14. juni 2009

Studie i grått

IMG_4871
De som er lei av babyrelaterte strikkeplagg har vel falt av lasset for lengst på denne bloggen... 
Jeg innrømmer glatt, det blir myyye babystrikk akkurat nå.  Mye fordi det er stas å strikke til egen arving, og fordi det formeres rundt oss også.  En gang utpå høsten kan det være det dukker opp noe til voksen? Det er håp i hengende snøre!

Enda en babygenser
Denne gangen har jeg dukket ned i garnlageret, og funnet tre pluss litt nøster med grå Dale babyull. Jakka har jeg strikket før, det er en av de jakkene sønnen hadde i starten, samt gitt bort en i barselgave, og den har en utrolig god passform. Sitter vakkert på ,og er stilig til begge kjønn.


Stripene kommer ved å hoppe over en maske på den ene siden, og på vrangsiden strikkes den masken vrang, mens de andre strikkes rett. Enkelt, men effektfullt, synes jeg.

Dale mønster
Jakka er et Dalemønster fra den tiden da det gikk an å kjøpe enkeltmønster (huhei, nå følte jeg meg gammel og mosegrodd!) Dale 1019 Rosett fra år 2000 for å være spesifikk. Jeg legger inn bildene fra omslaget (hei Dale, kun bildene, ikke mønsteret) for å vise hvor turn-off man kan presentere en flott jakke.


Kul jakke i fronten herpes av en gigantisk haremsposebukse i bakgrunnen, og presenteres utelukkende i sart rosa. Jakka har også en heftig krage med blomsterrosetter, noe jeg ikke har så sansen for til småttiser som strengt tatt har en hals, men ikke en synlig en. For de av oss som tråler nettet og strikkebutikker for oppskrifter til guttebabyer eller mystiske intetkjønn, så er denne lett å overse. Hva med å vise i hvitt? Eller blått? Eller grått? (kremt)

marihøner
Et par marihøner gikk inn for landing idet knappevalget skulle gjøres, og jeg var solgt. 
Faktaboksen:
165 g Dale babyull i grått,  mønsteret heter 1019 Rosett fra Dale, jeg har brukt pinne 2 istedet  for 2,5, og kuttet ut kragen, kun strikket  noen omganger med rettstrikk på toppen før avfelling. Størrelsen er  6 måneder, men av erfaring vet jeg at den passer 3-9 mnd fint.


Ny info! 
Dale har lagt ut mønsteret for gratis nedlastning på sine sider. Hurra! 

29 kommentarer:

 1. For en utrolig nydelig jakke! Og helt enig, snakker om turnoff-presentasjon fra Dale. Kan man få tak i oppskriften lenger?

  SvarSlett
 2. Fantastisk blogg! Driver du eget foretak? Bli med i vårt forum,da vel :-)

  http://kreativmamma.norwegianforum.net/

  SvarSlett
 3. Denne jakka var kjempe fin:) Det er bra gjort at du oppdaget denne, så godt som den var innpakket i dill og dall fra dahle.. Huff det må da gå ann å presentere strikke klær litt kulere... altså ikke kjerring type som på det mønsteret.. Men du rettet jo opp inntrykket FLOTT:)

  SvarSlett
 4. Det må jeg si, din jakke var virkelig 100 ganger finere enn den rosa i oppskriften! Jeg syns ofte strikkeplagg i mønsterhefter blir stylet på en måte som fort blir datert - tror nok din grå jakke med marihøner på er en god del mer tidløs og klassisk. Og veldig fin :-)

  SvarSlett
 5. Bøyer meg i støvet, nok en gang! Fantastisk jakke, nok en ting på "to do"-lista mi. Phu! :)

  SvarSlett
 6. Det ble en kjempefin jakke! Utrolig stor forskjell på jakken i hhv rosa og grått. Jeg syns også jentejakken var fin, jeg.
  Ønsker deg ei fin, fin uke :-)
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 7. Jakken ble helskjønn! Bra du så potensialet i den daillrosa jakken. :-)

  SvarSlett
 8. Lekker lekker lekker. Du har gjort det igjen fru Monster. Frister en stakkar til å ta fatt på pinner og garn og gamle oppskrifter.
  Forøvrig bøyer jeg meg i støvet over tempoet ditt, (og overhører iherdig den stemmen i hodet som sier at jeg kanskje ville strikket litt fortere om jeg bare fikk lagt fra meg laptopen på kvelden... )
  Heldig er hun, din lille babyjente som får så mye lekkert, og hennes venner som det også drysser litt på :)

  SvarSlett
 9. Nydelig jakke!
  Jeg synes forøvrig at buksa var knall kul...

  SvarSlett
 10. Det mønsteret hadde nok jeg glatt bladd forbi ja, men din versjon ble kjenpefin. Det gjelder å se mulighetene. (Og der ligger du et par hestehoder foran Dale ja.)

