2. juni 2011

Bloggstatistikk, en oppfordring

oppsummering familien

Lise hadde et festlig innlegg om bloggstatistikk, om hvilke søkeord som bringer folk til bloggen hennes. Hun spør: -Hvor god kilde er egentlig bloggen min for de søkeordene som bringer flest folk hit?

Og jeg tok utfordringen (jeg er nemlig litt vel glad i statistikk, muligens min tid på Blindern som slår inn?) og kikket på søkeordene på Google Analytics. Jeg la inn en teller der en gang i 2008, og siden har jeg kunnet kikke på søkeord, antall besøkende og andre artige saker.

Søkeordene med flest treff er Monstermønster, Meretes Monster Mønster, Merete Monstermonster i utallige varianter, og de må jo være fornøyd, siden de har truffet sånn ca på bloggnavnet, og trolig var på jakt etter bloggen min (eller boka Monstermønster av Guri B.Hagen, som Hespetre så vennlig har forært meg)

Nr to er Marius attack-genseren fra Arne og Carlos, en høyt elsket genser til sønnen.

Estisk flette kommer høyt på listen, ikke så rart, siden jeg har laget et mønster med sånn beskrivelse.

Dominostrikk har jeg også strikket flere varianter av og vist fram, så der er det trolig glede blant søkerne.

Strikkefasthet er en på topp-ti-lista, ikke så rart, siden jeg stadig har bommerter der.

Mye strikkerelatert altså, det aller meste.

Litt fornærmet må jeg helt ned til søkeord rangert som 309: siste mote. Det er altså sjeldent noen som søker om siste mote havner på bloggen min. Hrmf.

Tre ganger har noen kommet inn på bloggen ved å søke på brukte stablestoler, de har nok gått skuffet herfra.

Slik lager du Zombiekostyme på plass nr 1186 var litt uventet.

Plass nr 1561 med rosa avføringspiller var også uventet.

2936: hva er omkretsen til Portugal- de må nok lete et annet sted. Geografikunnskapene mine er høyst mangelfulle, jeg og maken blir mobbet i juleselskap for elendige svar i TP på den kategorien.

Etter søkeord 3000 må jeg innrømme at jeg kastet inn håndklet. Jeg skal på jobb i morra.

Men moro, moro! Ingen nakenrelaterte eller porrsøkeord, eller det vet jeg jo ikke, siden jeg gav opp på søkeord nr 3000 av 7156 ord.

Hvilke ord bringer besøk til deg?


7 kommentarer:

 1. Artig! Godt mulig jeg skal ta en gjennomgang på gugglern selv, dette var moro :-)

  SvarSlett
 2. HAHAHAHA! Jeg dævver! Jeg var nettopp på damnyouautocorrect.com men dette var nesten like morsomt! Hva er omkretsen til Portugal?!?! Moro. Jeg ble fristet til å legge inn google analytics jeg også :D Den vanlige blogspot-statistikken røper at de fleste søker på smileull, noen søker på cathrineholm, noen søker på diverse stoler (hadde et innlegg om norske designstoler i høst) og ellers er det litt ymse.

  På jobben er disse ordene inne på topp 15:

  mor
  far
  lille
  willy
  og
  de
  tre
  små
  bjørnene

  !!!

  SvarSlett
 3. "Stakkar meg" har berre eit søkeorde... Prinsejakke :o)

  SvarSlett
 4. Ah, google analytics må jeg skaffe meg. I statistikken i bloggen ikke søkeorden, er ikke søkeordene nummererte og lavest rangerte ord hadde 145 treff. Ikke godt nok for store morsomheter, altså. ;-)

  For øvrig: Mrsmt.

  SvarSlett
 5. Ser jammen ut til at de som er innom hos deg stort sett vet hva de er ute etter. Hos meg er det traktor som er søkeord nr. 1 ;)Laget et innlegg om dette i går etter å ha lest hos Lise...

  SvarSlett
 6. Hehe, morsomt. Jeg har nesten bare sånne trauste kanskje litt kjedelige søkeord som strikkefasthet og maskesting og montering, men jeg tror jammen jeg må sjekke litt bedre.
  Har lagt inn en sånn gadget med mest lest den siste måneden, ganske morsomt, det er innlegg med tradisjonsstrikk som blir mest lest, men det varierer litt. Noen har kanskje plutselig lenket fra et eller annet fora og så får et eldgammelt innlegg heder og verdighet igjen...

  SvarSlett
 7. LOL. Denne statistikken har tatt livet av myten om at alt på internet er porr-realtert. Eller kan det vere at desse rosa pillene er ein hittil lite kjent sjargong/kode i enkelte miljø...?

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.