31. desember 2012

Tallknusing av strikkeåret 2012 - et skryteinnlegg

IMG_4074

Årskavalkader er årviss tradisjon på denne bloggen, med 2008, 2009, 2010, 2011 -statistikken blogget tidligere år.  Jeg er og blir en statistikknerd. Jeg VET jeg strikker mye, men det er noe med å se hele året samlet, da går det opp hvor omfattende det blir. Og joda, hadde jeg feks trent/ryddet/malt/tatt videreutdanning/gått tur istedet, så hadde jeg kanskje blitt tynnere/ryddigere/nymalt/smartere/sprettrumpete, men i det minste kan ikke ungene  og jeg si at vi fryser.

I korte trekk:
24 km garn strikket opp,
noe som veide 9055 gram
fordelt på 85 prosjekter.

Hoho!
Gjett hva jeg gjør på fritiden?

24 km er avstanden mellom Oslo S og Asker stasjon, i fjor kom jeg fra Oslo S til Kjeller (21 km). Hva som har gitt meg mer strikketid er uvisst, men muligens at kveldene er mine, og ikke endeløse sitte-i-mørket-og-vente-på-at-noen-skal-sovne-kvelder. Lang pendlevei og mye overtid på jobb; jeg tror vi bare konkluderer med at jeg strikker tålig raskt.


balansen

Garnbalansen: antall kilo garn på Y-aksen.

Jeg hadde som forsett å redusere litt garnlager i år, og brukte strikkenotisboka mi til å sirlig notere inn alt som gikk inn og ut i regnskapet, sånn at litt gammeldags flauhet om overvettig og uplanlagt innkjøp av garn kunne lyse mot meg hver gang jeg tenkte å stikke innom en garnbutikk. Det funket ... eh.... i starten.

9,055 kilo brukt opp mot 9,7 kg kjøpt/fått gir en differanse på 0,64 kilo, ikke verst. Og takket være SFO, så forsvant nærmere 3 kilo dit, så jeg ligger da 3,64 kilo i minus i år. Unnskyld til alle foreldre som har barn der, dorullnissene kommer til å ha gusjegrønt hår i mohair fra mitt gamle lager.


mottagere

Hvem strikker du til?

Jeg kan ennå melde at jeg strikker mye til barna, men 8 ting (2 gensere/jakker, resten småplukk) til meg selv er bra. Særlig siden jeg vet at det brukes masse. Mannen i huset må tilbake til 2009 for å finne noe strikket, noe som strengt tatt er selvforskyldt, siden han (gisp!) ikke bruker votter, lue eller sokker i ull.

Godt fornøyd med å ha gitt strikkede julegaver, bursdagsgaver, avslutning i barnehagegaver og barselgaver, hjemmestrikk er gull i gaver. Håpet er i 2013 å strikke litt småplukk til barnas venners bursdager, selv om prompeputer er fremdeles mest poppis.

type prosjekter

Hva strikker du?

Jeg strikker fordi jeg har lyst og noen ting fordi det mangler i kommoden; så tilbehør har vært det store i 2012. Fem prematurluer og elleve par votter i avskjedsgave i barnehagen drar også snittet opp.Uansett hvor mange votter vi har, så ligger de på skolen/SFO/barnehagen/jobben når jeg trenger dem. Endelig har frøkna snart vokst seg ut av genserne sine, så jeg får sjanse til å strikke flere, det var stort sett broremann som fikk gensere i år. Stort sett i rødt. 


Og igjen; det vaset mitt om at jeg ikke liker å strikke to like ting, derfor strikker jeg lite sokker og votter; pøh! Statistikken taler imot. På tide å innrømme det, sokker og votter er kjekt.

2013 blir trolig mer barnegensere, babyjakker og babytepper. Tepper er ikke lenger så skummelt stort og kjedelig. Se opp for tepper i 2013! Og en herregenser burde bli med.

fargeoversikt

Fargebruken i 2012

Til å hete naturfarge-Merete på videregående, er det mistenkelig lite oransje, brunt og grønt tilstede.
Anti-rosa-Merete har også slitt litt med imaget sitt; noe som skyldes en treåring med overtalelseevner.
Rødt holder seg stabilt høyt, takket være seksåringen som helst vil ha det rødt rundt seg og på seg.
2012 var også regnbueåret. Fikk litt dilla.
GULL har sneket seg med i år. All skyld legges på treåring.

Bloggen i 2012:
I august passerte bloggen en halv million treff. , og ved årets slutt er tallet 685 000 besøk, og i år ble det
126 blogginnlegg. Utrolig! Takk til hver enkelt som bidrar! Både med kommentarer og med besøk, følger på facebook eller dumper innom.

