5. april 2012

Demokratiske valg

018

I forrige uke følte jeg behovet for vårluer til ungene, men innen de var ferdige, var det full vinter igjen. Jeg skylder ikke på treg strikking, men noen snøskyer som holder på å le seg ihjel av vårsugne nordlendinger og varmerekorder i mars.

Altså tok jeg en eske med Høilandsuld fra Garnudsalg.dk med farger som jeg likte, og lot ungene få velge farger selv derfra etterhvert som luene skred frem. Damene først, så hun fikk velge striper på Kirsebærlua.

Se, jeg strikker demokratiske luer! - proklamerte jeg friskt til gemalen. Jeg strikker, og de velger fargene.
Demokrati på gamle Sovjetmåten, mente han.  Kan de stille egne kandiater? Hva sier valgobservatørene? Er det er reelt fritt valg?

Hrrfmf! - snøftet det tilbake. Valgdeltagelsen er iallefall knall! 110%!

-Det var det i gamle Sovjet og, kom det tørt.

035

Men resulatet ble vårfriskt! Jeg kjøpte en garnblomst fra garnudsalg.dk, altså en eske med 12 smånøster på ca 25 gram hver, som en liten smakebit på Høilandsgarnet som den nettbutikken har. Du får ikke velge fargene selv, men jeg liker stort sett alle fargene de har, så jeg tok det som en overraskelse.

Kirsebærlua er super til sånn småstrikk som kan bli stilig om du har mange farger, eller mye av en, eller.. kort sagt, super til restegarnstrikk.

 032

Eh, ja, vi har altså ikke vårstemningen sånn veldig.

Storebror fikk også velge farger på lua si, og for å ikke få to like luer, så valgte den ikke så demokratiske (despotiske?) mammaen nytt luemønster, denne gang Aspargeslue fra Hønsefødder og gulerødderboka.
Hovedkriteriet til sønnen var at den skulle ha mest rødt på seg, så jeg hentet det rødeste garnet jeg har i den tykkelsen, Shetland soft fra Malsen og Mor i fargen Tudor.


041

Kjempemorsom lue å strikke, siden stripene er strikket som biser, altså som kanter som stikker opp av overflaten. Du strikker glattstrikk til ønsket bredde på stripen, og så henter du opp masker på baksiden fra der stripen startet, og strikker disse sammen med hovedfargen igjen, så det blir en brett på strikketøyet som stikker opp. Elendig forklart, men gøy struktur. Dukker nok opp igjen på et plagg eller to.

Lua ble ikke pen, men eh.. spesiell og morsom.

25 gram Høilandsuld gikk med til Kirsebærlua, 35 gram Shetland soft og småstriper av Høilandsuld gikk med til Aspargeslua.

Godt nytt for de som synes Annette Danielsen er en god strikkedesigner som skriver gode oppskrifter:
Hønsefødder og gulerødder er kommet i nyopptrykk, men som to hefter istedet for en bok. Hønsefødder... heter første hefte, ...og  gulerødder heter det andre.

God påske! Her skal det slappes av og strikkes. Første måltid med lam er inntatt allerede. Flere følger.


21 kommentarer:

 1. Veldig stilige - og vi liker demokrati :) En sånn garnblomst må jeg vurdere å kjøpe faktisk...

  SvarSlett
 2. Så utrolig mye fint du strikker!

  Hilsen Fredrikke

  SvarSlett
 3. Flotte luer - og kanskje du egentlig er litt synsk..?

  SvarSlett
 4. Det var flotte luer! Må prøve å huske på disse når jeg skal strikke luer neste gang! De var jo litt utenom det vanlige og restegarn har vi vel alle? God påske :)

  SvarSlett
 5. Morsomme luer - og med så mange fine farger, så passer det jo til ethvert ytterplagg også, også når våren kommer for alvor og lettere jakker kommer på!
  Glad påsk! :O)

  SvarSlett
 6. Morsomme luer! Det spørs vel dessverre om jeg får engle"barna" mine med på sånne freshe prosjekter - det går mest i grått og brunt der. Kirsebærlua er jo omtrent den samme som Dragspelbaskeren eller Noro-lua, bortsett fra størrelsen da, men Aspargesvarianten har jeg aldri sett før. Artig!
  Ha en riktig fin strikkepåske!

  SvarSlett
 7. Fikk forresten lyst på en sånn kirsebærlue selv jeg... herlige med litt farger!

  SvarSlett
 8. Så flotte luer! Deilig med noen sånne fargerike prosjekter innimellom.
  Det snør på Sunnmøre også.. sukk.. men det var litt trøst i å høre at det var blitt kaldt hjemme hos mamma i Grimstad også nå, etter at de har hatt reine sommeren en stund..

  SvarSlett
 9. Kule luer! :) HÆRlig at ungene får velge selv en gang i blant, vel? :)

  SvarSlett
 10. Demokratiske KULE/søte luer med en diktatorisk Kong Vinter må eg si....eller no sånt! Jammen ikkje mye VÅR i sikte hos dere da! Hvor mange meter snø har dere sånn egentlig!?? Det var min drøm til jul da.....antydninger til vår her i vest da, dog i form av ØSENDE regn med litt solglimt inni mellom! Har gått i fra spagettitopp soling til 2 lag med ullsokker bare i løpet av de siste 14 dagen-så gudene må vite OM det i det hele tatt blir sommer ;))

  ANYWAY-Kos dere og ha en herlige Påske ;))

  Klem Vibbedille ,))

  SvarSlett
 11. Morsomme luer! Kall det "medbestemmelse" så lukter det ikke sovjet? Sensur eller ikke sensur :p

  SvarSlett
 12. hæ, så længe både du og ungerne havde det sjovt, så kan valgobservatøren godt pakke sammen.
  Det er i hvert fald blevet nogle skønne huer.
  Kunne I ikke sende noget af sneen herind til fjeldene ved Vaset, vi savner den stærkt! Påskeski er det i hvert fald ikke blevet meget til indtil videre!

  SvarSlett
 13. Annette Danielsen er den som lagar dei finaste barneoppskriftene, utan tvil.
  Luene vart fine, og truleg endå betre å ha på når dei har fått bestemme fargene sjølv.
  God påske!

  SvarSlett
 14. Hva er demokrati om det ikke er den enkeltes frie rett til å velge? Flotte luer, flotte farger, flotte unger og flotte bilder. Fortsatt god påske (og vinter?) til noe som virker som en flott familie.
  Hilsen Grete

  SvarSlett
 15. Unnskyld, men hva var portoen på det garnet fra Danmark? Før EØS hadde vi innenlands portotakster til alle nordiske land. Jeg kjøpte billig fritidsgarn fra Danmark. Det ble dyrere enn om jeg hadde kjøpt det i garnbutikken.
  Hilsen Grete en gang til

  SvarSlett
  Svar
  1. 90kr. Det meste av porto er dyrt for tiden, etter de la om til at pakker over 7 cm koster mer, og de fleste garnpakker er jo bredere enn det... Takk og pris på godt utvalg i nabobyen i norske garn.

   Slett
 16. utrolig kule luer, spesielt kirsebærlua! også så kjekk restegarnstrikk da! :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.