 9. Så fin den boleroen var! Herlig modell også;) Garnene du har strikket med ser veldig fine ut, men jeg takler ikke å strikke med noe med nylon i seg, det blir ofte litt for trått syns jeg. Ganske synd for det er mange fine farger å velge mellom;)

  Ha en flott søndag!

  SvarSlett
 10. Veldig fin bolero! Ser luftig og god ut. Har bladd i boka på biblioteket, mykje fint i den :)

  SvarSlett
 11. Så flott bolero! Det gjorde seg virkelig med heklet kant rundt:)

  SvarSlett
 12. Søteste jenta! <3 Jeg tenker at en sånn hvit, fin bolero er veldig praktisk for å holde små pynta jenter varme i bursdagsselskapet. Veldig fin! Håper spranget på siste bildet gikk bra, eller flyr hun? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Senga dempet fallet. Det tar litt tid å rydde unna gardintrapper når man har vært oppe på skråloftet, derfor perfekt å bruke som kulisse.

   Slett
 13. Så herlig bolero, skulle strikke den men stoppet litt når jeg såg garn valget, ikke minst mengden garn på lager og vurderer en litt mindre fluffy variant, men da blir den kanskje ikke like søt, ny vurdering må til..

  SvarSlett
 14. Du har jo strikket den boleroen, du! Supersøt! Jeg liker denne boka veldig godt og har strikket litt fra den. Har siklet på boleroen også, men ikke fått somlet meg til å kjøpe garn. Og jeg innbiller meg at til denne trenger man anbefalt garn, i stedet for å plukke alternativer fra lageret.
  Og så søt modell da! :)

  SvarSlett
 15. Nydelig bolereo, og deilig,deilig garn. Ja, boka er kjempefin, har lånt den på biblioteket nå i første omgang, så får jeg se om den havner i hylla etterhvert (eller om barna vokser utav som du sier før jeg rekker å lage noe fra den) Ja lånefristen må jo selvsagt overholdes (eller den pleier strengt tatt å bli forlenget et par ganger før de leveres inn...)

  SvarSlett
 16. Herlig bolero til ei nydelig jente!
  Søthetsgraden på topp med hvitt fargevalg og fluffy garn :)

  SvarSlett
 17. Nydelig - både plagg og jente!! Veldig kjekt plagg å ha utenpå kjoler:-) Tipper den kommer til å bli mye brukt!

  SvarSlett
 18. Å, den var skikkelig fiiiiin! Jeg strikka til Trollet da hu var lita, Nå om hun har runda ti, har bestemor overtatt. Jeg orker ikke strikke så stort, he he. :-)

  SvarSlett
 19. Kjempefin bolero på ei søt prinsesse:)

  SvarSlett
 20. Fin bolero.
  Ser ut som angora garn :)
  Det er så mange strikkebøker ute for tiden og jeg ønsker meg alle

  SvarSlett
 21. Åh, så søt! Den som hadde en toåring å strikke til... :-)

  SvarSlett
 22. Nydelige bolero på nydelig jente:-)

  SvarSlett
 23. Så flott bolero. Den hørtes bare helt herlig ut med tanke på garnvalget :)

  SvarSlett
 24. Superskjønn bolero, perfekt til kjoledager og den jenta de er til å spise opp. For et energismil!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.