11. desember 2010

Fargebading

fargebadet
Fargebadene fortsetter.
Tenkte å vise hvordan noen av bodyene ble etter en omgang i fargebad i kjele. Den oransje ble pælmet oppi spisslua sitt fargebad på slutten, i et håp om å få en litt lysere farge på bodyen. Vellykket! To andre ble farget i et gult fargebad, sitrongul farge fra Spinnvilt.
Fargeangivelsen hos Spinnvilt er vanskelig, for fargen variere alt etter hvor mye fargepulver du har i, og hvor mye du skal ha oppi gryta. Så denne fargen som ble kalt sitrongul, blir solgul om du velger sterkeste fargebad. Nydelig farge i mørketida.
Jeg er kjempefornøyd! Fargene har jeg kjøpt hos Spinnvilt, og kan brukes til å farge ull, animalske fibre, silke, fjær og nylon. En liten boks holder til en kilo av det du vil farge (i tørrvekt), og jeg ble litt ivrig, så jeg bestilte tre små bokser. Sånn i ettertid har jeg vel innsett at barnet ikke har tre kilo med ullbodyer, men jeg ble litt revet med, og det er moro med flere farger.
Og en liten oppdatering; jeg trenger altså ikke alle boksene selv. Så jeg gir bort en til en av de som kommenterer, trekning søndag kveld. En stk skarlagensrød farge gis bort, nok til et kilo med tøy, ullgarn eller hva du vil farge. (og det er lov å si, eh, nestemann kan heller få, farging er ikke min greie)

39 kommentarer:

 1. Så herleg farge på den gule bodyen! Yum! :)

  God helg!

  SvarSlett
 2. Morsomt med farging! Jeg jobber faktisk like ved Spinnvilt, men jeg visste ikke at de hadde farger også (spinning er ikke helt min greie..). Tror jammen jeg skal stikke innom og se nærmere på det en gang - neste år, tror jeg...

  SvarSlett
 3. Så fine bodyane blei! Skarlagensrød høyrest også fristande ut!
  Silje S

  SvarSlett
 4. Så herlige farger! Jeg har hatt stort hell med å farge opp grått ulltøy med konditorfarge fra Wilton. Nå begynner jeg å gå tom, så nye farger hadde nok vært supert.
  Liker bloggen din og er støtt innom for en god dose inspirasjon :)

  SvarSlett
 5. Å ja! Farging er gøy!

  Jeg er så nysgjerrig på prosessen med å farge av håndfarget garn noen venninner av meg driver med at jeg har bedt om å få se på når de har en fargerunde.
  Men de er litt mer avanserte enn meg, som bare trenger å farge hvite og flekkete ullbodyer i en knæsj farge :O)

  SvarSlett
 6. Takk for tips om farge til ull! Jeg har farget et ullteppe, men brukte nok litt lite farge for istedenfor tomatrød ble det rosa... Bodyene ble kjempefine. Jeg er gjerne med i trekning :)

  SvarSlett
 7. Flotte fargar det vart på bodyane. Er litt spennande med farging for ein veit aldri heilt korleis resultatet vert.

  SvarSlett
 8. bodyene ble kjempefine.. ;) tror også jeg må slå til, ettersom lillegutt haropptil flere naturhvite bodyer som ikke lenger er fullt så hvite lenger! takk for tipset ;) kjempefin blogg du har

  SvarSlett
 9. De bodyer er blevet skønne efter deres farvebad.
  Jeg tror absolut, der er noget jeg må prøve på et tidspunkt!

  SvarSlett
 10. Oj, farging er gøy! Jeg hiver meg på!

  SvarSlett
 11. de ble kule,smart når det er flekker på hvit ulla...så jeg er med i trekkningen

  SvarSlett
 12. Takk for tipset! Mageboeren arver en del ullklær fra onkelen sin (hehe, han blir 4 rett etter at niesen melder sin ankomst). Oppfarging er en frisk fornyelse av plaggene. Er det Jacquard syrefarge du har brukt?

  SvarSlett
 13. Så bra tips!
  Jeg har kjøpt farge på Maxbo med samme formål, men ikke fått ut finger'n ennå. Rødt må jo være perfekt over tomatsausflekker.

  Den som hadde blitt gul så kjent ut, forresten. ;)

  SvarSlett
 14. likte fargene. Så klare og fine. Kanskje det var en ide til flekkete bodyer som befinner seg i skapet!!! Ha en flott helg!!! :)

  SvarSlett
 15. Hadde vært artig å prøvd seg på farging av ulltøy!

