3. august 2010

Call of Chutulu

blekkvotter

Som arvinger av to foreldre som liker Lovecraft og fantasy, så har ungene fått votter med Chutulu på. Der andre ser blekksprut, der ser vi digre sjømonstre fra gammel tid. 

Takk også til Mads Eriksen som har fantastiske referanser i tegneserien M. 
blekkvotter 2

Det blir mye babybilder i denne bloggen, mye fordi det er vi to som er sammen midt på dagen og hun er da tilgjengelig for fotosessions i rett lys, mens storebror er ikke like begeistret for å kle på seg ull innendørs for at mamma skal ta bilde. Jeg skjønner godt det, og lar da være å tvinge for å få fine bilder, så får de heller bli spontane når han synes det er greit. Både jeg og Hr Monstermønster synes det er greit å vise ungene på strikkebloggen, så lenge jeg har bilder som ikke blir pinlige i ettertid. 

Men altså; denne gangen er det votter til arvingene, her representert med storebror.


blekkvotter 3

blekkvotter 4

Tar du bilde av meg eller vottene, mamma? Ja,takk, begge deler, sønn! 

blekkvotter 7

Jeg falt pladask for vottene da jeg fant mønsteret på Ravelry, blekksprut på den ene siden og sugekopper på innsiden av votten. Mønsteret er inni ei bok om 60 raske prosjekter som du kan bruke garnet Cascade 220 til.  Garnet er på tykkelse med Smart, Peruvian highland wool og andre kjente garn, så jeg brukte Peruvian Highland Wool til storebrors votter,  og Istra Kamgarn (40% på tilbud hos Husfliden i Oslo, mulig på vei ut av sortimentet?) til lillesøster. 

blkekkvotter 5

Pinne 3,5 til minsten og pinne 4 til størsten, så får du mønsteret til å passe til stor og liten. Følger du strikkefastheten til mønsteret får du ca 4 årsstørrelse, og varme, deilige votter. Tommelen er litt pussig, og jeg valgte å strikke den ensfarget etter å ha strikket med mønster første gang, og fikk en tommel som ble så trang at storebror klagde. Høylydt. Så da ble det ensfarget istedet. 

Vrangborden er også fin, med vrangmasker i sort og rettmaskene i lyst. Ikke så fleksibel vrangbord, men jommen er den pen. 

19 kommentarer:

 1. Har du länken till mönstrena på Ravelry?

  SvarSlett
 2. Herlig votter, og jeg synes alltid det er så morsomt når foreldrenes interesser smitter litt over på ungene!

  Og så er det godt å se at det er mulig å ha et gjennomtenkt forhold til bilder av ungene - det er jo faktisk mulig å vise dem fram uten at det blir helt feil, flaut eller mat for pedofile. Sunn fornuft er godt å se!

  SvarSlett
 3. De var råkuuule. Må sjekke ut mønsteret!

  SvarSlett
 4. de ser kjempe skummel ut,hihi flott arbeid som alltid:)og arvingen din er blitt så stor,kjekk litn gut du har:)

  SvarSlett
 5. de var rå stilige! De blir nok en hit til vinteren ja!!

  SvarSlett
 6. Herlige votter,du har strikket.

  SvarSlett
 7. Enig med deg! Vi flagger jo ikke ut fullt navn på barna heller, så det blir jo ikke søkbart slik. Veldig mange synes visst det er lurt å anonymisere barna ved å sladde ansiktet. Synes det gjør at det ser litt skummelt ut jeg...

  Du har en kjempefin blogg, og de flotte bildene har en viktig rolle i inspirasjonen du deler ut :)

  Og nok en gang kjempestilige ting du har strikket!

  SvarSlett
 8. Tøffe votter. Hadde vært noe for prinsen min:)

  SvarSlett
 9. Og jeg som har litt Casscade liggende...! Inspirerende votter du har laget :-)

  SvarSlett
 10. Fine votter, og takk for oppklaring. Da vet jeg at det er Chutulu og ikke en hvilkensomhelst blekksprut. :o)

  SvarSlett
 11. Kjempefine votter som var veldig fine til storebror :)
  Vi har også diskutert bruken av bilder i bloggen, og publiserer ikke noe som ikke tåler offentlighetens lys. De eldste sier i fra om de ikke liker bildene, eldstemann velger stort sett ut bildene selv.

  SvarSlett
 12. Kjempe fine bilder av en søt modell. Du er så flink til å presentere det du strikker sånn bildemessig, jeg må bli flinkere til å ta litt action bilder jeg også. Kule votter :)

  SvarSlett
 13. Knallfine, men jeg håper det bli lenge til han trenger dem ennå!

  SvarSlett
 14. Flotte votter, tror jeg må se litt på det mønsteret, kanskje noen for lille mor her hjemme..

  SvarSlett
 15. wow - kule votter! sjøuhyrer er jo en sikker vinner hos meg:)

  SvarSlett
 16. Supertøffe votter! Vet ikke helt om jeg tør å strikke disse - har nemlig den veldig sjeldne tilstanden av blekksprutfobi :)

  SvarSlett
 17. Men Jisses !!
  De var KULE !!!

  SvarSlett
 18. Stilige votter!! Boken som kom opp da jeg gikk inn på Ravelry, er allerede bestilt. Får såå mye inspirasjon i bloggen din. Må alltid innom her og se, du skriver godt, tar gode bilder og er flink med linker til mønstrene du bruker!!! :-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.