28. november 2013

Blomster og barn

008

Trærne på Bali var fulle av blomster, i stor kontrast til det jeg ser ut av vinduet for tiden, med tomme bjørkekvister som fryser.

Nydelige blomster som falt ned på bakken, og som ble plukket opp og brukt i dekorasjoner overalt der vi kom, eller som ble feid bort neste dag av massevis av folk med koster.

005

Så da vi skulle ta bilde av nystrikkede votter, så mente styliststassistenten at vi hadde alle materialene vi trengte for et godt fotoshoot. Vi måtte bare samle litt av alt som lå på bakken.

025

En av mine favoritter var den dypfløyelsrøde blomsten som jeg ikke aner navnet på. Dyp, dyp blodrød.

020

Frøkna likte bedre Baliblomsten, Frangipani. Den finner du overalt på dekorasjoner og hårpynt og smykker og offergaver og utskjæringer.

011

Men det beste var blanding av alle.

Og vottene?
En liten forsmak på hva det betyr å bli født inn i en familie der tante er strikkeavhengig. Siden broren min og familien blir i Singapore en stund til, så blir det ikke mer i ull før de vender nesa nordover. Men da trengs det ulltøy!
Og to par votter?
To stykker svømmer rundt i magen. Da trenger de dobbelt opp med votter. Og luer,heldresser, sokker, gensere, jakker. Stor stas for strikketante. Og for alle andre.

faktaboksen:
Votter strikket i Viking Babyull. 44 masker og pinne 2,5 gir omtrent halvtårsstørrelse. Strikket etter feeelingen, og brukte strukturen til Alfredgenseren. Og siden ungene mine har tidlig foretrukket å kunne bruke tommelen når de måtte ha på votter, så strikket jeg tomler på. Selv om de fleste vottemønstre til babyer er tommelløse.

16 kommentarer:

 1. Nydelige bilder :) Flink stylistassistent! Og kjempesøte votter med fin struktur. Gratulerer som blivende tvillingtante, her ser vi frem til enda mer flott babystrikk på bloggen!

  SvarSlett
 2. Så greit med en assistent når man skal ta strikkebilder :)

  SvarSlett
 3. Som relativt nybakt, strikkende tvillingtante kan jeg bare si, GLED DEG!
  Litt småstresset før "startpakken" ble ferdig (nyfødte vinterbabyer trenger ALT), og overgangen fra ett tantebarn til plutselig tre var stor men det går seg til. Må bare planlegge litt tidligere for ettertiden....

  SvarSlett
  Svar
  1. Og hurra for at storesøster og storebroren til tvillingene også trenger varme strikketøy! Jeg har barnestrikk i fleng til sommeren kommer.

   Slett
 4. Flotte blomster, jeg likte begge to godt! Og selvfølgelig, vottene var også fine ;) Alltid kjekt med noen små å strikke til :)

  Ha en fin dag videre!

  SvarSlett
 5. For et fantastisk bilde av stylingassistenten! Hun ser virkelig dypt henfallen ut der hun sitter og beundrer sitt verk :-)

  SvarSlett
 6. Superfine votter! Og flotte bilder :)

  SvarSlett
 7. Så nydelige blomster! Her får vi bare glede oss som best vi kan, (mange fine juleblomster i butikkene nå) mens vi venter på at det skal blomstre i våre hager også om en stund.
  Vottene var flotte, jeg liker det strukturmønsteret:)

  SvarSlett
 8. Syns du har en god stylistassistent, jeg! :) Også så heldige småttiser som får hjemmestrikkede klær! Nydelige småvotter.

  SvarSlett
 9. Så flotte bilder da - både av blomster og votter! Det er så artig med tvillinger, jeg er tante til to sett (2 x 2). Og i dag ble jeg sannelig tante til enda en, men det var "bare" en. Men jeg har ikke strikket noe...

  SvarSlett
 10. Heldig du er med ivrig assistent! Skjønar ho har dette i blodet! Votter må til når dei små etterkvart kjem utabords, lukke til som tvillingtante!

  SvarSlett
 11. Så gøy med tvillinger på vei i familien! Myyye strikk fremover da, hvis gjengen kommer nordover etter hvert!

  SvarSlett
 12. Så heldig du er med egen stylist på photo shoot. Ikke verst! Fine blomster og votter. Gratulerer med den fremtidige doble famileforøkelsen!

  SvarSlett
 13. Du har en nydelig stylist. Likte godt de røde "sko"blomstene :)

  - Marianne

  SvarSlett
 14. Nydelige blomster, nydelige votter, nydelig stylist. I det hele tatt. Ha en fin 4. desember!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.