27. juni 2010

I tråd med tiden

front vest

Takk for fargehjelp i forrige innlegg! Gode innspill, jeg er igang med prøvelapper i flere versjoner. 

Jeg får ikke alltid med meg trender, eller så klaffer de ikke med det jeg foretrekker (korall, for eksempel? Siden jeg er lyseblå/rosa/hummerrød i huden om sommeren får jeg aldri sånn farge som passer til korall, sikkert derfor den fargen bare irriterer meg)

Men akkurat nå er det jakke/vest med sånn rufflekrage som gjelder. Iallefall på Ravelry. Trender starter ofte med noen som har fin blogg og tar bra bilder strikker noe som mange tenker; -hei, den var fin, og den ser ut som jeg kan klare! Soulemama, for eksempel. Hun strikket en nydelig Tea leaves cardigan, og vips hadde 452 satt hjerte på den på Ravelry. Jeg og .

Kathryn Ivy strikket en barneversjon i melert garn, og vips fant jeg ut hva jeg skulle bruke mine to hesper Shibui sock til. Luksusgarn som bare støver ned i hylla er bare dumt. 

tiny tea leaves vest

Fargen er mest lik her på dette babygym/gåstolbildet, nydelig sokkegarn som er supermykt til babyvest. 

tea leaves vest

Og jeg gikk på dypdykk i knappene og fant litt knapper av samme størrelse, men litt ulik farge. Finfint til det melerte garnet. 

Jeg brukte oppskriften til tiny tea leaves cardigan (maskeantall til str 4 år, men med tynt garn på pinne 2,5 = str 1 år i vest). Så droppet jeg ermer, for jeg hadde ikke nok garn (hele vesten ble 85 gram). Garnet heter Shibui sock i en vakker lillamelert tone, og det er nydelig! Kjøpes på Tjorven i Oslo, om du vil tafse på garnet. Andre endringer; jeg hater å plukke opp knappestolper, så jeg valgte å strikke den samtidig med vesten, ikke etterpå. Og siden garnet er tynnere, så la jeg til to omganger ekstra per rufle. 

Jeg sa den var poppis, for mye som ligner på hverandre har dukket opp:

Garnstudio har lignende oppskrift, og Olearia er temmelig lik. Et sjal av samme konstruksjon er også poppis i webverden for tiden, Citron fra Knitty. 

20 kommentarer:

 1. Veldig fin vest:)

  likte godt den fargen og:)

  SvarSlett
 2. Nydelig vest!

  Og du har helt rett med hensyn til tidsånden. Jeg har tenkt å strikke en Tea leaves til meg selv, og begjærer garnet til madelinetosh! Det er ikke helt billig å la seg inspirere av ravelry :-)

  SvarSlett
 3. Nydelig vest! Fin farge også.
  Helt enig i at fint garn, det skal i bruk!
  Og så så deilig det er å strikke med da!

  Ang farger så kan det være fler grunner til å ikke like korallfarge dah, men jeg er litt enig, man kan fort kjenne seg litt naken med den i plagg (ikke at jeg bruker det men jeg troooor man føler seg sånn ;-))

  SvarSlett
 4. Så bedårende. Skikkelig fin :D Tusen takk for tips og inspirasjon :D

  SvarSlett
 5. Utrolig nydelig vest:) Fargen og var kjempefin. Hun vokser til den lille Tuppa di:)

  SvarSlett
 6. Nydelig modell du har ,-) Og kjempefin strikking. Artig det du nevner om poppis, lett å bli med på blølgen. I et tidligere innlegg; strikkeplagg i bruk, ikke alt er like pratisk og det har jeg tatt konsekvens av ,-)

  SvarSlett
 7. Sukk! Denne var utrolig fin! Også den herlige fargen! Magisk :)

  SvarSlett
 8. Den der var rett og slett NYDELIG!!! og for en skjønn modell som var inni også da! :D

  SvarSlett
 9. flott :) nydelig farge!!
  ha en super kveld videre og en ny uke :)

  SvarSlett
 10. nydelig farge og jakke/vest som vanlig,synd at oppskriften er på engelsk eller så hadde den vært på min 2 do liste:) ha en kjempefin uke!!!

  SvarSlett
 11. Flott vest og skjønn unge!! De er alltid så blide de barna dine (i hvert fall på bloggbilder ;-)

  Hm, Drops kopierer jo alt som er poppis da. Litt underlig at det er lov, egentlig.

  Ha en finfin uke!

  SvarSlett
 12. Åh, så lekker og ja eg skjønar at den er populær....

  SvarSlett
 13. Kjempefin vest til en snuskete pie! Har sett Olearia før, denne var ny, men veldig lik. Skjønn farge på garnet var det, og det passet jo fint til en småjentevest ;)

  SvarSlett
 14. For en herlig vest! Finnes så mye fint til jenter, synes jeg. Morsomt å følge med på det du strikker, ikke minst fordi du strikker i samme størrelse som meg. Ser vi har jevngamle småttiser (september 09 her), men frøkena di er nok hakket lengre fremme motorisk, enn han latsabben jeg har her hjemme. :-)

  SvarSlett
 15. kjempefin vest i nydelig farge!

  SvarSlett
 16. Så nydelig hun er! Og vesten er også kjempefin! Rett inn på todo-lista :)

  SvarSlett
 17. Kjempefin vest du har strikket. In spirerende blog også. Jeg har akkurat strikket en (så kalt) vendejakke i gjett hvilken farge -korall. Vel, var innom Noa Noa og hva hadde de der til småjentene. En jakke helt lik min hjemmestrikka. Skulle valgt en annen farge jeg ;)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.