14. september 2013

Åndsfraværende og hva det resulterer i

Untitled

Årevis etter alle andre jobber jeg meg igjennom Mad Men.
Trolig er jeg så oppslukt av whiskeyglass, tjukk sigarettrøyk, kvinner ved kjøkkenbenken og sekretærbordet,menn i slips på jobben og utroskap i fleng at jeg strikker og strikker uten å følge med på hva jeg strikker på.

Så i pausen mellom episodene kikket jeg ned på strikketøyet.
Jeg strikket et telt.
Pussige greier. Mønsteret sier da jakke, ikke tomannstelt?

Behovet for telt er ikke tilstede, så jeg  rekket opp igjen til størrelsen under.

Flere episoder til med Mad Men, og jeg fikk den gode ideen om å felle inn oftere i livet enn mønsteret sider; noe som resulterte i nytt telt, men nå med innsnurp.

Untitled

Nå som tredje forsøk skal starte, så skal jeg ha et alvorsprat med målebåndet, og fortelle at det ikke får lov til å slå av litt for kjentsfolk.
Så skal jeg ha en liten en-til-en-samtale med strikkefastheten min, og banke inn litt vett.
Deretter skal jeg ta en liten reality check med selvbildet mitt, og minne det på at jeg har hofter, men at de ikke er tre ganger så store som midjen min.
Tilslutt skal jeg melde den lille stemmen i bakhodet på selvtillitskurs, for jeg trenger å høre det når den har en mistanke om at når omgangene virker veldig store, så er sjansen for at det stemmer høy.

9 kommentarer:

 1. Det er utrolig vanskelig det der med størrelser og strikkefasthet og justeringer. Med eller uten Mad Men. Jeg holder på med en jakke nå som ser altfor trang ut. Men erfaringen har tidligere vist at når jeg er i tvil om det jeg strikker blir stort nok så sitter det som et skudd. Og så holdes spenningen oppe gjennom hele prosessen, selv i laaaange partier med glattstrik. Hold ut!

  SvarSlett
 2. Dette ser jo lovende ut, Merete! Jeg er sikker på at det blir bra til slutt, det blir det jo alltid. Men HVA er det egentlig?

  SvarSlett
 3. He,he. Ja det er fort gjort, har samme erfaringen selv. Pinnene og garnet går liksom av seg selv og man kan være opptatt av andre ting innimelom og så plutselig får en seg en overraskelse. Kos deg videre med strikkingen og ha en god søndag.

  SvarSlett
 4. Ser ut som et flott prosjekt da:-) I postkassen min dumpet det ned 4 hesper sjokkrosa garn fra ninapetrina allerede på fredag, så nå gledes jeg meg til å stikke pinnene i det:) Kjempegøy å vinne i blogglotteriet ditt, og ikke minst kjempegøy å følge med på dine krumspring med strikkepinnene her i bloggen!

  SvarSlett
 5. Synes du er tøff som strikker til deg selv og det ser jo ut som det går rimelig raskt også.

  - Marianne

  SvarSlett
 6. he he, kjenner meg igjen der, man kan bli litt for ivrig... ha en flott ny uke hos deg! Happy Knitting!

  SvarSlett
 7. Jeg har så lyst til å holde foredrag over temaet: "Prøvelapp, målebånd og kalkulator" men gjør det ikke. Tror ikke det vil høste noen applaus. Den borden med tvebåndstrikk var iallfall veldig, veldig fin!

  SvarSlett
 8. Hehe, stor gjenkjennelsesfaktor i det du skriver her ;) Jeg har drømt meg bort i Downton Abbey, A modern family og Mad Men -og erfaringen er at HELT enkle strikketøy (a la tepper, sitteunderlag osv) passer best til seriekikking.

  SvarSlett
 9. Du skulle definitivt vært på Mad Men-festen til Øydis. Alt var så ekstremt gjennomført Mad Men, da kunne du kledd deg opp i lekker kjole, tatt en juksesigarett og etterhvert overnattet i teltet ditt ;-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.