16. september 2012

Toppstart og nedoverstrikk

020

Det høljer ute. Og i neste øyeblikk er det glimt av sol. Og plutselig kommer regnbuen. Kunne det blitt mer passende vær å fotografere storebrors nye regnbuegenser? Takk til deg, nordlandsnatur!

Hulkrusgenseren til sønnen er blitt for liten (og mor og sønn sørger), og dermed manglet det en fargeklatt av en genser i hylla hans. Han skal tidsnok gå i mørke farger. Altså fant jeg frem Kauni i fargekoden EQ (som er regnbuefarget) og sort Finull fra lageret i klesskapet, og satte meg ned med den nye boka jeg har om gensere fra toppen.  Å kombinere enfarget garn med selvstripende garn er en knallkombo, for du får system i galskapen, og ingen slike gensere blir like.

Siden yndlingsfargen hans er rød, så startet jeg med rødt.

Kauni farger

Et lite minne fra sist gang jeg strikket med Kauni, samme nøste skifter identitet mange ganger i løpet av genseren.

016

Og han er fornøyd! Selv om han plutselig mente det klødde, så gikk det helt finfint siden det ikke er en genser som skal innerst mot huden. Og halsen valgte jeg å ikke gjøre så smal at den blir liggende og irritere. Forkortede rader er strikket inn i vrangborden for å forhøye genseren bak (mønsteret foreslår etter vrangborden, men det ville forstyrre stripene) .
Denne kommer til å passe leeeenge. Jeg målte litt raskt (han er ingen tålmodig prøver, og jeg brukte en vid genser som backup-mål) og den ble mer i str 8-10 år enn 6-8, men det er ikke galt med pølsa som er for lang.

001

Og hvordan får man ermene til å bli nogenlunde like? Jo, man kan feks nøste seg frem til samme sekvensen dukker opp og strikke videre der. Ermene er ikke prikklike, men like nok. Samme sekvensen var såklart brukt opp innen jeg skulle strikke arm nummer to, så det ble tur til Husfliden igjen. Så jeg har omtrent like mye Kauni igjen som da jeg startet. Så det blir nok mere Kaunistrikk!

Kauni er ikke det mykeste av garn, det er ganske rustikt og grovt. Det blir bedre med vask, men jeg hadde feks ikke strikket undertøy av dette. En genser som ikke skal rett på kroppen, men ha en tynn genser under er helt supert. Jeg kunne fint ha brukt det til votter og tepper og gensere, men litt usikker på lue. Omtrent som Finull, altså.

Mønsteret? Ann Budds The Knitter's handy book of top down sweaters. Anbefales.
Garn? 125 gram Kauni i kode EQ, og 80 gram Finull. jeg brukte pinne 3, og endte med en genser ca 8-10 år. Mer kauni på pinnene, takk! Dette var kjekt!

41 kommentarer:

 1. Kjempefin! Og guten óg :D
  Ha ein flott søndag!

  SvarSlett
 2. Kjempefin genser! Har Kauni liggende som skal bli Marius til meg selv. Skal ikke strikke lue til sønnen hvis det er sånn klø garn for det er hviss han blitt veeeldig nøye på denne høsten....

  SvarSlett
 3. Kjempefin genser! Farger i garderoben er et viktig innslag så lenge det er lov :)
  Bra måte å få ermene like på. Har gjort det samme på denne Novaen som ikke strikker toppen av seg selv (blir vel gjort en gang neste år :B). Testet dette med å dele opp hvert fargeskift (feil: hver nyanse av hvert fargeskift, og det var litt for kjedeligk til at jeg gjør det igjen snart...)

