6. juli 2008

Pretty in pink

Jeg er en stor motstander av rosa. Rosa er oversøtt, klissete, småjentete, bertete, ultrafeminint, og obligatorisk for jentebabyer. Så stor motstander at jeg havner i den andre grøfta, at jeg unngår rosa konsekvent. Det betyr ikke at alle jeg strikker til bare får tøffe, kule og macho klær, det er vel like tullete at smågutter skal være så innmari tøffe hele tiden, med hodeskaller, dinosaurer, store biler og marineblått, grått og mørkegrønt?

For en rosamostander er det da hardt å svelge at tantebarnet på 4 1/2 ønsker seg rosa klær. Jeg forsøkte grønt en liten stund, men det ble forkastet av tantebarnet, - jeg liker ikke grønt!
Og siden jeg vet at det tar litt tid å strikke gensere i str 5-6 år, så er det en fordel at det blir brukt.

Og hvorfor skal jeg holde et rosaforedrag for henne om hva jeg synes om rosa? La henne bli noen år til og finne ut av det selv. Ingen tar skade av et rosa plagg eller fem, ingen blir små pusete,forsiktige,sukkersøte bare av et plagg alene.

Så nå strikkes det i rosa. Pinne 2 og lanett, det tar litt tid i str 6 år...


9 kommentarer:

 1. Trøst deg med at det er bedre at hun går i jenterosa nå enn når hun blir 40.. Jeg tror alle er gjennom en helrosa periode, det er like godt å få den overstått.

  Selv syns jeg rosa kan være fint. Gidder ikke politisere fargen, så lenge jenta har bein i nesa og ikke lar seg pille på den, så kan hun være så rosa hun vil for meg. Og jeg er enig i at gutteklærne med monstre og dødningehoder er (minst) like ille.

  Hva strikker du, forresten?

  SvarSlett
 2. Blir nesten litt fornærmet på rosa sine vegne her.. klart rosa kan være knalltøff den også, putt den sammen med svart så får du se! Gjerne monstermønstret... Min "lille" sønn hadde sjokkrosa slips i konfirmasjonen sin, og han er den tøffeste jeg kjenner. Lykke til med prosjektet!

  SvarSlett
 3. Jeg prøver febrilsk å påvirke min egen datter i retning lilla og lysegrønn, siden jeg forbinder rosa med sukkersøte berter som liker kaniner, celine dion og hubbabubba, gjerne til de er over 40.
  Jeg har forresten nettopp kjøpt rosa garn. Jeg kan strekke meg til lyngfarge, men babyrosa, fersken og lakserosa frembringer brekningstendenser. Denne var da ikke lyng. Veldig ikke lyng, faktisk. Artig! Håper du får ei fin uke og koser deg med det rosa garnet! ;)

  SvarSlett
 4. Nydelig bilde forresten! Æ liker rosa, men synes det er superergelig at fargen er blitt så kjønnsstereotypisk for små prinsesser og mye annet tull!!!

  Takk for koselig hilsen i bloggen min :)

  SvarSlett
 5. Barnet på 4 1/2 liker blått også... Men akkurat nå er rosa og ponner fint.
  Hun ønsket seg bygave fra sin far: "Jeg vil ha en ponni." "Ponni????"
  "ja, det er en liten hest!"

  Heldigvis mente hun av utgaven "my litle..."

  Men det sier noe om preferanser og fargevalg for tiden.

  SvarSlett
 6. Må man, så må man.. jeg elsker rosa og yseblått og andre sate pasteller:-) Angle genseren var råfin!!!

  SvarSlett
 7. (Nesten) alle jenter MÅ igjennom en rosa periode. Antar det er en blanding av arv & miljø. Jeg var veldig pedagogisk/prinsippfast FØR jeg fikk barn selv, men som forelder/tante o.l. har jeg svelget noen kameler - og blitt en populær tante i stedet! Den rosa perioden går heldigvis over i 99% av tilfellene; min lille prinsesse som elsket tyll og paljetter og fjas så man nesten kunne gråte av det, har blitt en stiling ung dame helt uten min påvirkning. Og garnet var fint det! Er sikker på at du får noe fint ut av det!

  SvarSlett
 8. Wow. Sprek tante du da. Pinner 2 da gitt. Bra jobba, spesielt siden du er rosamotstander.

  SvarSlett
 9. Jeg hadde også rosafobi.

  Eldstejenta fikk ikke rosa klær før hun ble veldig stor, men snakk om å drite seg ut. Nå er hun tolv og elsker rosa. Lillesøstera som fikk bruke rosaklær som hun ville er lei rosa i en alder av seks år.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.