14. september 2010

Rosa innlegg

non stop top

Etter innlegget med frøkna i blå genser, må jeg kanskje veie opp med et rosa innlegg? For joda, hun har rosa klær også. Muligens ikke i samme mengder som andre på sin alder, men så rosafanatisk er jeg ikke at fargen er bannlyst. Hva er så galt med rosa?-får jeg høre, det er jo bare en farge? 

Jepp, det er bare EN farge. Jeg synes jenter godt kan få bruke flere farger. 

Og meningene har vært sterke lenge, lyseblått var fraværende i storebrors klesskap i lang tid. Helt til jeg fant ut at lysluggen faktisk kledde fargen. Det har til og med sneket seg inn en rosa og rød singlett i skapet mitt. Så jeg forbeholder meg retten til å skifte mening. Og uttale meg bombastisk :) (og du verden så godt vi har det når fargebruk til barn kan være et stort samtaletema)

Vesten på bildet er en Non Stop Top (gratismønster på Ravelry)Non Stop, fordi du strikker den fra toppen og ned, og bryter ikke garnet underveis.Så eneste trådfesting er på toppen, og på bunn. Sånt kan en like! Jeg strikket med striper for å få brukt litt restegarn og fordi jeg liker rødt og skarp rosa sammen, så det ble to tråder ekstra å feste. Overkommelig.

non stop top 2

Posing! 

non stop top

Jeg brukte maskeantallet til største størrelsen, fordi jeg først la opp til minste størrelse, og den ble for trang over hodet ved prøving. (sånn sett er fra toppen- strikking perfekt, det er lett å sjekke underveis). 

Jeg strikket også de to første og to siste rett hele tiden, for å få en finere kant i halsåpningen. 

Muligens skulle jeg brukt 5-6 årsstørrelsen i maskeantall, for ermene fikk litt vingekant, men det ble litt søtt, synes jeg. Ribbestrikk er tøyelig som bare det, så jeg regner med at vesten blir mest brukt rundt toårsalder, men den passer flott allerede. Pittelitt stor, men det er med vilje. 

Brukte 25 g Dale babyull i rosa til stripene, og 55 g Rauma babygarn i rødt og pinne 2,5.  Restegarnsforbannelsen slo til igjen, så lageret økte med et nøste rødt babygarn, men jeg kunne jo startet med striper tidligere. 

Edit; legger inn svaret her, for det er flere som lurte; ja, den ligner veldig på Baby i rib. Forskjellen er mest på ermeåpningene (muligens litt penere på Baby i rib) og Non Stop har større størrelser enn Baby i rib (som stopper på 9 mnd). Non stop er gratisoppskrift, Baby i rib kan kjøpes som garnpakke hos feks Pinnsvindesign. 


23 kommentarer:

 1. Tusen takk for supert mønstertips. Denne var kjempelekker - og med solbriller var modellen helt sjef!

  SvarSlett
 2. Heisan!
  Den oppskrifta printa æ ut i går :) MEn d æ lurte på var; er d egentlig stor forskjell mellom Non Stop trøya og Baby i rib - du har jo strikket begge :)?

  SvarSlett
 3. Fine farger sammen, og jeg liker "enkelt, men pent"-stilen. Ikke så mye dill og dall, men pent likevel :) Jeg slenger meg på Mammadragens kommentar, og lurer også på forskjellen mellom baby i ribb og denne du nå har strikket?

  SvarSlett
 4. Minner veldig om baby i rib. Og sånt mønster liker vi. Finte farger og herlig frøken:-)

  SvarSlett
 5. Kjempefin "vest" og flott modell!! Synest fargevalget ditt var veldig bra, lurer og på kva forskjellen på Baby i rib og denne er? Har allerede lasta ned mønsteret på denne og skal strikke den ein gang.... Ha ein flott dag:))

  SvarSlett
 6. Endret teksten litt for å svare, men legger inn på kommentarene også:

  ja, den ligner veldig på Baby i rib. Forskjellen er mest på ermeåpningene (muligens litt penere på Baby i rib) og Non Stop har større størrelser enn Baby i rib (som stopper på 9 mnd). Non stop er gratisoppskrift, Baby i rib kan kjøpes som garnpakke hos feks Pinnsvindesign.

  SvarSlett
 7. Veldig fint, jeg er også svak for kombinasjonen av rødt og skarp rosa sammen! Se bare her:

  http://lykke-linn.blogspot.com/2010/01/rosard-stripebonanza.html

  Og så synes jeg det er herlig å slippe alt det lysebabyrosa. Det er søtt på helthelt splitternye små babyer, men når de blir eldre er det finere å ha litt mer fargemangfold. Må innrømme at jeg har lett for å lage rosarosarosa til små jenter og blåttblåttblått til små gutter, men lover å skjerpe meg nå! ;)

  SvarSlett
 8. Veldig fin! Har nå lastet ned mønster!

  SvarSlett
 9. for et koslig bilde av dere:)og den er kjempefin, takk for mønstret:)

  ha en kjempefin uke:)

  SvarSlett
 10. Så moro å se! Jeg har aldri prøvd baby i rib, men den har mer trådfesting, har den ikke? Uansett, oppskriften er laget for mine gutter på 2 og 5, så baby i rib hadde ikke hjulpet meg stort. Min babyoppskrift vil da også være mindre skreddersydd til babyer, men kanskje vare lenger.

  Kjempefin, ble denne! :)

  SvarSlett
 11. Så flott vest! Denne har jeg også tenkt å strikke til mine gutter. Og modellen er like nydelig som alltid.

  SvarSlett
 12. Så søt vesten var :D Du tar så utrolig fine bilder til bloggen. Jeg har forresten dedikert et blogginnlegg til deg i dag på bloggen min selv :P

  SvarSlett
 13. Flott vest, tusen takk for tips.
  Og en herlig modell!! :-)

  SvarSlett
 14. Flot vest til helskjønn jente. Denne skal jeg også strikke til min gutt!

  SvarSlett
 15. kjempefin ble den :D
  ha en fin kveld
  /myr

  SvarSlett
 16. Kjempe flott!! Ja rosa og rødt er flott sammen ;)

  Søt lika med tøffing briller!

  SvarSlett
 17. Veldig lurt plagg. Ein sånn skal eg jammen strikke! Takk for mønstertips. (Dagpappaen har det litt kaldt heime hos seg, då kan nok denne funke!)

  Eg stemmer sjølvsagt også på JA til mange fargar!

  SvarSlett
 18. Fargene er jo flotte sammen, og for noen herlige bilder du tar. Tøff liten jente både i blått og i rosa! :o)

  SvarSlett
 19. Så morsomt med denne deilige vesten i større størrelser. Herlige farger på denne, morsomt med variert fargebruk på barnas plagg, det blir for kjedelig med bare én farge til de små :)

  SvarSlett
 20. Så gøy med en nonstoptrøye til! Din blei kjempefin :-)

  SvarSlett
 21. Les hele bloggen, ganske bra

  SvarSlett
 22. Jeg fant fram til bloggen din via via via, og da jeg så denne så måtte jeg strikke en også med striper. Var så heldig å få garn i gave rett etterpå, lys petrolblå og lilla og det passet kjempefint til vesten! Så takk for inspirasjon!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.