  SvarSlett
 4. Genser til å bli glad av. Skjønne modellen også - blir gøyere å strikke når mottagerne er så herlige :)

  SvarSlett
 5. Kjempe stilig genser!! :-)

  Det er alltid så inspirerende å lese om hvordan du jobber med mønster. Hvordan du måler og regner, strikker og styrer på. :-)

  Den anbefalte boken er kommet i hus her også, men har ikke fått lest så mye i den enda. :-)

  Har du foresten sett Annette Danielsens nye barnestrikk bok? Husker ikke helt nøyaktig tittel (den er bestilt), men det er noe sånt som I min mosters hus er det både lopper og lus. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp! Den står i hylla! Elsker Anette Danielsens design, den er super til barn og voksne!

   Slett
  2. Det var det jeg visste, så jeg tenkte på deg da jeg så den. :-) Jeg har noen få av bøkene hennes, men mamma har en del og siden jeg har fri tilgang på de i bokhyllen like utenfor soverommet mitt, regner jeg det som at jeg har de ;-)

   Slett
 6. Den ble stilig, ja! Det har vært mye regnbuefarger hos deg i det siste - det må jo være årets dille? :)

  SvarSlett
 7. Nydelig! Ingen hemmelighet at jeg elsker regnbuefarget genser til tøffe smågutter!!

  SvarSlett
 8. åh den ser fantastisk ut,du og dine regnbue striper bli jo alltid et bra resultat:)

  SvarSlett
 9. Skal si du har vært rask til å ta nyboka i bruk :O) Jeg er litt tregere her...
  Kjempefin genser og en sjarmerende kar, det er lett å se! Godt jobbet med ermene, det ga et fint og rolig resultat ( så får det heller være nok garn igjen til et nytt Kauniprosjekt :O))

  SvarSlett
 10. Veldig fin! Betyr det du skriver at du får kjøpt Kauni hos Husfliden? Jeg trodde kanskje jeg måtte bestille det fra det store utlandet?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Husfliden i Mo i Rana har iallefall! De forskjellige husflidsbutikkene har forskjellig utvalg, men du kan be dem om å ta inn, og fortelle at det er et populært garn, iallefall fargekoden EQ!

   Av norske nettbutikker finnes det hos todamer.no, og sikkert andre steder.

   Slett
 11. Flotte fargerike striper! Du er inspirerer virkelig!

  Ønsker deg en fin fin søndagskveld☺

  SvarSlett
 12. Den er superfin - og klær' sønnike

  SvarSlett
 13. Herlig genser! Likte veldig godt alle de knæsje fargene opp mot det svarte. Og jeg ser jo at det der er en bok jeg sku hatt...=P

  SvarSlett
 14. Kjempetøff! Ja, gutter skal også ha litt farge på klærne og klær med striper på denne måten passer like godt til gutter og jenter. Tror min store gutt på 13 hadde likt denne. Takk for inspirasjon!

  SvarSlett
 15. Knall genser! Veldig kult med sort og stripefargene. Sånt multifarga garn kan noen ganger bli litt too much aleine.

  SvarSlett
 16. Skal akkurat til å begynna på armane på sinnasaujakke. Lurte litt på korleis eg skulle gjere det med fargerapporten i garnet, eg gjere som deg..takk for tips!

  SvarSlett
 17. Skal akkurat til å begynna på armane på sinnasaujakke. Lurte litt på korleis eg skulle gjere det med fargerapporten i garnet, eg gjere som deg..takk for tips!

  SvarSlett
 18. Så fin!!! Eg får lyst til å lufte Kaunigarnet mitt igjen...

  Ha ei god veke! :)

  SvarSlett
 19. Jeg har liggende både Evilla og Kauni i flerfargede utgaver. Har tenkt på stripegenser til guttungen i flere år, men har aldri kommet så langt. Nå ga du meg enorme mengder inspirasjon for denne ble knallfin! Og sønnen din er rett og slett veldig kjekk med fargeglad genser og litt bustete hår :)

  SvarSlett
 20. Har strikket sjal i regnbue-kauni, og digger fargene :) Kuuuule genseren til kjekkasen :D

  SvarSlett
 21. Så herlige bilder av en glad gutt!! Ja Kauni er gøy, men selger husfliden din det? Hmmm da må jeg sjekke om det er mulig å få kjøpt det her.
  Og selvfølgelig flott genser!!!

