9. november 2010

Nordlys

IMG_1688
Etter mye funderinger om fargekombinasjoner og mye tankekraft brukt på design og mønstertilpasning, så er blågenseren i havn før jul, tidlig i november til og med. Niesen er varmblodig, så skulle det bli en genser som kan brukes mer enn to ganger i løpet av vinteren, så måtte det være en tynn ullgenser ala babyulltykkelse. Det tar litt tid..
IMG_1696
Egentlig har det som har tatt mest tid vært å finne et mønster jeg kunne bruke til tankene jeg hadde om fargerikt bærestykke og resten mørkeblått glattstrikk. Etter mye leting i blader og Raverly, så fant jeg at jeg hadde jo mønsteret i hylla.  Boka The knitter's handy book of sweater patterns er gull når man trenger et basismønster til maskeantall og proporsjoner, og allerede har garn og pinner klare.
Og takk for fargeinnspill! Jeg hadde låst meg fast, og trengte spark videre.
Og bærestykket ble pent, selv om jeg bannet over Sandnesgarn som har laget Mini Palett, maken til ujevnt spunnet garn skal du lete etter. Det ser nesten selvspunnet ut (og det er ikke godt ment, det er spinning på mitt nivå). Flotte farger, men resten av garnet vurderes donert bort.
Genseren ble litt nordlysinspirert, fargespill mot mørk himmel. Fungerte knallbra!

IMG_1694
Kan jeg få være med på bilde?
Bildetaking tas nå før vi går i barnehagen, siden sola forsvinner ned rundt klokka tre for tiden.
IMG_1695
Ermene ble pyntet med samme garn som bærestykket, for å bryte litt av alt det blå.
IMG_1702
Og frøken Snupp hater votter. Om de er aldri så intrikate i mønsteret.
Faktaboks:
Genser str 8 år i Lanett og Mini Palett fra Sandnesgarn. Strikket på pinne 2,5 etter Ann Budds  The knitter's handy book of sweater patterns, men strikket fra nakken og ned. Det gikk med 3,6 nøster med Lanett og 0,7 nøste med Mini Palett. Hele greia veier 250 gram, så det er en lett genser, som bestilt. Knappene er fra Ebay.

21 kommentarer:

 1. Som alltid, nydelig laget :) Ujevn garn er noe dritt....hehe, men smaken er vel som baken, delt i to ;) Genseren ble iallefall fin ;)

  Og snø.....iiik, det så kaldt ut ;)

  SvarSlett
 2. nydelig mønster og flotte farger og design...det garnet liker ikke jeg heller,delight fra drops er akuratt det samme...du får følelsen av at den mangler eleastiteten i seg:(

  flotte små folk, du får lage et desig der hun ikke får til å ta av seg vottene:)

  SvarSlett
 3. Vet hva du mener med Palett, altså. Jeg har funnet en måte å omgå det på, ved å strikke det sammen med sytråds-tynt ullgarn i noenlunde samme farge. Og så piller jeg vekk litt av overskuddsfiberne her og der. Ryker garnet av det, så får jeg to tråder mer å feste, men det overlever jeg. Veldig dårlige bilder, men du kan ta en kikk her: Holden Shawlette . Er ikke helt ferdig, men blir veldig fint :)

  Genseren ble helt nydelig, jeg er litt overrasket over at det gikk så bra å kombinere det garnet med mørkeblått.

  SvarSlett
 4. Den ble fin! Men det er ikke gøy å strikke med garn som ikke er bra spunnet, uansett hvor fine farger det har.

  SvarSlett
 5. Så enkel, og alikevel så fin! Heldige ho som får genseren...

  SvarSlett
 6. Kjempefin genser!
  Ja Palettgarnet er bare til å gråte over. Skjønner ikke at de ikke gjør noe med det, for fargene er jo flotte, og med en skikkelig garnbase kunne det jo vært en suksess. Men det slår meg at de kanskje ikke aner noe om hva grasrota mener - jeg sender i hvert fall aldri inn klager...

  SvarSlett
 7. Nydelig genser og nydelige farger sammen!

  SvarSlett
 8. Den er blevet så fin -skønne farver. Mon ikke den bliver et hit hos modtageren?
  Her forsvinder lyset ved femtiden for tiden - jeg synes det er frygteligt tidligt, men kan godt se jeg ikke skal klage...

  SvarSlett
 9. Jeg sier bare en ting: wow for en flott jakke

  SvarSlett
 10. Nydelig, nydelig!! Du er så flink:-) Niesen din er jammen heldig!

  SvarSlett
 11. Hm. Annepålandet, det har du helt rett i. Kanskje vi skal sende inn hver vår, og om noen flere fra kommentarfeltet her gjør det, så tar de kanskje hintet?

  SvarSlett
 12. Nydelig genser, kombinasjonen av garntyper ble veldig fint...

  SvarSlett
 13. Å, det var flotte fargar! Dei passa heilt nydeleg saman. Resultatet vart no i alle fall nydeleg, om enn det vart litt bannskap over garnet undervegs.

  SvarSlett
 14. Hvor er den dog smuk!!! (ikke at jeg er overrasket, for det er jo dig, der har strikket den!) ;)

  SvarSlett
 15. Oi oi oi så fin den ble! Både farger og mønster!

  SvarSlett
 16. Wow, kjempefin genser og fine farger du har valgt :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.