9. oktober 2012

Ørkenvandring

063

Det er langt til det forjettede land.

Målet med reisen er en lang jakke i strukturstrikk, men veien dit er kronglete og lange transportetapper skal overleves. Israelittene trasket i førti år i sin ørken, jeg er inne i min fjerde uke på jakka, og kjenner på følelsen av å tygge veistøv.

Motstand skal man møte på veien, så selvsagt gikk jeg tom for tynn alpakka (det var det der med å planlegge for turen litt bedre, jeg la ut på reisen med kun håndbagasje - som kan leses som hvor langt tror jeg virkelig at jeg kommer med 6 nøster tynn alpakka når målet er lårlang jakke? - og nei, det hjelper ikke at jeg har i overflod av den andre tynne tråden. Mulig jeg trodde det skulle være en kortkort lang jakke)

Av andre småhindre underveis på vandringen er det irriterende ordet som dukker opp i strikkeoppskrifter og filmer med forvirrende tidslinjer og stadige tilbakeblikk - SAMTIDIG. Her strikker man og aner fred og ingen fare, og så skulle man SAMTIDIG tatt til venstre i forrige kryss. Og isydde ermer? Næsj! Raglan bør funke! Da innføres det plutselig enda flere SAMTIDIG å passe på, men en rask overtelling har kommet til to ermer og en bol og muligens en ende på det hele.

Hei Kaanan! Jeg kan skimte deg såvidt i horisonten. Posten skal bare komme med litt alpakka, og jeg skal rive meg litt til å håret over uendelige mengder masker som skal plukkes opp til halskant, men det forjettede land er innen rekkevidde.

16 kommentarer:

 1. Åjåjåj, dette høres ut som litt av en reise!!!

  Gleder meg til å se resultatet!

  Tusen takk for underholdende innlegg!☺

  SvarSlett
 2. Du skriver så morsomt. Det er som jeg ser for meg et landsens, gammeldags klasserom med kartet over "Jødeland" (ja, de sa dèt før) behørig nedrullet. For øvrig er vi nok flere andre som også har vært i ørkenen. Kjenner absolutt følelsen.

  SvarSlett
 3. Hihihi, amen! Lang jakke i tynn alpakka? Amen, igjen!

  SvarSlett
 4. Jo, takk. Han der Samtidig gjorde at jeg slengte strikketøyet bortover gulvet i går kveld.
  Lange turer må planlegges, men du kommer i mål uansett :) Det ser bra ut da, hold ut!

  SvarSlett
 5. Øv, "samtidig" bør forbydes... i hvert fald når der ikke har stået "læs til *" i begyndelsen.

  Jeg er nu sikker på, at den nok skal blive meget smuk, din jakke!

  SvarSlett
 6. Du er så god til å skrive! (og til å strikke selvfølgelig)

  SvarSlett
 7. Les igjennom hele oppskriften før du begynner er for pyser ;) Å samtidig er teit ;) Det ser ut som om den lange vandringen tilslutt fører deg til det lovede land, og hjelpe meg så fint jeg tror det kommer til å bli der!

  SvarSlett
 8. Haha...her tror jeg det er mange som kjenner seg igjen! Frustrerende!:)

  SvarSlett
 9. Sååå frustrerende med sånne endeløse prosjekter som liksom aldri kommer i mål. Men så plutselig er man over det verste, man øyner en lysning og så blir det sååå bra når den endelig er ferdig!

  SvarSlett
 10. Kjenner følelsen. Jeg hadde nok puttet jakken i en pose og strikket luer for lenge siden, hihi. Du er tøff som ikke gir deg, og nå er jo målet i sikte. Heier på deg fra sidelinjen jeg! ;)

  SvarSlett
 11. Det var visst først når du kom de vanskelige bokstavene i slutten av alfabetet at jeg oppfattet at du hadde "alfabetiserte" titler på innleggene. Bedre sent enn aldri. Samtidig i strikkeoppskrifter er noe herk, men jeg er sikker på at ørkenvandringen din snart opphører og det forjettede land er nær. Lykke til! :)

  SvarSlett
 12. Haha, så morsom historie! :O)
  Du kommer sikkert vel i mål - og alt er glemt,
  men jeg kjenner absolutt følelsen :O) Opprekkingsnekt, dårlig planlegging og dårlig lesing av mønstre attpåtil er en lite egnet kombinasjon -
  og jeg går på en smell omatt og omatt likevel....ord som samtidig burde utheves og forstørres til det er umulig å overse :O)

  Kos deg med innspurten!! Nina

  SvarSlett
 13. Jeg heier på deg! Den som står på skal resultater få :) Fin farge blir det i hvertfall, såpass kan vi slå fast allerede nå.

  SvarSlett
 14. Hahaha, så godt beskrevet. Resultatet blir sikkert smashing, om enn veien dit var litt lang...!

  SvarSlett
 15. Enkelte strikkeprosjekter føles nesten som flere år. Jeg holder på med to slike nå, og jeg ser ingen ende. Her er det bare å fortsette med godt mot :)

  SvarSlett
 16. Bare 4 uker på en langkortlang jakke i tynn alpakka er, uansett om det føles lenge, likevel imponerende:o)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.