21. mai 2011

To pluss to er to

Northman uten fyll

Bløtlegging og tørking er redningen for min mønsterstrikk. Underveis kan jeg stirre på votten og lure på om det her blir noe som kan ligne på brukbart, siden det ser ujevnt og teit ut. Da kommer mantraet jeg lærte fra modern; alt blir bedre når du har vasket og tørket det.

Og det er sant. Bildet over er av en vasket og en uvasket vott. Den uvaskede til venstre har ennå ujevn overflate og krøll på kanten, og tommel som peker til himmels, men mirakler skal utrettes med vann og tørk.

Vottene er jeg halvveis med, de skal strikkes for inni, så når hodet mitt teller to votter og konkluderer med ferdig, så skal det altså strikkes to votter til INNI! Altså halvveis til mål. To utsider pluss to innsider blir to votter.

Og mohairen? På vent ennå...

12 kommentarer:

 1. Oh, all creds til deg som strikker 4 votter på rappen! Da jeg leste innlegget så jeg for meg en knudrete vott.. Skjønner ikke helt problemet med venstre vott, for meg ser også den veldig fin ut!

  SvarSlett
 2. Trur alle har det slik eg. Det mesta vert finare etter vask.

  SvarSlett
 3. Signerer på Synnøve som er imponert over fire vottar på rappen. Vottar med mønsterstrikk kjem eg aldri til å strikke (trur eg ;) ) og eg er så imponert over dei som får det til og får det ferdig!

  SvarSlett
 4. Nydelige votter! De retter seg opp etterhvert :)
  Ha en fortsatt god og krativ helg!

  SvarSlett
 5. Synes vottene er fine jeg, vasket eller uvasket. Mitt mønsterstrikk blir langt mer ujevnt..... :)

  SvarSlett
 6. Eg er opplært til at det ikkje er den ting ( altså ujamnheit ) du ikkje kan dampe vekk, men eg er i grunnen einig i at ein vask hjelper minst like godt. Det finns ein del tips og triks ein berre må erfare....

  SvarSlett
 7. Mor er klog :-)
  Pænt håndarbejde .

  SvarSlett
 8. Fin påminnelse! Genseren jeg holder på å avslutte her ser nemlig skuffende bulkete ut... Det er håp! Blir spennende å se de ferdige vottene :)

  SvarSlett
 9. åh, det er sånne typer votter jeg liker! hadde et par i min barndom, men de ble for små...

  SvarSlett
 10. okey....her kaster jeg inn håndkleet....bøyer meg i støvet og beundrer. Du er jammen stanhaftig og flink......tenker du får "lønn for strevet" i form av skikkelig gode og varme hender i vinter. Goingen! :)

  SvarSlett
 11. hei hei
  kjempefine votter :) og så lurt å strikke for, den ideen skal jeg bruke!
  mvh Linda

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.