16. mars 2016

Strikketreff
Forrige helg sjekket jeg inn på Hotell 33 på Økern med mere strikketøy enn klær i kofferten. Slik blir prioriteringene når man drar på strikketreff, fokuset er da antall strikketøy som skal med, hvilken vanskelighetsgrad (rett,rett,rett,rett anbefales) og om snakketøyet er like klart som strikketøyet.

Jeg fikk luftet både strikketøy og snakketøy, og konkludert med at det er jommen mange hyggelige strikkere, og at de som jeg synes er morsomme å snakke med på nett, er veldig morsomme i virkeligheten også.

Av program kan en nevne innslag med Arne & Carlos, workshop med Kari Hestnes om tilpasning og design, maskesting med MarionR, mens noen av oss bare strikket og pratet og glemte tid og sted. Og så var det markedsplass med mye fint håndfarget garn, knapper, strikkedupeditter, kjoler og strikkeposer, sånn om Visakortet kjedet seg.
Jeg var ikke i garnkjøpehumør, men gikk amok i Snella og Petronella-knapper, selveste knappestøperen selv sto på stand og solgte ordknapper og ymse fra kolleksjonen. Bakterieknapper! Oioioi! Flashback til mine glansdager på labben, så jeg sikret meg en liten koloni. Og et sneglemålebånd ble også med, fint å dra til Økern og sikre seg bakterier og snegler.

Takk til alle jeg traff! Beklager til alle jeg ikke rakk snakke med, og en kjempetakk til alle som kom bort og sa at de kjente meg igjen fra bloggen. At noen synes det er moro å lese bloggen er stort for meg, og enda mer at de sier hei, det er stor stas.

Vil jeg anbefale å dra på strikketreff? Ja! Det å bruke tid sammen med folk som deler samme interesse som deg, å nerde en hel helg er fint, å kjenne folk igjen på strikkejakkene, å bare kunne fjase og strikke, det er fint, det. Og det fine er at man er interessert i det samme, så det er litt lettere å finne noe å prate om hvis du er ny. Og så er det fint å treffe folk igjen, for det frister jo å bli med om noen orker å arrangere på nytt.

Strikkefestivaler og strikketreff dukker opp mange steder i Norge for tiden, så hold utkikk. Og dra avgårde. Og overnatt på hotellet eller hvor det er. Det er deilig å la bare verden seile sin egen sjø mens man fjaser om garn, strikketøy og andre livsnødvendigheter.


17 kommentarer:

 1. Også har du meg da som liksom ikke "turte" å gå bort.... *flau* Digger bloggen din! Leser alt og kommenterer innimellom. Og blir veldig glad når du legger igjen spor hos meg:)
  Jeg håper det blir nytt treff om ikke altfor lenge, var tre år siden sist for min del,
  og neste gang, da skal jeg gå bort!
  Håper vi ses!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. ÅÅÅ! Jeg skulle tatt turen innom, jeg var litt i tvil om det var deg eller ikke, så da satt vi begge og lurte på om vi skulle sagt hei :) Neste gang!

   Slett
 2. Veldig koselig å hilse på deg, og nå har jeg omsider riktig dialekt i hodet når jeg leser bloggen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme! (Hvilken dialekt, forresten? Mvh lett blanding av dialekter.)

   Slett
 3. Strikketreff er så herlig. Så bra du koste deg - og fikk med deg noen kule knapper :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. vi sees vel i Mandal i løpet av året? Plutselig er jeg på en strikkekafe der!

   Slett
 4. Åh strikketreff er på min liste over ting å prøve! Artige knapper, og ja bloggen din er kjempe flott :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan anbefales! Litt skummelt når du starter, og så skjønner du at det er masse hyggelige folk som er like garngale som deg.

   Slett
 5. Dette hørtes veldig gøy ut, jeg må nok prøve et strikketreff en gang.... flotte knapper! Happy Knitting!

  SvarSlett
 6. Veldig kjekt å se deg igjen, og høre at du hygget deg. Satser på vi sees igjen om ikke så lenge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør vi! Vel blåst som treffgeneral, så ut som du fikk litt tid til å strikke du og!

   Slett
 7. Det var utrolig kjekt å treffe deg i helgen som var. Jeg har jo ær veldig fan av bloggen din lenge så det var stas å møte deg i virkeligheten også. Jeg ble jo inspirert av deg på treffet også og tenker på den herlige gule jakken din. Jeg har noe grønn shetland soft liggende som jeg lurer på om skal få bli en slik lett jakke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skulle gjerne snakket lenger, det er veldig moro å knytte fjes og stemme til de man treffer på nett. Veldig stas! Hverdagsjakka anbefales i ensfarget, den er en av de store traverne i garderoben.

   Slett
 8. Hyggelig å treffe deg! Men det som dyveke sier over her, skjønner jeg ikke noe av ;)
  Veldig gøy på strikketreff! Snakk om kvalitetstid! Fikk handla litt garn, men de fine knappene gikk meg dessverre hus forbi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha! Jeg får alltid et spørmål om - men hva slags dialekt er det egentlig du har? Lett forvirret blandings, får vi si.

   Veldig kjekt å prate litt!

   Slett
 9. Alltid hyggelig å prate med deg! Regner med at det ikke blir lenge til neste gang vi treffes til strikking og skravling. Strikketreff er gøy!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.