24. mars 2010

Grenzenlosen Strickspass!

addi click
Til bursdagen min i november fikk jeg ønske meg strikkerelatert gave. Siden hus og hjem fylles opp, og jeg er ganske bestemt på hvilke farger og typer garn jeg liker, så tok husbonden ikke sjansen på å kjøpe noe på lykke og fromme, men lurte på hva jeg kunne ønske meg hvis jeg ville ha noe litt ufornuftig.

Og jeg fikk et Addi Click- Addis versjon av utskiftsbare pinner og vaiere. Jej!

Jeg er mer og mer fan av Addis strikkepinner, jeg har ørti forskjellige samlet opp gjennom årene, men strekker meg etter Addipinnene hvis de er ledige. Favoritten er Addi Lace, metallpinne med spiss tupp, perfekt for tynt garn. Faktisk bedre enn Harmony wood -pinnen, synes jeg helt subjektivt. Addi Lace kommer ikke som utskiftbare (synd!) men de vanlige Addipinnene gjør.
Så for å være litt mot strømmen og prøve noe annet enn Harmony wood-settet, så ble det Addi.
I settet er det vaiere til 60, 80 og 100 cm (de kan også kombineres, sånn at du kan få en pinne på 180 cm) og pinner fra 3,5-10. Altså litt ufornuftig, siden jeg mye strikker på pinne 2-2,5, men det har jeg ikke funnet noen sett som inneholder. Mulig at det blir for dårlige overganger på de tynne?
Men kjekt å ha rundpinner fra 3,5-10 tilgjengelig i en eske. Esken er større enn jeg trodde, ca A4-størrelse, så akkurat det var litt skuff, men så mange tilsvarende enkeltpinner tar strengt tatt plass det også.
Det festligste med settet er at det følger med en "gull"-brosje til å ha i jakkekragen (ahaha!), og i brosjyren som følger med står det så pent; "Wear the pin and let the world know you are a fan of Addi, worldwide friendships will await you!" Yeah, right....
Og overskriften er også fra brosjyren, Das addi-Stecksystem für grenzenlosen Strickspass! Hallelujastemning :) Denne må være forfattet på et nachspiel.
Overivrig brosjyre og et godt pinnesett fås flere steder, feks 123knit, garn.dk eller fra Addi shop i Junaiten.
Edit; Addi click kommer nå i lace-utgave også! Ikke lenger ned i pinnestørrelse, men det gjør jo ingen av produsentene. Altså enda mer å velge mellom. 

14 kommentarer:

 1. Så fint at du skrev litt om dette! Du nevnte pinnene i et tidligere innlegg, og jeg ble nysgjerrig. Jeg er vel blant de få som ikke er så begeistret for KnitPro/Harmony Wood-pinnene. Skjøten er ikke så smooth som de skryter av, og trepinnene fliser seg opp (i hver fall for meg). Derimot er jeg veldig begeistret for Addi, og bruker nesten bare det nå. Synd klikk-settet bare er å få i utlandet - for så kommer vel toll på i dyre dommer. Men hvis de er bra, så er det jo verdt det. Takk for tips!

  SvarSlett
 2. Jeg må le.......jeg har alltid kjøpt strikkepinnene mine på Europris......men så fant jeg ut at jeg likte bambus og PT pinner bedre.....horisontalisen min utvides stadig.....lurer egentlig litt på hva mer jeg har gått glipp av ;) Dette er jo ren og skjær morsom undervisning ;)

  SvarSlett
 3. Kjersti; PTpinnene er Addi! De selges under PT i Norge. Bare se nederst på pakken, der står det et Addi-produkt.

  SvarSlett
 4. Jeg digger Addipinner, men er også veldig glad i mine andre pinner altså, men Addi kommer jeg stadig tilbake til... nå prøver jeg bare å overse dette settet hos deg, men digget den reklamesetningen dah :) ha ne flott dag, og riktig god påske

  SvarSlett
 5. Gratulerer med fin gave!

  Jeg er faktisk også mer glad i metallpinner enn i tre, men Knit Picks har jo begge deler. :D

  SvarSlett
 6. Pinner er ikke det jeg er mest opptatt av, men fy flate for en overskrift på blogginnlegget! Det må være foreløpig beste i år!

  SvarSlett
 7. Ohlalala. Dette er jo nesten som tysk strikkeporno. Me like! Gratulerer med nye pinner.

  SvarSlett
 8. Helt enig i at overskriften overgår det aller meste! Jeg kjøpte en addi-rundpinne i 2.5 mm, strikket litt med den, ble svimmel (jeg strikker veldig løst og syntes at garnet seilet rundt på addi-pinnene - de er veldig glatte!) og rotet dem bort med en gang. Jeg har ikke funnet dem enda og det er minst et år siden. Kanskje de bare har flyttet til noen som ville bruke dem mer enn meg :) Det tok en stund før jeg skjønte at det var strikkefastheten min som sannsynligvis gjorde at jeg ikke likte dem - før det syntes jeg bare at addi-fansene var rare :D

  SvarSlett
 9. Hm...123knit er bare et klikk unna, og jeg trenger vel Addi lace til laceprosjekter?
  Det er fristende å prøve ut...

  SvarSlett
 10. Hmm nå ble jeg nysjerrig ;) Alltid spennende å lære noe nytt... Mine favorittpinner er fra Garnstudio/Sandnesgarn, blanke pinner det også som glir lett. Syns faktisk de likner veldig på addi turbo pinnene, noen som vet hva forskjellen er?
  Finnes det faktisk enda bedre pinner? hehe, kanskje disse må prøves!!!!!

  SvarSlett
 11. Kjempe flott blogg du har! Legger deg til på blogglisten min så jeg kan følge deg videre :-)

  SvarSlett
 12. Komadyret: Både Pt og Sandnesgarns pinner er egentlig Addi, det står printet på innpakningen og vanligvis på vaieren på rundpinnene.
  Addi lace er spissere og skal være lettere å bruke på tynt garn...

  SvarSlett
 13. Begynner å bli sen stund siden dette innlegget... Men er du like fornøyd med gaven?? Jeg vurderer veldig - men frykter pakke stoppet i tollen, skyhøy avgift osv. Hvor kjøpte du (eller var det mannen)? Og fungerer "klikk"låsingen av pinne og vaier bra?

  Kul blogg og masse fint forresten. er stadig innom men lite flink til å kommentere :)


  Siri

  SvarSlett
 14. Hei Siri, siden du ikke har noen link til blogg, så svarer jeg her i håp at du ser det:

  Klikk-løsningen er jeg fonøyd med, en trykk og vri-løsning som ikke involverer noen etterstrammingsskruing, (virker som det er en fjær inni?)

  Jeg kjøpte det via 123knit, de har det også på garn.dk og den amerikanske siden jeg linker til. Det kommer 25% moms og 100 kr i postens tollgebyr.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.