  SvarSlett
 16. Ble skikkelig inspirert, og hadde lyst til å bestille selv. Men så satt studentøknonomien en stopper for det, ble litt for dyrt med frakten. Skarlagensrødt er en fin farge, og kan brukes til begge kjønn, noe som passer bra siden jeg venter baby i februar. Har endel arvet lyst ulltøy som hadde vært artig å farge! :)

  SvarSlett
 17. Fine, friske farger! Gir liv til slitne bodyer som er langt fra utbrukte! :) Dette har jeg aldri prøvd, men kjekt å ha! Jeg har en trasig ull/silkeblandingsskjorte i hvitt som kunne fått seg en omgang ;)

  SvarSlett
 18. Viss farginga kan fjerne t.d. tranflekkar frå "kvite" ullbodyar vil eg gjerne prøve!

  SvarSlett
 19. Morsomt med farging! Har et lass bodyer fra eldstemann som har flekker her og der, og tenkte å farge dem, men vil ikke bruke vanlig tøyfarge. Da er jo dette genialt:) Og men lillesøster som melder sin ankomst om ca 3 uker hadde nyfarga bodyer vært perfekt:)

  SvarSlett
 20. Oi, så fint det ser ut! Jeg har aldrig prøvd å farge ull. Men det skal jeg faktisk gjøre nå ... ganske snart tror jeg ;)

  SvarSlett
 21. Jaa, jeg vil! Det må da gå an å farge voksenullklær og med det der..?

  SvarSlett
 22. Men farging ER mi greie! Sterke fargar også. Og vi har sikkert nesten eitt kilo ullbodyar med meir eller mindre skjemmande flekkar (tøybleiene krevde litt innkøyring i starten, kan ein seie...). Så dette vil eg gjerne vere med i trekninga av!

  SvarSlett
 23. Så fine de ble! Og skarlagensrødt høres ut til å være helt i min gate, så jeg er veldig gjerne med i trekning! =)

  SvarSlett
 24. Så utrolig stilige de ble!!
  Har aldri prøvd å farge garn, men har fryktelig lyst å prøve nå :S
  Kom på at jeg har 200gram naturhvit silkeull som ligger underst i kurven pga kjedelig/ubrukelig farve til en ett åring...

  SvarSlett
 25. Så kult! Hiver meg med i trekningen for noen spreke røde klær på lillegullet hadde gjort seg i mørketiden:D

  SvarSlett
 26. Jeg blir gjerne med på trekningen! Har selv noen bodyer til lillemann som hadde trengt en omgang med farging! Bodyene dine ble kjempefine! Ha en fortsatt fin lørdagskveld!

  SvarSlett
 27. Her farges det med Kool Aid, men den røde farger faktisk fortsatt av etter mange vask. Hadde værtkjekt å teste ut noe annet, så jeg henger meg på jeg også. Flekkete ulltøy har vi i alle fall nok av!

  Fortsatt god helg til deg og dine!

  SvarSlett
 28. Genialt!! Må si jeg har vasket til jeg fikk krampe et par ganger på hvite ullbodyer. Og de blir ikke rene av den grunn! Så om jeg ikke vinner farge hos deg, så stjeler jeg tipset ditt likevel. For dette må testes ut:-)

  Ha en fotsatt fin helg!!

  SvarSlett
 29. Spennende! Jeg vil vaere med :-)

  annemerete.henriksen(a)gmail.com

  SvarSlett
 30. Hehe, jeg kjenner igjen det med å "ta av". Oh yeah. Og gjerne farge, ja.

  SvarSlett
 31. Eg har både ullbodyar og anna ulltøy som hadde trengt ein oppfrisking, så dette var ein god idé.

  SvarSlett
 32. Takk for tipsing om ullfarging! Eg vil gjerne vere med i trekninga :) God søndag!

  SvarSlett
 33. Så spennende, det ble jo nydelig farger ;)

  SvarSlett
 34. Wow! Så fine de ble!!
  Haer tidligere farget mye, var veldig kjekt å gi nytt liv til stoff så jeg vil gjerne være med.

  SvarSlett
 35. Hei! Jeg er stadig innom siden din for du har så mange inspirerende innlegg. Og jeg må si at jeg er imponert over alt du rekker! Ønsker meg en fargeboks til ullbodyer som har litt vanskelige flekker her og der ;0) Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 36. Tar jeg ikke helt feil går det vel an å blande fargene også? Da kan du få mye stilig ut av det, om det så er bodyer eller annet tøy. Hvorfor ikke beholde fargene og lek deg med hvite garnnøster?

  SvarSlett
 37. Er altfor seint ute til trekning selvfølgelig - den 11. desember lå jeg på sykehuset med nyfødt baby! Men ville bare si at jeg har gått og tenkt på å farge både ullbodyer og slitne gaskluter. Det har blitt med tanken, men inspirasjon skader ikke! :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.