16. april 2008

Mer Zimmermann

Har fått god uttelling for Zimmermannboka mi, Knitters almanac til 56 kr på Capris.no. Her er en av klassikerne hennes, february baby jacket. Strikkes fra toppen og ned, med lite montering.

Lite tips hvis du skulle finne på å strikke samme; strikk ermene rundt på fem pinner, istedet for å strikke frem og tilbake. Og halsåpningen kan godt være litt løsere. Knapphull finnes det også i oppskriften, de bare kommer så sent at du glemmer dem... Men resultatet ble sjarmerende! Finn et garn du liker og sett igang. Tykkere garn gir større jakke, men som Zimmermann sier; babies comes in different sizes. En gang er den nødt til å passe.

Så da er det bare å vente på at noen har jentebabytermin. Jenter har godt av å få brune gensere for å veie opp for alt det rosa. De kommende terminer jeg vet om er bare annonserte gutter.

Min versjon er strikket i tynn alpakka i naturbrunfargen jeg har forelsket meg i. Anbefales!
Det som muligens ikke anbefales er å strikke hullmønsteret med pusete garn, da kommer det ikke så tydelig frem. Men jeg liker det litt lodne preget. Hullmønsteret og jeg ble aldri helt bestiser og erteris, så våre veier skilles.

Lara går fremover, jeg er nå kommet til rad 196 på ryggstykket. Har stor hjelp av en strikkedupeditt; omgangsteller! ikke noe mer fancy enn at man skrur manuelt frem hver gang en er ferdig med en omgang. Stor hjelp i dette mønsteret, siden det er på 8 (!) sider, og mønsteret følger omganger, ikke cm. Kjekt for en realist som meg som elsker å dele inn i hvor stor brøk jeg har fullført/igjen. Bare 92 omganger igjen på ryggen!

7 kommentarer:

 1. Nydelig babyjakke! Jenter kan godt ha brunt ja, det er jo veldig fint sammen med rosa. ;o)

  SvarSlett
 2. Fantastisk flott babyjakke :) Smelter litt når jeg ser slike fiiine plagg ;)

  SvarSlett
 3. Kjempefin jakke. Ha en fin vårdag!

  SvarSlett
 4. Så flott den ble!!! Brunt er fint ja og passer så godt sammen med rosa:-)

  Min februarjakke mangler armer og de skal selvsagt strikkes rundt:-) Takk for tipset.
  Malin

  SvarSlett
 5. Har såååå lyst å strikke den jakka eg óg, men må nok gjere ferdig diverse andre ting som ligger rundt om her først.. ;)

  Som teppet f.eks.... men no er det ikkje mykje igjen! Jippi!! ;)

  SvarSlett
 6. Deilig jakke! Og ja, enig i at jenter godt kan få litt brunt.. Nettopp besøkt min søster som venter en jente, som allerede har opparbeidet seg en stor rosa garderobe :)Kanskje jeg skal spe på med en sånn jakke, hm.. Og veldig lur teller du har - hvor får man tak i sånt tro?

  SvarSlett
 7. Heisann!
  Leiter rundt i diverse blogger for å se om noen har strikki denne jakka, du ser, jeg holder på med en i brun alpakka nå. Men nå stusser jeg fælt på inndelinga til armene... La inn et spørsmål på hobbyboden, det er antallet masker på bakstykket jeg lurer på... Kanskje du har svaret? Spørsmålet mitt ligger i allefall her om du har tid: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?p=320880#post320880

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.