Uten deg, ingen blogg.

I sommer fikk jeg gleden av å være anbefalt blogg i Kreativ Strik,
og lokalavisen i hjembyen hadde også en liten reportasje.
Pickles har dratt igang inspirasjonsstafett, og jeg fikk starte ballet.
Og jeg fikk gleden av å gi bort strikkebøker etter kontakt fra to forlag.
Stor stas for en skarve strikkeblogger.
Årets kåringer:
Strikkeåret 2012


Årets voksenstrikk; lang jakke til meg selv. Den er på omtrent hele tiden. Yay for ensfarget plagg i strukturstrikk, selv om det er en tålmodighetsprøve.

Årets barnestrikk: Heldress i regnbueutgave. Restegarn kan også se planlagt ut. Evt ensfarget Nova med monsterlomme.

Årets barnestrikk (fra ungenes synspunkt) Vulkanlua og allefargerlua. De brukes omtrent daglig om det ikke er for kaldt.

Årets garn: Kauni. Regnbuer er morsomme, og vakre. 

Beste modifisering: sjalet camomille som barnejakke. Veldig fornøyd med hvordan den ble i komposisjon og fargebruk.

Årets overraskelse: at paljetter, gull og fjas har tatt mer plass. Og at det ble strikket en Skappel allikevel, tross løfter om motsatt.

Årets flopp: Gult og jeg er visst ikke sååå gode venner allikevel. Selv om vi brevveksler.

Årets teknikk: magic loop og jeg er blitt bestiser. Rundpinnene mine fryder seg, strømpepinnene er lei seg.

Årets dings: Garnet fikk eget garnskap! Oversikt og ryddighet, her kommer jeg!


 


Hva tror du 2013 kommer til å bringe?
Forhåpntligvis ikke barn som synes fleece er bedre enn ull. Da må jeg finne meg en annen hobby.
En vakker dag skal jeg lære meg patentstrikk og dobbelstrikk, kanskje i 2013?
Og kanskje sirkulere litt mer i garnlageret, sånn at ikke bare nykjøpt garn blir brukt, men årgangsgarnet får en ny vår.

Tusen takk for massevis av oppmerksomhet og kommentarer! Det driver bloggen videre. Hvor vi skal, vet jeg ikke helt, men moro er det på veien.


53 kommentarer:

 1. Så kjekt med en slik oppsummering av året! Grafene er jo gull verdt i forhold til hvor mye du strikker og i hvilke farger. En liten eller stor aha-opplevelse kan det fort bli ja ;-)

  Ønsker deg et riktig godt 2013 og gleder meg til å følge deg i det nye året også :-)
  Klem

  SvarSlett
 2. Morsom årsoersikt.Jeg burde egentlig ta litt etter deg, jeg er en liten statestikknerd my self!Jeg har øka mine ferdige strikkeprodukter med 2 kg i år og er med det strålende fornøyd.I morgen blir det den store vareopptellingen, jeg har nemlig mistet litt oversikten over hvor mye jeg har gitt bort og byttet bort...
  Godt nytt år til deg og gleder meg til flere inpirerende innlegg fra deg:)

  SvarSlett
 3. Bra jobba! Imponerende orden i garnskapet og jeg elsker camomille-jakka:) Godt nytt år!

  SvarSlett
 4. Det var en fin årsoversikt. Morsom å lese.
  Ønsker deg riktig godt nytt år og gleder meg til å følge deg i 2013 :)

  SvarSlett
 5. Du skriver fantastisk morsomt, jeg ler hver gang! :D Utrolig alt du har strikket dette året, jeg tror ikke det er mange som slår deg. Riktig godt nyttår! Jeg ser frem til å følge deg videre :)

  SvarSlett
 6. Statistikk kan brukes til alt :-)
  Mye lekkert har det blitt av alle kilometerene og kiloene!!

  SvarSlett
 7. Takk for et fint år med masse tips og mye farge :) Ser frem til å følge deg i 2013 også :) Godt nyttår!

  SvarSlett
 8. Myyyye fint! Og skikkelig produktiv! Jeg regner også årsoppgjør for harde livet. Godt nytt strikkeår!

  SvarSlett
 9. Gøy! Og imponerende!
  Godt nytt år!

  SvarSlett
 10. Oioi - jammen strikker du mye altså!! Tusen takk for at du deler og inspirerer! Elsker alle regnbuestripene dine i år! :o)
  Godt nyttår!

  SvarSlett
 11. Så mye fint du har laget i året som har gått.
  Jeg la ut min årskavalkade på bloggen i går. Hvis du har lyst til å se, er du velkommen innom.
  Ønsker deg et godt nytt år.

