5. august 2012

Bare EN sjanse

IMG_8314

Du får ta ETT bilde av meg i den derre gensergreia. ETT!

Og jeg velger mine kamper. Skal han stille opp på strikkebilder, skal det være frivillig, så når han sier ETT så blir det ETT. Ellers blir det ingen, hverken nå eller siden.

Men med bare en sjanse til å få det bra, så satser man på at man havner i selskap med Hot Club de Norvège sitt bidrag på Tanta til Beate, det satt på første tagning. Beatles sin versjon av Twist and shout er også førstetagning, så jeg er i godt selskap.

Eller muligens ikke - Sputnik tar alle albumene på første forsøk.

Unge sørgmodige poserer altså i Gathering Stripes, nest siste feriestrikketøyet som blogges i sommer. Jeg har ikke hatt lang ferie, men som de fleste vet, været i sommer osv. Det var det strikketøyet jeg startet ferien med, men siden det ble sendt i posten i bursdagsgave, så var det greit å vente litt til mottaker hadde hatt bursdag. Gratulerer med dagen, frøken A!

IMG_8389

Det meste av Veera Välimäki sine design går som en farsott i strikkebloggverdenen for tiden, hun har mye fint til barn og voksen. Gathering Stripes ingen unntak, sjekk hvor mange stripegensere som i høst har striper som starter et stykke fra kanten, og ikke går helt opp til skuldrene.

Denne er strikket i Drops Alpakka, siden jeg så at mange andre hadde valgt akkurat det. Sånn i ettertid tror jeg at jeg kanskje skulle valgt et ullgarn, siden den oversizehalsen blir enda mer slapp i alpakka. Og håndvaskgenser kan man diskutere er så innmari lurt til den aldersgruppa, men min vaskemaskin er dritsnill med håndvaskplagg på ullprogrammet (ikke noe mer fancy enn Elektrolux), så jeg går ut fra at andre og kan ha sånne vaskemaskiner.


IMG_8399

Lilla polkadotter fra da jeg gikk amok og kjøpte søtti polkadottknapper på Ebay for en slikk og ingenting om du sammenligner med å kjøpe her i Norge. Sånn bortsett fra at du da sitter igjen med 67 polkadottknapper i ymse farger.

Halsen skal egentlig strikkes i samme farge som bolen, men den ble finere i lilla, syntes jeg. Fin lillafarge!

IMG_8398

Og så liker jeg de små hemmelighetene i genseren, nemlig belegget i en annen farge. Finfin detalj!

Like kreativ som duBedåre som broderte instrukser på innsiden var jeg ikke, og siden jeg satser på at den kan arves til lillebroren til mottaker om et års tid, så ble det ikke noe navn på innsiden.


Faktaboksen:
Gathering Stripes, strikket med Drops Alpakka på pinne 3 og str 10 år i maskeantall. Kombinasjonen av pinne 3 og str 10 år gav 8årsstørrelsen for meg. 3,2 nøste med grått og 1,6 nøste med lilla,altså en lettvekter. Godt skrevet mønster, greit å forstå.

Skal du strikke den, sjekk litt ermene, siden jeg synes de muligens er litt smale. Og lengden på ermene følte jeg var muligens litt i overkant?

29 kommentarer:

 1. Du har brukt mine to favorittfarger. Superfin genser!

  SvarSlett
 2. Der var du heldig!!! Godt fotografert ;)
  Nydelig genser!

  SvarSlett
 3. Stakkar modell! Søt men motvillig, det synes lang vei! ;)
  Genseren ble veldig fin! Herlige farger!
  Ha en fin ukestart! Klem!

  SvarSlett
 4. Kjempefin ble den! Likte godt halsvarianten din -fargene og polkadottknappene.
  Jeg strikker selv samme genseren i noe alpakka som jeg hadde liggende,
  Er enig med deg i at ullgarn sikkert ville egne seg bedre enn alpakka, for halsen virker litt slapp, men men. Nå er jeg såååå spent på å få den ferdig her... ;o)

  SvarSlett
 5. Knallfin. Og jeg er nok en av dem som digger dama :)

  SvarSlett
 6. Det holder heldigvis med en! (Informasjonen om sputniks første tagninger blir nok lagret denne ene gangen enten jeg trenger den eller ei...)

