25. juli 2009

Regnestykke som ikke går opp

glampinner

IMG_4533

I teorien skulle denne genseren fly av pinnene. Pinne 7 og tjukt garn gir et regnestykke som sier kort strikketid. Så kom  det et par xer og yer inn i regnestykket og klusset det til. For det første blir armene og hendene mine helt gåen av å strikke noe så tjukt. Og så er garnstudios oppskrifter til tider litt forvirrende. 

Hva menes med Stolpen strikkes slik: * 4 p rett, 2 p vrang *, gjenta fra *-*.  Akkurat nå strikker jeg frem og tilbake glattstrikk, skal jeg ta hensyn til det, eller ikke? 

Oppskriften er her, hvis noen har noe innspill. Bildet var litt smått til å tydes greit. 

Og så var det så mange lillafarger som ventet på meg istedet... vest snart i boks! 

6 kommentarer:

 1. For en herlig genser ;) Stolpene forstår jeg som at du strikker de 14 maskene som er stople i hver side, 4 omganger rett (pinner rett) og 2 omganger vrangt(pinner vrangt) i hver ende. Derav effekten du ser på bilde i delingen fremme på genseren.

  Håper det er rett og at det var forståelig forklart.......

  SvarSlett
 2. Den genseren er deeeeiiiiiilig! Og stolpen skal ikke strikkes sånn som jeg gjorde, hos meg ble det ribb med fire rett, to vrang. Du skal altså ikke ta hensyn til rett/vrangstrikkingen, som jeg trodde, hehe :))

  SvarSlett
 3. For enkelthetsskykd kandu strikke de 14 maskene til stolpen i vanlig rillestrikk, det blir fint det også. Flott genser da!

  SvarSlett
 4. Det gikk visst litt fort på dette tastaturet... for enkelthets skyld kan du...

  SvarSlett
 5. Den genseren har jeg på listen over gensere jeg har lyst å strikke også. Jeg ser komadyret alt har gitt deg svar, så da trenger ikke jeg. :)

  SvarSlett
 6. Hvordan går det med denne da? Har så lyst til å kaste meg over den, men vil se og høre dine erfaringer først! :-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.