24. september 2007

Mattetrøbbel

Arvingen trenger nye votter til høsten. Jeg gir meg da i kast med å strikke selbuvotter, til tross for tommelvegring. Så fant jeg ut at selbuvottstrikking ble litt kjedelig; sikkert noen bestemødre som hadde strikket flere til de andre barnehagetassene, så da skulle han få Paradoxical votter!
Har kjøpt mønsteret til å strikke votter til meg selv, men drøyer det litt til.

Som sagt så gjort. Kombinerte selbuvottoppskriften str 18-24 mnd med mønstringa til Paradoxical (lettere tilpasset) og strikket trøstig ivei med to farger. Kombinere to mønstre burde jo gå som en lek!

Legge opp 56m med babygarn? Stusset, men tenkte ikke over det. Strikker og tilpasser videre, og leser så i mønsteret når jeg kommer til felling øverst; etter mansjetten FELLES 8 masker og strikk videre med disse.

Ehem. 18-24 mnd? Neppe. Min utgave er trolig 96-120 mnd. Får den såvidt på MIN hånd, lite trolig den passer ettåringen.Bittelittelitt irritert nå. Realistutdannet som jeg er, så er sjansen stor for at jeg synes tall er helt overkommelig å forholde seg til i hverdagen. Stort sett er vi godvenner (unntatt nå som jeg legger budsjettet for 2008 på jobb, men det er en annen sak), men i helgen har vennskapet vårt fått seg en alvorlig knekk.


Vott nr to klarte jeg altså telle feil ved opplegg; 56 delt på 4 er ikke 13. 14 er rett tall. Synd at jeg da har fortsatt med 13.

Siden jeg ikke liker å rekke opp, og han trenger sikkert votter om seks-sju-åtte-ni år, så får de ligge på vent. Trolig blir det også to par, siden de er litt ulike i størrelsen. Advarsel; disse kan komme til en julegave nær deg. Tross alt har vi lite system på ting som skal lagres i årevis.

Du kan kjøpe mønsteret flere steder på nett, det er en liten farsott i bloggverdenen for tiden.
Paradoxical mittens strikkes feks i finull til voksne. Okei, jeg har mønsteret, men det ser ut til å skulle ligge litt på vent til jeg har kokt fra meg.

6 kommentarer:

 1. Min frykt for tall gjør at mine strikkekunnskaper er begrensete og at strikkingen min dreier seg om flate, firkantete ting...

  SvarSlett
 2. Du er så flink :)
  Av mangel på annet fronuftig å gjøre i dag så har jeg "tagget" deg, ta en titt i bloggen min.

  http://hjerterom.abcblogg.no/

  SvarSlett
 3. Det er bra det ikkje er berre eg som surrer.. Kan bruke ein halv dag på å finne ut kor mange masker eg skal ha mellom kvar maske som skal økast.. Sjølv med kalkulator går det heilt i surr.. *sukk*

  Er forresten enig med Marit, dei vart jo fine!!
  Ha ei fortsatt fin veke :)

  SvarSlett
 4. takk for sist.hyggelig med hilsen på bloggen . nå har jeg tagget deg , så jeg kan følge med på den fine strikkingen din. det hadde vært morsomt å prøve det våttemønsteret en dag.
  Ha enh fin kveld. hilsen nua-nua.

  SvarSlett
 5. heisann! så fine vottene dine blir! jeg har tagget deg i bloggen min :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.