29. mai 2009

Tøy til hjemturen

hentesettet
Hentesett er visstnok et must. Visstnok. Jeg må innrømme at førstemann aldri fikk noe hentesett, siden han hadde beregnet ankomst i overgangen juli/august, og Oslo på den tiden er preget av luftige gevanter, tredve grader i skyggen og knurring hvis man nevner ullplagg.

Denne gangen er strikketimingen bedre, september/oktoberbarn trenger litt mer varme innebygd i klærne, og jeg har hatt masse Duo med silke liggende. Strengt tatt trenger man ikke mye liggende, det holder med 1,15 hespe til lue, jakke, bukse og sokker. Sykehusbagen skal altså ikke slite med overvektsproblematikk. alt er i nyfødtstørrelse, at det bare passer i kort tid gjør ikke noe. Det mangler ikke på gensere...


hele settet
Jakka er Mini fra design.club.dk, (sjekk feks pinnsvindesign for garnpakke), lua er Liten lue fra Myk start-boka, sokkene er Mosters babystrømper fra Nøstebarnboka, og buksa er en egen vri på en sparkebukse fra Nøstebarn. Alt strikket på pinne 2,5 og 2. Tynne saker, altså.
overstykke bukse
Buksa er laget med høyt liv med vilje, godt å få dekket kroppen litt. Har lang vrangbord øverst med hullrad, så den kan brettes ned ved behov, og så fikk den litt ekstra høyde bak for å gi plass til bleiestump.
Hentesett er stas! Det virker så smått og takkogprisfordethilsendensomskalfåbarnetut. Jeg er ute i god tid, det er fremdeles fire måneder igjen til termin, og jeg kan melde om knallform, mage som endelig synes og at jeg gleder meg til tre ukers ferie snart. Har stort sett sluttet å spy, og livet er bra.
heldress i farger
Og etter å ha presentert vannvittig mange naturfargede og dempede farger på bloggen, det er på tide at varme farger også flytter inn! Heldress i rødt og orange er på pinnene. Dobbelt garn betyr dobbelt så fort!
God pinse! Skal jobbe bittelitt i morra, så er det fri to dager!

28 kommentarer:

 1. Rett og slett utrolig vakkert! Bra å være ute i god tid, ja. Jeg var lur og leverte hentesettoppskrift til svigermor. Hehe. :-)

  SvarSlett
 2. Dette var eit kjempeflott hentesett!!

  SvarSlett
 3. Heisann tenkte jeg skulle legge igjen en liten hilsen siden dette var mitt første besøk på bloggen din, for her var det jammen meg mye fint. Titter nok innom med jevne mellomrom fremover skal du se. Ønsker deg en god helg :)

  SvarSlett
 4. Kjempe fint hentesett du har strikka:) Stigende formkurve er alltid bra:) God pine til deg og familien:)

  SvarSlett
 5. Dette settet var utrolig lekkert! Blir nok ikke synd på denne ungen, nei!

  SvarSlett
 6. Nå har jeg sett igjennom bloggen din og jeg bare bøyer meg i støvet! Fy flate du er ufattelig flink!!!!

  Hilsen TI-anette&tutta :)

  SvarSlett
 7. Flott hentesett (vi har aldri hatt, men de to siste er født på sommeren da)
  Den oransjerøde fargen så helt knall ut, gleder meg til å se det ferdig.
  Ha en fin pinse :-)

  SvarSlett
 8. Absolutt et nydelig hentesett, og naturfarget Duo silkeull er bare herlig. Settet ser så rent og ekslusivt ut i tillegg. Spennende med dress i rødt og oransje ;)

  SvarSlett
 9. Noe så fantastisk lekkert! =)

  SvarSlett
 10. Min favorittblogg! :) Du lager så utrolig mye fint. Elsket den buksa. Den var utrolig fin og blir sikkert kjempegod på den lille høstJenta di. Gleder meg til å se dressen ferdig. Fine og friske farger.
  Ha en fin pinse :)

  SvarSlett
 11. Så utrolig fint hentesett, så deilkat! Heldige lille (g)ullungen som kommer :))

  Håper du får en fortsatt fin pinse!

  SvarSlett
 12. Dere får helt likt utstyr som oss, jo. :P Nesten, da.

  Jeg lovpriste vel den hentesettbuksemodellen (puh!) der inne på HB, men kan gjøre det igjen. Den er fantastisk.

  Gleder meg til å se ferdig dress. Er det Nøstebarn-oppskrift?

  SvarSlett
 13. Åh så fine farger! Jeg ELSKER rødt i kombinasjon med enten oransje, rosa eller lilla. DIGGER DET! Den heldressen blir nok kjempeflott!

  SvarSlett
 14. Så flott settet ble. Er ikke denne ventetiden herlig? Kos deg!

  SvarSlett
 15. Kjempefint hentesett! Og jeg kan si deg at hentesett er et must til høstbarna ja! Min lille oktobergutt hadde jo termin i november, så jeg tok ham hjem i fleece-sett besteforeldrene hadde kjøpt på h&m!

  Neste gang starter jeg på hentesettet straks jeg har en positiv test i hånden :)

  Håper du og knøttet er i god form forresten!

  SvarSlett
 16. Så fint hentesett!
  Har termin selv den 28.september noe som tydlig vises på strikkeprosjektene for tiden ;)

  Flott og inspirerende blogg du har!

  SvarSlett
 17. Så nydelig det hentesettet ble! :)
  Det så så utrolig mykt og godt ut, får nesten lyst på en sånn jakke selv, men ikke snakk om at jeg klarer å fullføre et sånt prosjekt med så tynne pinner til en såpass stor meg! :P Men skal jo bli tante i høst, så knøttet der må nok få noe lignende.
  Lykke til videre med ruginga.

  SvarSlett
 18. Kjempeflott sett. Det blir nok brukt mye.

  SvarSlett
 19. Åh, det hentesettet var nydelig. Ser ut til at jeg må kjøpe meg Nøstebarnboka jeg også, har hørt og sett så mye fint fra den. Ha en helg, og lykke til med magen. Bra du er over oppkast-perioden...

  SvarSlett
 20. Nyyydelig altså. Ønsker deg ei suuuper helg.

  SvarSlett
 21. Fantastisk flott hentesett! Blir helt rugesyk av mindre=P

  SvarSlett
 22. Så inspirerende å lese og se på bloggen din! Du er dyktig!! Hvor mye garn brukte du på hele settet? Tenkte jeg skulle sette i gang å strikke noe lignende og da bestille det garnet. Hvilken Nøstebarn strikkebok finner jeg sokkene og buksa i?

  SvarSlett
 23. 115 gram silkeull til hele settet.

  Strikk til Nøstebarn er boka, sokkene står der, og buksa er selebuksa uten å strikke seler, og strikket ekstra lang vranbord.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.