  Jeg har virkelig fått øynene opp for grått som ikke har vært en foretrukket farge hos meg tidligere, og gjerne i kombinasjon med andre flotte farger! ... supert når den kan gå i arv til lillebror... ikke like lett med kjoler og tunikaer det der;)

  SvarSlett
 7. Den var flott! Pen fargekombinasjon. Jeg ser den fint for meg med en ny frisk farge i hver stripe, det tror jeg hadde vært stilig:) må le litt av modellen din, motvillig deluxe!

  SvarSlett
 8. Kjempefin! Herlig modell med ekte "nåholderdet"-uttrykk :)

  SvarSlett
 9. Veldig fin genser, og en utrolig søt modell som utstråler hva han mener om modelloppdraget ;) Kan det være de rosa polkadottene han ikke kom overens med? Dette må da ha blitt en veldig godt mottatt gave vil jeg tro, og lilla er hot hos jenter i den alderen....

  SvarSlett
 10. Modeller er kostbare, jeg måtte nøye meg med kopplammene i dag hvis jeg ikke skulle bli anmeldt for tantemishandling!! Flott genser ,( må sjekke mønster!) Heldige mottaker:)

  SvarSlett
 11. Knallfin genser og herlig smålei gutt inni genseren :) Jeg ønsker meg også et polkadottknappelager merker jeg! Fine greier.

  SvarSlett
 12. Hehe, ikke vanskelig å se at han mente alvor! Superfin genser :) Enig i at ermene ser smale og lange ut - kanskje noe med den finske anatomien som er annerledes...

  SvarSlett
 13. Synes det ble et nydelig bilde av gutten. Flott genser også.

  SvarSlett
 14. Skønt billede af drengen. Har selv en dreng, som flygter, når kameraet kommer frem.

  Trøjen er fantastisk lækker. Jeg bliver nok nødt til at kopiere den og strikke den til min datter.

  Tak for skøn inspiration. Du strikke smukke ting!

  Britt (fra Danmark)

  SvarSlett
 15. Fin genser! Likte at stripene ikke var øverst og nederst. Må sjekke ut mønsteret og lagre den, kanskje jeg lager den selv en gang:-)
  Flott modell du har, og ett bilde holdt i massevis!!
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 16. Hehehehe, fabelaktig uttrykk i modellens ansikt der :D

  Superfin genser, jeg liker også godt Veeras design, masse fristende :)

  SvarSlett
 17. Virkelig kjempefin! Og passe misfornøyd modell er bedre enn ingen modell. Sånn som min snart 2-åring: Fullstendig umulig å ta bilde av. Tror jeg må gjøre alvor av lekeplass-tipset ditt. Kanskje da at hun står stille i de 10 sekundene det tar å ta (et noenlunde klart) bilde med mitt nokså dårlige digitalkamera som kostet 1000 kroner i 2007... Trenger jeg å nevne av kamera står HØYT på ønskelista?
  Polkadot-knapper i overflod høres ut som en bra ting spør du meg. Alltid bra med et knappelager. Hva med polkadot-regnbue-knapperekke? Det hadde blitt en artig detalj!

  SvarSlett
 18. Kjempefin genser. Og selv om gutten ikke ser videre happy ut, har han virkelig et nydelig ansikt!

  SvarSlett
 19. Kjempe fin genser i en herlig fargekombo og uttrykket på modellen er fantastisk!

  SvarSlett
 20. Kjempefin! Håper mottakeren likte "gensergreia" bedre enn modellen. ;-)
  Du er nå fanget opp igjen på DinStrikkeblogg.no :-)

  SvarSlett
 21. Et bilde er nok. Han har akkurat det uttrykket som er inn blandt de store modellene, passe fornøyd.
  superfin genser :-)

  SvarSlett
 22. Den var utrulig lekker! Og veldig fin modell!

  SvarSlett
 23. Hehe! Mer eller mindre frivillige kompromisser kan være artig det! Fin genser :)

  SvarSlett
 24. For en bedårende gutt du har! Flott genser også!

  SvarSlett
 25. Ubetalelig bilde!! :-)

  SvarSlett
 26. Flott genser i flotte farger!

  SvarSlett
 27. Uff. Du lykkes alltid å friste med nye garnkjøp og prosjekter. Jeg trenger ikke det. Kurvene (og skapet mitt, men det er hemmelig for mannen) bugner av begge deler...

  Kjempeflott genser og absolutt bedårende modell!

  SvarSlett
 28. Cool dude!
  Så vidt eg har fått med meg har Tina Turner alltid spelt inn platene sine på eit forsøk... så du er definitivt i godt selskap :D

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.