  SvarSlett
 22. Jeg har kjøpt Kauni på nett hos Strikk Innom, både regnbue og annen farge. :-)

  SvarSlett
 23. Ååå har de Kauni på Mo? Isåfall må jeg ta turen innom på en av mine mange pendle-til-Mo-for-å-være-i-praksis turer om dagen :) har lenge hatt lyst til å teste ut dette garnet, men har liksom ikke blitt siden jeg måtte bestille på nett...
  Genseren ble knall! Liiiker regnbuen :)

  SvarSlett
 24. Så herlig gener. Når jeg ser dette må jeg jo si at det er på god tid at jeg lærer meg og strikke :)

  Jeg har et blogglotteri på gang så smett gjerne innom og trekk noen lodd :)

  SvarSlett
 25. Knallfin fargeklatt! Kauni er gøy, og du har jammen helt rett i at ungene tidsnok skal ha kjedelige mørke klær. Memo til meg som akkurat har strikka grå genser til 5 åringen og brun til 6 åringen... Mulig jeg foregriper begivenhetene litt, og burde leke meg med farger mens jeg kan? Kanskje neste skal bli knall rød, til yngstemann her som også har det som sin yndlingsfarge? (superheltfarge... )

  Ha en finfin strikkeuke! Og restestafettens forbannelse er jo å ende opp med omtrent like mye garn som en startet med. Men hallo, vi LIKER jo å strikke, så SÅ ille er det tross alt ikke. Mer fargestrikk!

  SvarSlett
 26. Og jeg håper sannelig ikke storebror leser dette, for 6 åringen har selvfølgelig bltt 7! og Mor er på vei ned senilitetens vei... Jaja, bare jeg ikke glemmer å strikke, så! (0:

  SvarSlett
 27. Bestilt. Fodri jeg har lyst på en til meg sjøl :)

  SvarSlett
 28. Den der var en verdig arvtaker til Hulkrus (som er min favoritt av de du har strikket!) Knallfin. Det er virkelig en god ide å kombinere et fargeskiftegarn med svart, det roer reka litt samtidig som det fremhever fargene. På en gang. Superfin!

  SvarSlett
 29. Nok ett herlig regnbueplagg fra deg! Flott genser, og sjarmerende modell!:) Ha en fin uke!

  SvarSlett
 30. Noen hadde definitivt vokst litt siden sist genser ble blogget ja! Kjempefin genser - får mer og mer inspirasjon til å finne fram regnbuegarnet.

  SvarSlett
 31. Kjempefin genser til gutten din! Du imponerer nok en gang med regnbuefargene!

  Har vurdert en stripete rullegenser i EQ og grå, men jeg har en femåring som plutselig har blitt kresen i klesveien, så spørs om jeg får på han en så fargerik genser.. :)

  SvarSlett
 32. Fine farger, både på genseren og gutten. Morsomt for oss langtidsfølgere å se hvor stor han har blitt!

  Jeg friste godt av forrige innlegg. Godt at det ikke bare er jeg som har noen interessante prosjekter i arkivet. Denne må da være fin som prosjektmappe?

  SvarSlett
 33. Knallherlig genser og utrolig skjønne farger!
  Mulig det er på tide at eg bruker av Kauni lageret mitt??

  KOS deg og ha ei flotters uke!

  Klem Vibbedille ;))

  SvarSlett
 34. Sprek og veldig fin!

  Vurderer å rekke opp eit sjal i Kauni EQ som ikkje blir brukt, og så gjere noko slikt.

  Herleg modell også :o)

  SvarSlett
 35. Kjempeflott både genser og gutt, la meg til som følger jeg

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.