4. november 2012

Mer enn en rød tråd

023

Jeg strikker for tiden en Skappel på bestilling (bevisstløs i gjerningsøyeblikket), og for å unngå at hjernen råtnet av kjedsomhet, så trengte jeg noe som ble ferdig på et knips. Derfor litt nyttigstrikk; rillevotter fra Nøstebarn, noe av de kjappeste vottene å strikke, og så ble jeg kvitt litt av tretrådsgarnet til Nøstebarn jeg har liggende. Pussig at jeg er fan av totrådsen de har, og tretrådsen har jeg mer et skuldertrekk-forhold til, siden tykkelsen er en sånn mellomstørrelsetykkelse og fargeutvalget er litt lite (pga lite salg, som gir mindre utvalg, og mindre utvalg gir lavere salg. Ond sirkel.)

Men gode votter ble det! Om enn litt tynne nå som vinteren kom så brått.

Rødt er yndlingsfargen til storebror. Jeg synes den passer helt supert til fargeutvalget på ytterjakker og vinterdresser, som kommer i blått, grått eller sort til gutta. Knall rød- godfarge!

Da jeg allikevel var i gang med å finne på unnskyldninger for å ikke strikke på mohairteltet, så ble det et vottepar til av restegarn; 60 gram Peruvian Highland wool fra 123knit i RØD (intensrød). Gjett hvem som bestilte fargen?

026

Og for å toppe det hele; uglelue i Andes! I den ikke så overraskende fargen rød. Jeg har lagt på noen omganger på toppen, det er et kort mønster, synes jeg. Chouette, mønster fås kjøpt på Ravelry. Og droppet duskene. 70 gram Andes gikk med.

Enkel strikk, rask julegave eller bursdagsgaver?
015

Drops kjører 25% rabatt på alle sine Alpakkakvaliteter frem til nyttår, og jeg lar meg friste av det magiske ordet SALG. Tenk, jeg kan spare penger ved  handle garn! Oioioi! Da må jeg såklart teste nytt garn, og ikke bruke noe fra lageret, det er jo SALG!

Jeje. Sparte den svimlende sum av 9 kroner. Eller strengt tatt brukte jeg 34 kroner på et nøste jeg kanskje ikke hadde kjøpt om det ikke var salg. Så spart? Tja....

Hva man rekker når man kjeder seg med rillestrikk i mohair!

22 kommentarer:

 1. Hvilken pinne på ugleluen i Andes? ;-)

  Synes det er stilig at gutten din er så glad i rødt. og han kler det synes jeg. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke mer enn det på det tykke garnet? Da prøver jeg det. kjøpte nettopp nye korte rundpinner i 6 og 8. :-)

   Slett
 2. jeg forstår dine sidesprang! kunne aldri i livet kasta meg på skappelbestilling, jeg har nok med mine egne transportetapper...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg stiller meg litt uforstående til at jeg sa ja, haha! Never again!

   Slett
 3. Åh, dødskul uglelue! Mulig at det blir julegavestrikk her :)

  Salg er et magisk ord, og eg blir trollbunden kvar gong...

  SvarSlett
 4. Kjekke plagg til vinteren. Strikket en slik uglelue i går jeg også. Kjempe søt, men jeg syntes også den virket litt kort. Håper den passer til mitt lille fadderbarn.

  SvarSlett
 5. Ferdig med en Skappel ( - også den en slags bestilling) i dag. Det har vært noen kjipe dager med den på pinnene. Har gjemt 7,0 rundpinna nederst i ei skuff. Har som du lurt inn litt småstrikk samtidig.

  Liker bildet der ugla ser litt strengt ned på vottene!

  SvarSlett
 6. Ribbevottene går som en farsott blant strikkere for tiden, har jeg registrert. Kan det ha noe med årstiden å gjøre? Syntes ikke de var noe fine før - inntil jeg fikk se et par laiv, da forandret jeg mening og fikk lyst til å strikke et par selv.
  Gutten din har god fargesmak - rødt er jo tross alt best!
  Ha en fin, ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gjetter på at det er fordi de kan strikkes flatt, så man slipper firepinnerproblematikken. Og syr man sammen rillestrikk, så blir det omtrent sømløst. Ellers er jeg ikke særlig for søm i strikk.

   Slett
 7. Så kjekt at han liker rødt, det er en skikkelig fin farge på gutter! Sånne salgstriks faller jeg for til stadighet, du er ikke alene om det. Finfin uglelue var det.

  SvarSlett
 8. Jeg har også strikket denne i andes, str 3-5 år passet til meg ;).....

  SvarSlett
 9. Strikket samme votter i samme fargekombinasjon - bare byttet om på fargene. Vittig. Ellers har jeg standhaftig sagt nei til å strikke Skappel for folk. Er det ikke det som er poenget med Skappel-genseren? At alle endelig kan strikke selv ;-) Lykke til! Ugla i rødt ble forresten knallfin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fornuftig holdning! Jeg sier sjeldent ja, leeeenge til neste gang, gitt!

   Slett
 10. Rødt er en herlig farge! Å kanskje spes på gutter som har mye mørke klær. Må si han har god smak han gutten din☺
  Uglelua er nydelig! Skulle ønske engelskoppskriftfobien min gikk over.....

  SvarSlett
 11. Det er virkelig en av de kuleste luer jeg har sett på lenge! Kjempesøt! :-D

  SvarSlett
 12. Den lua er så tøff! Tror jeg må finne noen å strikke den til, har noen herlige nabounger, kanskje de vil ha..

  SvarSlett
 13. Mohairteltet :)

  Fine røde sager - hvor dejligt at have en søn, der er vild med rød!

  SvarSlett
 14. Kjedsomhet kan være en stor kreativ drivkraft;) Det ser man jo når to par votter og lue dukker opp innimellom!

  SvarSlett
 15. Kjempetøffe votter og enda stiligere lue! Fargen er også flott nå når det er blitt mørkere dager. Jeg har lovet meg bort til å strikke enda et mohairtelt (likte godt benevnelsen din). Kjedelig strikk, men det går forholdsvis fort :) Jeg har også småprosjekter som jeg putter inn mellom mohairen, eller det vil si: Akkurat nå er det lille prosjektet også i mohair *nys*.

  SvarSlett
 16. Ha ha ha :D Morsomt innlegg! :D Og så endte det hele i veldig fine votter og lue! *to tomler opp*

  SvarSlett
 17. Jeg strikket også Skappel, og det er ufattelig kjedelig. Annepålandet-mitts og sokker triller frem ved siden av. Skylder på at jeg må ha små strikketøy på trikken. Fører dessuten til økt garninnkjøp for alt jeg skal strikke når skappelgaven er ferdig. Akk. Supersøt lue :-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.