Som oftest ser man bare nystrikka, nyvaska strikkeplagg på strikkeblogger. Som ligger pent dandert på et gulv, eller på en motvillig modell (4 bilder til, så får du Nonstop, jeg lover!).
Jeg tenker av og til at jeg skal jommen vise hvordan plaggene er etter hard bruk i barnehagen, ungene i barnehagen her er ute tre timer daglig i allslags vær, pluss en hel dag ute en fast dag i uka. Det betyr at han kles mye mer i ull enn vi var vant til, og at det slites raskere. Så idag presenteres ikke nytt, men gammelt: ullbuksene til sønnen, høsten/vinteren 2009/10.
Mørkebrun bukse i dobbel Lanett
Blå bukse i dobbel Rauma Babyull
Brun bukse i dobbel Duo
Grå bukse i Peruvian Highland wool etter Nøstebarns oppskrift til tretråds ribbestrikka bukse. (side 84 i Nøstebarnboka)
(Oppskriftene er linket)
Konklusjon etter flere sesonger er at
-nupping er ikke til å unngå. Myk ull nupper i større eller mindre grad, og ullbukser som skal under andre plagg og slites mye, nupper. Rauma Babyull, Duo og Lanett nupper akseptabelt. Peruvian nupper mye som bukser, men mannens genser i samme materiale nupper lite.
-Strikk i livet er lurt. Den mørkebrune buksa har ikke det, og for mr.hofteløs funker det dårlig. Her skal det modifiseres litt.
-Superwash er praktisk akkurat i den perioden da smågutter må huske at de ikke har bleier på, håndvask og uhell er ikke så stas. Ellers elsker jeg Duobuksa. Akkurat passe tykk.
-Jeg liker godt fasongen med ribbestrikk bare nede i bena, og synes det er greit plass til rumpe med/uten bleie selv om oppskriften jeg liker best har ikke forhøyning bak. Men nå er vi ikke tøybleiebrukere, kan være de må ha forhøyning.
-Jeg liker buksene ensfargede, fordi han har så mange forskjellige gensere at det blir et roligere inntrykk om buksa er i en farge.
-Alle de tre oppskriftene anbefales, med forbehold om strikk i livet.
-Garnvalg; jeg liker både dobbel Duo og dobbel Lanett/Babyull. Peruvian Highland wool sparer jeg heller til gensere eller votter.
Det var mine erfaringer, høyst subjektive.
ØLKAGE MED PISKET SMØR
for én uke siden
Takk for ett flott innlegg! Det er morsomt å få noe tips til ullbukse modeller og type garn som holder seg ett aktiv bruk.
SvarSlettOppfordrer deg til å ta en slik fremvisning og analyse av gensrene som blir brukt sammen med buksene.
;-)
Veldig nyttig innlegg! Ser at det ikke er hull på knærne i noen av disse buksene. Sønnen min slet hull på 3 par ullbukser i barnehagen i fjor. Han brukte dem inne også, og krøp mye på knærne mens han lekte. Jeg lappet, men det ble hull ved siden av. Alle disse buksene var i ren ull, lurer litt på om nylonforsterket garn holder bedre i så måte...
SvarSlettFølger gjerne utviklingen til ullbuksene videre :)
Sånne innlegg liker vi vet du. Nyttig med tips om fasonger og garn som fungerer eller ikke fungerer.
SvarSlettNår mine har fått hull på knærne, har jeg strikka en veldig stor lapp, gjerne i striper, og sydd på, da holder de ei stund til. Og så er det dekorativt.
Hei!
SvarSlettMorsomt innlegg, fint å se at ting blir brukt! Mine barn er over ullbuksealderen, men jeg har et godt tips om garn: For 13 år siden strikket jeg genser (glattstrikk) og ullbukse (ribbestrikket) til eldstemann i SISU. Passe tykt, mykt, maskinvaskbart, nupper minimalt, holder fasongen og er USLITELIG. Mine to + en nabojente + 3 tantebarn + sønn av en venninne har brukt dette settet - og det er omtrent like fint som nytt! Fantastisk!
Herlig å se godt brukte ullklær! Det er slik det skal være:)
SvarSlettOg som strikkende og forholdsvis fersk mamma er det godt å få litt tips og råd om hva som fungerer og ikke! Takk for det:)
Er det ikke herlig å se at de klærne man har brukt masse tid på bli merket av mye bruk? Jeg synes det er mye bedre enn om de skulle bli liggende i en skuff et sted;)
SvarSlettForøvrig har jeg lært at nupping avhenger av brukeren, ikke garnet. Jeg synes all superwash nupper både på meg og snurregutten, men har venner med barn som har godt brukte plagg i samme garn uten en nupp...
Og ellers, super blogg! Er stadig innom, men kommenterer ikke så ofte...
Jeg lo litt da jeg leste om ensfargende bukser for et roligere inntrykk. Der er definitivt ikke mine jenter. De kler på seg selv og om klærne er ensfarget i utgangspunktet så klarer de å kombinere alle slags farger til en eneste stor fargekræsj. Og det selv om vi nesten må si at vi har fargematch i skapet, men det er utrolig hvor mange rosanyanser som finnes :-)
SvarSlettSå det spørs hvordan det blir når en bestemt lillesnupp vil kle på seg selv om noen år ;-) Jeg gleder meg til bilde :-)
Tusinde tak fordi du deler dine erfaringer med os! Det er guld værd at vide, hvilke garner der slidstærke i brug. Meget væsentligt, når vi bruger så meget tid på at strikke det.
SvarSlettvirkelig gøy å se andres erfaring :) og jeg er så enig så enig.
SvarSlettMen det beste er jo uansett at de faktisk blir brukt!! :)
ha en flott kveld videre :)
Dette var et nyttig innlegg! Jeg satt senest i går kveld og funderte på hvilke bukse oppskrift jeg skulle velge denne gangen.. så nå har jeg begynt på den du hadde som favoritt:-) Blir sikkert bra! Den brune garnstudio buksen har jeg og strikket, den detter fort av uten strikk ja.. Ellers skal jo buksene bli litt slitt - det tyder jo bare på at de er godt brukt! Og det er jo det som er meningen:-)
SvarSlettAlltid kjekt med garnanmeldelser og oppskrifter!
SvarSlettet herlig syn for en strikker,godt brukte ullklær:)
SvarSlettjeg er litt eni til dine meninger om bukser,selv er jeg en sisu fan til ullbukser og det er bare fantastisk:)
Brukte ullklær er fantastisk for en ulloman :)
SvarSlettJeg har juksa litt med ullbuksene, sydde de i ullfleece og de har holdt kjempebra i 2år nå
Mamma brukte å strikke på våre ullbukser etterhvert som vi vokste husker jeg
Veldig fint innlegg. For en uerfaren buksestrikker er det mye nyttig informasjon her.
SvarSlettJeg må skryte av askeladen til nøstebarn. Jenta mi (nettopp blitt 6 år) har brukt den hardt, hver dag i to sesonger, og den er vasket minst en gang i uka i maskin. I forrige uke gikk det hull på knærne. Så nå må jeg strikke ny i en fart!
SvarSlett