16. januar 2011

Restemiddag

leftovers
Noen vokser så det suser for tiden. Fireåringen klagde på at vinterskoene var trange, og da vi fikk somlet oss til skobutikken, så måtte han opp to nummer i sko. Strengt tatt skal jeg ikke bli forbauset, forrige sesong hadde han vokst fire nummer på et halvt år.
Ikke bare vokser føttene (heldigvis, det hadde vært pussig) men hendene også. Vottebestanden har sunket, og restegarnet skulle til pers igjen. Vår personlige favoritt til vottene hans (min favoritt fordi det er billig, ren ull og fine farger og hans favoritt fordi det er mykt) er Peruvian Highland Wool fra 123knit. Denne gangen klarte jeg bruke opp grønn, oransje og svart, og et dypt innhugg av gul. (Den gule er forresten ikke fin, skittengul. Og umulig å bruke opp, sukk. De andre fargene er supre og fargesterke.)
Vottene er etter eget mønster, denne gangen med ikke så spiss tupp, felte hver omgang på slutten istedet for annehver omgang, og det satt bedre på. Vottene er ennå litt store til hånda, men etter to-tre turer ut, så er de tovet til hånda hans.
Hr Monstermønster lurte på om jeg perfeksjonerte strikking i mørke, for jeg kunne umulig hatt på lyset når jeg satte sammen fargene. De blir garantert ikke stjålet i barnehagen, konkluderte han.
Heldressen vokser sakte fremover: etter en feilberegning av midjen måtte jeg rekke opp fra under armene til hofta igjen, og nå er jeg tilbake til armhøyde. Ikke kjekt å strikke hele magen TO ganger, men strengt tatt så hadde jeg tatt en heftig innsvingning i livet, såpass heftig at dronning Maud hadde nikket anerkjennende. (Ta en titt på Kunstindustrimuseet på kjolesamlingen hennes der, og se hva korsett kan gjøre for deg) Korsett og onepiece er muligens ikke noe man kombinerer, så jeg rakk opp igjen og er igang med ny frisk.

17 kommentarer:

 1. ja de vokser fort. Greit med pinner som går like fort ;) Synes vottene ble flotte jeg, passer bra til bhg barn, der trenger de noe som ikke alle andre har for at stressede foreldre skal få alt med hjem igjen ;) ha en flott søndag og lykke til med dressen!

  SvarSlett
 2. De vokser og de vokser! Supre votter da gitt! Synes fargekombinasjonene blei skikkelig flotte jeg! Det er lov å være litt vågal. Når jeg ser hvordan rosaforeldrene leiter og leiter takker jeg meg til litt stripegalskap altså!:)

  SvarSlett
 3. Lekre, rett og slett! :) Restevotter er dei beste!!
  Ha ein fin søndag!

  SvarSlett
 4. Syns vottene ble fine jeg - og han vil jo kjenne igjen vottene sine! I visse perioder av livet er det det viktigste.

  Dronning Maud var visstnok 45 cm rundt midjen, godt hjulpet av å operere vekk et par ribben. Strikket nettopp ullbukser til 3-åringer, de var ca 50 cm rundt livet...

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 5. Det er bare å henge på,og strikke i takt med voksingen:))

  SvarSlett
 6. Supre votter til små hender:)

  SvarSlett
 7. Kule votter i gøyale farger:)

  SvarSlett
 8. Kjempekule votter! Enig i at garnet er herlig, jeg strikker en genser i det nå. Og jeg gleder meg stort til å se onepiece'n..

  SvarSlett
 9. Synes at vottene er ordentlig fine og i flotte farger! Lette å kjenne igjen er de også! Ha en fortsatt fin søndag1

  SvarSlett
 10. Fine luffer! Farverne er også gode, hvis man taber dem i sneen - så er de nemmere at finde igen ;)

  Uha, en heldragt, der kun kunne gå med korset under lyder ikke umiddelbart som en lykkelig ting. Godt at du har fået styr på målene nu ;)

  SvarSlett
 11. Kjekt å få bruke opp restegarn og vottene ble jo artige :) fine!

  SvarSlett
 12. Slik restemiddag liker vi :) Synes at vottene ble supre, og bra at lyset kanskje ikke sto på :)

  SvarSlett
 13. Fine votter, godt å få brukt opp litt rester.
  ha en fin dag
  /myr

  SvarSlett
 14. Dü gör så fina barnkläder! Jag gillar också Peruvian highland wool. Jag håller på med en oldermors rute teppe nu i det garnet. Tack för kommentaren på min blogg. Det är klart att du ska kunna virka dem!

  SvarSlett
 15. Ja barna vokser fort, ingen tvil om det. Og glad skal man være for at det går veien, som du selv også skriver.

  Synes du har laget kjempe flotte votter jeg, og man blir jo oppfordret til å velge utradisjonelle farger nettopp for ikke å miste dem. Peruvian er et godt garn, så disse vottene blir nok varme og gode på en liten hånd. :-)

  Gleder meg til å se heldressen!!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.