23. oktober 2013

Innrømmelse - jeg kjøper strikkeplagg

Untitled

Hørte jeg GISP?
Er det lov kjøpe strikkeplagg, selv om man regner seg selv som en habil strikker?

Ja.

I fjor kjøpte jeg selbuvotter i julegave på Husfliden, da jeg innså at dagene mine mystisk nok ikke inneholdt mer enn de vanlige 24 timene. Og å kutte ut all søvn i desember for å få ferdig et par votter innen Postens sendefrister, vel... da var et utrolig kjekt å kunne gå på Husfliden og finne et pent par noen andre hadde strikket for meg.

I år slo jeg til da jeg så et bilde av venninne Kjerstis lager med tovavotter, ungene mine skulle få tovevotter, selv alle mine bommerter på tovefronten. Altså sendte jeg mail og spurte pent om å få kjøpe. Lillesøster ville ha lilla, og storebror gikk for rød, som vanlig.

Så i vinter har vi tovevotter som passer. Slå den!

Om det er flere enn meg som aldri blir venn med toving, men vil ha tovevotter; så anbefaler jeg julemarkeder eller alskens basarer. Eller send en mail til Fru Langstrømpe; stovelandkjersti (krøllalfa] gmail.com, så får du oppgitt priser, størrelser og fargeønsker.

Konklusjon; det er helt lov å kjøpe ferdigstrikk. Selv om garnlageret fniser litt i kroken, og vaskemaskinen gliser over at jeg tapte i tovekampen.

12 kommentarer:

 1. Selvfølgelig er ferdigstrikk ok:) jeg kunne aaaaldri strikket et gigantisk sjal på tannpirkerpinner, men finner jeg det perfekte til en spesiell mottaker, så kjøper jeg lett :)

  SvarSlett
 2. Å ja, det er lov! Jeg kjøper gjerne håndlaget av andre innimellom - spesielt om det er en teknikk jeg ikke selv behersker så godt. I sommer kjøpte jeg et par votter som er nålbundet. Har ikke prøvd meg på den teknikken, men vottene er kjempefine! Håper jeg får til å lage slike en gang selv. :-)

  SvarSlett
 3. Selvsagt!! Og når man støtter andre som selger håndarbeid er det jo bra!!! Fine votter!!!

  SvarSlett
 4. Selvsagt!! Og når man støtter andre som selger håndarbeid er det jo bra!!! Fine votter!!!

  SvarSlett
 5. Og av og til kjøper folk andres ting for å strikke dem av eller til inspirasjon. Og når man strikker selv vet man jo hva som holder seg bra og spesielt dyrt er det heller ikke med hjemmestrikket. Nei, blir nok å fortsette å kjøpe...

  SvarSlett
 6. ...jeg kjøper ullsokker... :P
  Kan ikke fordra å strikke dem.

  Uansett er det gøy å kjøpe andres håndarbeid også, synes jeg. :D

  SvarSlett
 7. Jeg kjøper også, spesielt til meg selv.. Det er fordi jeg nesten alltid strikker noe til noen andre:))

  SvarSlett
 8. Jeg kjøper også ferdigstilles av andre, men det er også fordi jeg ikke får det til selv og ikke har tålmodighet til å lære enda. Det er då mye fint der ute, at det er moro å handle.

  SvarSlett
 9. Selvsagt!
  Tenkte jeg skulle skrive litt om ullbeholdningen jeg også, men innså at min ullbeholdning kommer rett i fra butikken. :-)

  SvarSlett
 10. Jeg har en annen vri, alt jeg har lyst på som ikke jeg gidder, greier eller har tid til å strikke spør jeg mamma etter, oj er jeg bortskjemt? jess, hun strikker alt :D

  SvarSlett
 11. Jeg synes det er helt greit at strikkere kjøper strikketøy jeg. Jeg har selv kjøpt strikketing. Sist var en nisse som jeg skal pynte til jul med. Vi som strikker selv vet også jobben som ligger bak så jeg synes ikke det er noen skam å kjøpe strikkeplagg. Jeg har ingen problemer med å kjøpe strikkeplagg fra butikk heller jeg.

  SvarSlett
 12. Hahaha, fnisete garnlagre og glisende vaskemaskiner er helt greit! Jeg er som Maja, kjøper ofte strikkeplagg til meg selv siden jeg alltid strikker for andre.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.