  SvarSlett
 12. Det må jeg si - du har virkelig oversikten! 2012 ble mitt år, egostrikkens år. Mon tro om Mannen får noe i 2013? :) Godt nytt år, jeg gleder meg til flere strikkerier fra deg!

  SvarSlett
 13. Fantastisk statistik, jeg æææælsker søjlediagrammer og den slags nørderi. Det er en imponerende produktion på et år. Godt nytår

  SvarSlett
 14. Du verden! Ikke overraskende en imponerende årsberetning! Kan nesten ikke vente med å få oppdatert alle årets prosjekter på Ravelry for å se til hvilken stasjon mitt garnforbruk når...

  Nydelig garnkombo på øverste bilde, fargene roooper om å bli noe sammen! La meg tippe: Holst garn?

  Godt nyttår! Måtte det bringe nye garnoverraskelser og masse inspirasjon!

  SvarSlett
 15. Du er imponerende, men det ser det ut som om du vet selv! ;-) Godt nytt strikke år til deg fra en av dine trofaste følgere på sydentur!

  SvarSlett
 16. Jeihj årskavalkader er morro. Jeg er akkurat ferdig med min. Du har virkelig strikket mye fint i 2012. Ønsker deg et riktig godt nytt hobbyår og gleder meg til å følge bloggen din også i det nye året.

  SvarSlett
 17. Så morsomt innlegg! Du har stikka masse i 2012, håper du strikker like masse i 2013 siden du er til stor inspirasjon!

  SvarSlett
 18. Oi, du har imponerende bra oversikt! :D Ikke verst at jeg slo deg på meterne, skulderklapp til meg selv for det, hehe! Godt nytt strikkeår til deg!

  SvarSlett
 19. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 20. du er flink å skryte, men RÅ på fargekomp og strikking, sånt LIKER jeg
  Godt nyttår il deg

  SvarSlett
 21. Utrolig spennende lesning, skal kose meg med den på nytt på dataen hjemme og lese den skikkelig. Og se på linkene!! :-)

  Tusen Takk for alt du deler og all inspirasjonen du gir. Dette er en av mine absolutte favoritt blogger!!! Måtte du og dine få et godt år 2013!! :-)

  SvarSlett
 22. Takk for mye inspirasjon på yndlingsbloggen! Noe herming har det nok blitt...Bruker også listen over bloggene du følger, er derfor jevnlig innom for å sjekke om nye nytt har skjedd i strikkebloggverden. Godt nyttår!

  SvarSlett
 23. Bra jobba :-) Takk for det gamle, og godt nytt år!

  SvarSlett
 24. Bra jobba!!
  Like imponert hvert år jeg, hva du har fått til gjennom året!
  Lurer på om jeg skal skrive opp alt jeg bruker og får unna også...
  Du har gjort at jeg nå er i gang med en strikkegenser til meg selv, for første gang...Gleder meg til å få den ferdig!!

  Godt nytt år!!
  Håper vi får se mye spennende også i år!
  Klem fra Mona :-)

  SvarSlett
 25. Det där var kul all läsa! Du har helt klart stenkoll på grejorna. En annan har det inte. Och har inte stickat en kvarts mil heller...

  Gott nytt år!

  SvarSlett
 26. Jeg er full av beundring! At statistikk skulle være så morsomt hadde jeg aldri trodd. Nå ble jeg skikkelig inspirert, og det er ikke første gang her inne hos deg. Tusen takk for koselig og givendes blogg!
  Ønsker deg et kjempefint nytt år.

  SvarSlett
 27. Som vanlig har du årets beste kavalkade, fornøyelig og morsom og ikke minst inspirerende. Min ble lagt ut i dag, selvfølgelig bare en lightversjon av det du serverer :) Godt nyttår!

  SvarSlett
 28. Så fin og inspirerende årskavalkade du har laget. Mye fint håndarbeid var det også.

  SvarSlett
 29. Finfin kavalkade, og morsom lesning. Den fleece-dommedags-profetien må være det verste som kan skje...grattis med flotte besøkstall, og godt nyttår :)

  SvarSlett
 30. Åååå elsker dine oppsumeringer! Ønsker deg ett godt nytt strikkeår! Følger med deg videre på ferden!

  SvarSlett
 31. Jeg har bare ett ord: WOW!!!

  SvarSlett
 32. Det er by far den mest omfattende årskavalkaden innen strikkeverdenen! Herlig! Og ikke minst inspirerende! Fortsett sånn! Gleder meg til å se hva som dukker opp i 2013!

  SvarSlett
 33. Du er rå! Imponert!

  Ønsker deg et fantastisk strikkår 2013!

