15. september 2009

Hårete, tovede votter

tovet tupp
Viften jobbes det stadig med, men nå er den ferdigstrikket og trenger montering og masse sammensying med madrassting. Og da trenger jeg dagslys eller greit lampelys. Stålampe var også en ting som jeg har krysset av for listen over -glemt på sørlandet, ny er nå kjøpt inn.
Mellomprosjekt til kveldstid var derfor tovede votter til meg selv. I fjor fikk jeg lyst til å tove votter siden jeg alltid fryser sånn på fingrene, og så har det kommet mye annet først i køen, men NÅ var tiden inne for å kikke på garnlageret og finne noe brukbart å tove på.Det er kjøligere her nordpå...
Takk til Margrethe  som sendte meg en godt utprøvd votteoppskrift, den var enkel og grei!
tovede votter i lammeull
Hvis du går klin oppi skjermen din, vil du oppdage at vottene er strikket i tynne striper av vekselsvis lilla og skarp rosa. Du må altså heeeeelt inn i skjermen for å se det.
Egentlig er jeg ikke så fan av toving, for maskintoving er litt på lykke og fromme, og hardt for et petimeter som helst vil ha stålkontroll på prosessen og resulatet. Særlig når det er en annen vaskemaskin enn jeg er vant med.
De passer sånn tålig, men det er en tydelig advarsel mot å hive ulltøy i den maskinen.
Harde fakta:
Oppskriften opprinnelig ment for Vamsegarn, jeg brukte dobbel tråd Rauma Lammeull. 95g, så to nøster holder greit til et par damevotter.
Oppskriften har jeg funnet senere på nett: her er den jeg brukte. 

11 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig i at toving er på lykke og fromme, men jammen varmer slike votter godt på kalde fingre :) Fine vottene dine da, blir sikkert gode utover mot vinteren!

  SvarSlett
 2. De blir gode å ha, for det å fryse på fingrene/hendene er det verste når man er ute. Og med små barn kan man jo ikke gjemme seg inne hele vinteren heller.
  Jeg gikk helt næææærme skjermen, å så stripene, stilig!
  Ha en flott dag !!

  SvarSlett
 3. Utrolig godt med tovede votter, spesielt når man skal ut og trille i kaldt vær!

  SvarSlett
 4. Jeg er kjempe fan av toving, elsker spenningen med å se det ferdige resultatet som kommer ut av maskinen. Nå har jeg tovet masse så jeg vet hvilket program jeg skal bruke for å få det beste resultatet, så det er viktig å kjenne maskinen sin. Jeg har også strikket en del tovede votter i det siste, blitt mitt yndslingsstrikk for tiden. Likte vottene dine kjempe godt, de fryser du nok ikke i :)

  SvarSlett
 5. Kjempefine votter. Da er du fullstendig klar for vinteren, tenker jeg. Stripene så jeg også, stilig detalj.
  (Er vottene for små kan du legge dem i vann med litt balsam, og så strekke dem litt ut etter en stund.)

  SvarSlett
 6. Herlige votter! Røde og fine ;) Og ja..klinte nesa inn mot skjermen og så stripene!! hihi

  Håper dere trives "dar norde" (som jeg sier når jeg snakker om hjemplassen min som ikke er sååå langt unna) :))

  SvarSlett
 7. Så flotte vottene dine ble! Jeg tror de blir gode å ha når kuldegradene kryper under null. Og så får jeg også lyst til å strikke votter da jeg så dine.

  SvarSlett
 8. Flotte votter og kjekt du kunne bruke oppskriften. Jeg likte godt stripeeffekten du hadde (den så jeg faktisk før du påpekte den).

  SvarSlett
 9. Kjempefine votter. Fin presentasjon med bilder: )

  SvarSlett
 10. Fine votter, men stripene ser jeg ikke nei. Toving er jammen litt av en risikosport. Heldigvis er jo ekstra tykke votter gode når det er riktig kaldt.

  SvarSlett
 11. Nå har jeg nesemerke på skjermen, men jammen oppdaget jeg ikke de omtalte stripene! Fine votter som nok tåler en vinter i nord.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.