28. november 2012

Ordverifisering


Jeg er ikke så glad i sånne uleselige koder man skal taste inn på bloggen, men i det siste har innboksen min blitt fylt med søppelpost.

Altså forandrer jeg til at du må taste kode om du kommenterer innlegg som er eldre enn fire dager. Sorry for irritasjonen, men det er et forsøk på å slippe drukningsfølelsen i spam. Dersom det endrer seg, så kommer jeg til å fjerne koden.

Og de fleste kommenterer innlegg de første dagene de er laget, så stort sett slipper du irritere deg over sånne kodeord.

Hvordan jeg gjør det?

I blogspot logger du inn på bloggen, går til settings, velger kommentarer og velger moderering på kommentarer- velg da av og til, og velg antall dager som går før du må taste inn kode. Lagre valget, og tadaaa! Ferdig.

13 kommentarer:

 1. Fuldt forståeligt - bare træls det er nødvendigt .

  Marianne :)

  SvarSlett
 2. uff, så kjedelig
  Jeg valgte en annen løsning - jeg stengte bloggen for anonyme kommentarer en månedstid...... det fungerte hos meg i allefall
  Lykke til

  SvarSlett
 3. Tips til deg! Jeg har hørt at en av de viktigste kildene som genererer spam er at man har epostadressa si åpen og fullt tilgjengelig for alle. Det finnes virus og spam som søker etter epostadresser (aaaaa@bbbb.ccc) over det store internettet, og den får full treff nå som du viser din epostadr under bildet ditt. Det kan hjelpe å endre det til meretemonster(a)gmail.com. Det er nemlig ikke en gyldig skrivemåte for epostadresser, men alle (eller bør jeg kanskje heller si "de aller fleste") som ser dette skjønner hvordan de skal sende en mail til deg. Det hjalp for meg, så kanskje hjelper det for deg også! Jeg haaater ordverifisering, og det gjør ofte at jeg dropper kommentarer på den aktuelle bloggen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde jeg glemt. Takk for påminnelse! Rettet straks .

   Slett
 4. Ikke for å skremme deg, men sånn begynte det hos meg også, før det bare røy inn med spam-blogginnlegg på google reader som jeg aldri hadde hørt om før. Min gamle blogg druknet til slutt og død er den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hysj ! ;) jeg har endel printet ut i bokform, men ikke hele bloggen. Vil helst overleve sånt dritt.

   Slett
 5. Altså- eg lurer jo på om eg er ein robot eg. Ofte når eg må taste inn det "koden" så taster eg feil. Etter 2-3 forsøk gidd eg ikkje meir.
  Men eg leser som oftast innlegga ein av dei fyrste dagane. Så smart med ei grense på 4 dager. Og Synnøve sitt tips over her har eg og høyrt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trykker ofte på den snurrepila ved siden av bekreftelsen, for da får jeg tilslutt mer leselig kode.

   Slett
  2. I know, men då er det noke eg virkelig MÅ komentera!

   Slett
 6. Jeg har også slitt med fryktelig mye spam da jeg fjerna ordverifiseringa, så jeg aktiverte den igjen. Men sant at det kom mange kommentarer på gamle innlegg, så kanskje det med noen dagers "fri" kommentering kan fungere. Synes ordverifiseringa blir vanskeligere og vanskeligere, ofte jeg får beskjed om at det var feil, så det er irriterende.

  SvarSlett
 7. Spam er ikke gøy nei. Håper det roer seg da.

  Teppet under her er nydelig, et av de fineste babyteppene jeg har sett. Herlige farger!

  SvarSlett
 8. Æsj... det er ikke gøy... har heldigvis sluppet unna så langt, men det med ordverifisering etter 4 dager var jo noe å tenke på :)

  SvarSlett
 9. Så kjedelig da. Det er jo mye ekstra tid som går bort for deg når du må slette all dritten!!! :-(

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.