  Stor klem

  SvarSlett
 34. Imponert! For en oppsummering!

  Godt nytt strikkeår! :-)

  SvarSlett
 35. Takk for et limrende innlegg! Liker! Du har vært en av mine favoritter i året som har gått, og jeg gleder meg til å se hva du finner på i 2013 :-)

  SvarSlett
 36. Jeg er såklart dødelig imponert over mengden og bøyer meg i støvet. 2013 skal bli året der jeg også strikker mer og mer. Men jeg mistenker deg for å ha turbo på pinnene, og mener jeg har sett en filmsnutt som beviser dette :)
  Riktig godt nytt år!!

  SvarSlett
 37. HAha :-) Veldig bra innlegg! Ikke alle som har full oversikt over hva fritida går til ;-)

  SvarSlett
 38. Du er den mest gøyale strikkebloggeren jeg vet om!

  SvarSlett
 39. Morsom oppsummering og interessant å se hvilke farger man strikker mest med. Sånt har jeg virkelig ikke oversikt over.

  SvarSlett
 40. Imponerende - simpelthen! På alle mulige måder!
  Og meget underholdende at se din opgørelse i alle mulige grafer.
  Jeg bøjer mig i respekt!

  SvarSlett
 41. Jeg tror du er dronningen av årskavalkader - fantastisk artig og informativ oppsummering! Imponerende produksjon, og at du har ca dobbelt så mange plagg som meg med ca like mange kilometer garn antar jeg skyldes husstandens alder og størrelse. Gleder meg til å følge bloggen din i 2013. Godt nytt år! :)

  SvarSlett
 42. Jeg elsker nerdeposter i denne bloggen!
  Godt nytt strikkeår! Kanskje ses vi på en flyplass igjen i løpet av året?

  SvarSlett
 43. Godt nytt år. Jeg gleder meg til å følge deg videre i 2013 :)

  SvarSlett
 44. Det er ingen som holder strikkeregnskapet i så god orden som deg. I fjor reduserte jeg garnlageret mitt til 1 kasse, siden vi flyttet midlertidig. Men så bruker jeg jo slett ikke like mye garn som deg heller... Svært imponerende må jeg si, over 9 kg strikk!! Godt nyttår Ü

  SvarSlett
 45. Bøyer meg i ullstøvet! 2012-årgangen din er fin.

  SvarSlett
 46. Heeelt fantastisk innlegg! Mannen som sitter ved siden av meg i sofaen lurte på hva jeg satt her og lo av... hihi, du får det sagt :)
  Herlig med statistikker, hvertfall de litt utenom det vanlige.
  Godt nyttår og god helg :)
  Klem

  SvarSlett
 47. Godt nytt år! Jeg har sagt det før og jeg sier det så gjerne igjen: Hurra for at bloggen din (og du, da!) finnes! Utrolig flott håndverk, og uslåelig gode tekster og bilder. Viser ofte innleggene til samboeren min og han er helt enig (strikkeblogger gjør ellers fint lite inntrykk på ham). :-)

  Beste hilsner fra Hedda

  SvarSlett
 48. Jo, tall og statestikk er gøy! :) Og kauni er gøy, kanskje mitt 2013 mål må være å endelig strikke noe ordentlig til meg selv i regnbuegarn? Lykke til til oss alle, uansett mål :)

  SvarSlett
 49. Woho, du er så kul!! Herlig innlegg...og ikke minst IMPONERENDE nok en gang! Talent for strikk og statistikk (ny undertittel på bloggen, kanskje?) :)

  Veldig mye fint du har laget. Jeg følger trofast med i 2013 :)

  Supersøtt reveskjerf, forresten! Det hadde nok falt i smak hos min lille dyreelsker (men nå er det babyboom i venninneflokken, så framover blir det barselpliktstrikk på meg).

  SvarSlett
 50. Hahaha, du er helt rå. Om du er fiksert på tall, så har du også talent til å presentere dem lekent, informativt og med en herlig snert. Løøøv' it! :)

  Jupp, mye garn og mye lekkert. Du strikker kjemperaskt!! ^_^

  Gleder meg til mer inspirasjon fra din kant i 2013 :)

  Ha ei herlig uke!
  Eli Kristin

  SvarSlett
 51. Nå satte du virkelig i gang inspirasjonen hos meg!
  Vanvittig smart med et slikt 'søylediagram'!
  Dette skal jeg innføre hos meg! Kjempemorsomt å se etterpå hvem som har fått hva osv!
  Men stakkars mannen din, hehe, var visst ikke mye han hadde fått.. :P

  Kjempefin blogg du har forøvrig!

  God strikkeuke videre!!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.