  SvarSlett
 11. De marihønene gjorde jo jakken bare så søt!

  SvarSlett
 12. Jeg har faktisk den oppskriften, men kjente den absolutt ikke igjen i din versjon av jakken :) Synes den ble mye finere uten den store kragen med rosetter på, så nå kan det jo hende at oppskriften min også blir brukt en gang i framtiden. Lei babyplagg kan man da ikke bli, så jeg fortsetter i alle fall å besøke bloggen din.....

  SvarSlett
 13. Jakka ble kjempe fin og takk for et supert tips!

  SvarSlett
 14. Er ferdig med babystrikking selv, ja, men gøy å se alt det fine du lager! Din versjon var ganske mange hakk bedre enn den rosa versjonen, også til jente.

  SvarSlett
 15. Kjempe fin jakke. Jeg elsker å strikke babyplagg selv så bloggen din er akkurat etter min smak.

  SvarSlett
 16. Dette var ein stilig versjon! Eg har eit tantebarn på veg, og har eigentleg satt på vent heile strikkinga. Eg strevar med å finne nøytrale plagg, eg syns at alt er enten jente eller gut:)Men denne var kjempeflott!

  Grått til baby har eg rett og slett ikkje tenkt på. Skjerpings, Anlen;)

  SvarSlett
 17. Å det mønsteret har jeg også (fra da det gikk ann å kjøpe enkelt mønster!!)

  Men har heller ikke likt den kragen, ikke buksa heller. Men tnx for tips!! Nå vet jeg akkurat hva neste prosjekt skal bli (ehm, tror jeg!!)

  Stilig me knappene, de gjør liksom litt ekstra !!!!!

  ha en god dag :)

  SvarSlett
 18. Superfin jakke! Din versjon er mykje finare enn Dale sin. Kanskje dei skulle tilsett deg som mønsterfornyar?

  Veit du om mønsteret er mogleg å få tak i no? Det er praktisk med fine og enkle mønster som ein kan gjera jentene/gutete med knappar eller anna pynt.

  SvarSlett
 19. Absolutt en stor forbedring, ja!

  SvarSlett
 20. Babyting er toppers! :) Vi er mange som er fornøyd med det! ;)

  Jakka var kjempefin. Grått passer jo til alt! :) (Er i gang med en grå flettegenser til jenta mi jeg også)

  SvarSlett
 21. Hei Merete. Takk for hyggelig kommentar i bloggen min og deltakelse i den lille konkurransen min. Vær så snill å besøke bloggen min igjen så snart som mulig. Jeg har en overraskelse til deg der ;-)

  SvarSlett
 22. Den var utrolig fin, synes ikke du skal vise sånne fine ting man ikke får mønster til lenger....

  Og knappene er perfekte!

  SvarSlett
 23. Så flott - tror nok ikke jeg hadde kommet på å strikke den utifra bildet på oppskriften, nei.

  SvarSlett
 24. Utrolig flott jakke, og fremdeles en av de kjekkeste bloggene jeg besøker. Forstår ikke hvordan du får tid og ideer til å strikke så utrolig mye fint. *misunnelig* ;)Ha en fortsatt flott sommer ;)

  SvarSlett
 25. Hah! Helt enig. Er ikke sånn kjempeinteressert i akkurat babytøy men fin strikking er fin strikking uansett tema og denne jakka er kjempeflott. Veldig enig vil altså si i stort sett alt: at mønsteret blir elendig promotert av Dale, at fargen du har brukt er nydelig, at de stripene er kjempelekre (kanskje kommer det noe med striper fra undertegnede snart;-) ooooog at knappene er til å falle flat for:-D

  SvarSlett
 26. I would really like to knit this cardigan - but I can't find a pattern anywhere. Can you help me?! alexa_wilkinson@yahoo.co.uk

  SvarSlett
 27. Sorry alexa, the pattern is in norwegian, and it Is not avaible in norway either atm.

  SvarSlett
 28. Kjempe fin jakke når den var strikket uten krage og i en annen farge. jeg har fått en forespørsel om å strikke en slik jakke for en person som tydeligvis har sett din jakke på Ravelry. jeg kjøpte orginalmønsteret, men ble så skuffet når det viste seg å være på engelsk. Jeg har nå forespurt på Dale (nye) om de har et mønster fremdeles på norsk. Har ikke fårtt svar ennå. Fikk et nytt håp da jeg så her på bloggen at Dale hadde lagt ut mønsteret, men linken virket ikke desverre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tilbakemelding om at linken ikke virket. Det er ikke så lett når andre nettsider flytter på seg eller blir nedlagt, det er utenfor min kontroll.

   Men når jeg lette på Dales nye sider, så ligger Rosett ennå ute til gratis nedlasting, så jeg har rettet linken til å peke til den rette siden. Så lykke til med strikkinga, da er mønsteret på plass!

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.