11. mars 2010

Grønn genser som forhåpentligvis ikke skal brukes ennå

grønn foran
Strengt tatt håper jeg at denne genseren ikke trengs brukes før høsten igjen, for nå er jeg smålei blå tall på værmeldinga. Særlig minusgrader i flokk. Blæh!
Men iallefall; skal du få følelsen av å være en rask superstrikker, så prøv å strikk en barnegenser i Alfa. Det flyr unna, og på tre kvelder har sønnen fått ny tjukk genser. Dette er størrelse 4 år, og han er en smal 3,5årstass, så den passer i lang tid ennå.
grønn flettegenser
Jeg strikker sjeldent tykke gensere, men syntes det manglet en til de ekstra kalde dagene. Og da ville jeg ha en med raglanfelling, så det ikke blir fullt under armene.
Oppskriften er fra Sandnes Mix 0802, og er utrolig lett å bla forbi. Genseren i heftet er strikket i en fin mørkblå farge, noe som gjør at du ikke ser før ved tredje gjennomlesning at det er faktisk et kult flettemønster på genseren. Og kule guttegensere er en mangelvare! Så kaaaanskje burde de presentert den i en annen farge?
Jeg digger flettemønsteret som er enkelt, men effektfullt.
Harde fakta: Jeg brukte 6,1 nøste Alfa til str 4 år, og du slipper unna med 6 nøster om du dropper høy hals. Pinne 7! Strikket på mitt nye Addi Click-sett.

29 kommentarer:

 1. Den var stilig :D kule guttegensere er virkelig mangelvare, men den der var kjempe fin. Det hørtes veldig digg ut å strikke genser i alfa :D deilig at det går fort unna i blant :)

  SvarSlett
 2. Veldig fin genser! Tror jeg bør bla tilbake til den, ja!

  SvarSlett
 3. like godt alfa-garnet, men d har en tendens t å bynne å loe og tove seg etter litt bruk, så d blir ikke så pent etterhvert... hr ddu opplevd d?

  SvarSlett
 4. Jeg vet ikke om du allerede vet om denne bloggen, eller om du finner noe stilig der, men her er en dansk blogg som samler på strikkemønstre til drengeklær:

  http://drengestrik.blogspot.com/

  SvarSlett
 5. Kjempefin. Og du har helt rett, den er jo helt usynlig i dette fargerike heftet (nå har jeg riktignok kun sett det på nettet)

  SvarSlett
 6. Denne var nydelig!
  Må strikkes. Gjerne i akkurat den grønnfargen, den var lekker.

  SvarSlett
 7. Denne var flott! Jeg savner også noen ordentlig flotte og stilige mønstre til gutte gensere, ja egentlig alt av gutteklær. Det finnes så mye flott til jenter, men guttas klær er ofte kjedelige og blå.

  SvarSlett
 8. Guri malla, skal si du er bloggeffektiv for tia! Her strømmer det på med nye innlegg i en sånn hastighet at en annen stakkar kan få bakoversveis! (o:

  Effektiv strikker visste vi jo at du var, og en barnegenser på tre kvelder er jo fortere enn lynet! (Mc Queen...)

  Flott genser, flott flette og flott gutt. Men jeg er enig, og håper de nærmeste ukene kun tillater tynne lette ullplagg og solbriller...

  SvarSlett
 9. Kjempetøff! Den flettegreia var veldig fin.

  SvarSlett
 10. Så herlig modell, og for en nydelig genser :)

  SvarSlett
 11. Deilig farge i denne genseren! Og en skikkelig sjarmknott denne sønnen din er da! Herlig genser!

  SvarSlett
 12. Wow, denne var råstilig. :) Spørs om Storebror trenger en slik til vinteren. Kjappe prosjekter trenger vi mer av. ;)

  SvarSlett
 13. Kjempefin genser, flettetingen gjorde virkelig susen. Jeg er veldig glad i Alfa, sikkert fordi det blir genser fort og slikt :)

  SvarSlett
 14. Kjempefin genser, og det du sier om at flotte gutteklær kommer litt bort i heftene er jeg enig i. Det er ofte brukt mørke farger og da er det ikke enkelt å se strukturer og annen pynt. Jeg har flere ganger oppdaget fine gensere flere år etter at heftene ble gransket opp og ned. Du har brukt en herlig farge til din variant, og den kler gutten kjempegodt! Ha en fin helg, helst uten minusgrader :)

  SvarSlett
 15. Kjempeflott genser, den skal definitivt strikkes! Takk for inspirasjonen :)

  SvarSlett
 16. Dette var en skikkelig fin genser, herlig farge, og veldig kjekk modell :-)

  SvarSlett
 17. Hei Flott genser!! Jeg har i lengre tid smugtittet i bloggen din, mye inspirerende!!! Så nå har jeg lagt deg til min bloggliste, håper det er ok.
  Om du ønsker å følge meg er adressen http://frihet-natalie.blogspot.com, velkommen!!!

  SvarSlett
 18. Genseren er kjempe fin og mønsteret på heftet er notert. :-)

  SvarSlett
 19. så fin den ble,tror jeg må kaste meg ut i det jeg å,siden 4 åringen min ikke har fåttt så mye strikk i det siste:)

  SvarSlett
 20. Nå har du virkelig ledet meg ut i fristelsen, jeg har kjøpt både garn og oppskrift i dag. I samme farge, så uoriginalt som mulig. De hadde ingen andre fine farger, altså. Og takk for tipset med de 6,1 nøstene. Det var bare 6 å oppdrive i samme innfarging, så da blir det uten hals hos meg, og muligens med litt kortere ermer. Det er en stor 2 1/2-åring som skal få den til jul, så da må det vel være greit å korte ned en anelse på fireårsstørrelsen.

  SvarSlett
 21. Jeg beundere dine flott strikkekreasjoner og har en award til deg i bloggen min ;-)

  SvarSlett
 22. Knallfin genser! Like god fargen og fletten. Holder på med litt fletter selv nå, og det er gøy! Pent blir det også. Alfa har jeg bare brukt til luer, greit å se at det kan brukes til noe annet også.

  SvarSlett
 23. Hei,
  Så mye fint du strikker, strikker du på bestilling?

  Hilsen tone :)
  tonem_h@hotmail.com

  SvarSlett
 24. lurer på om ikke jeg må ha det heftet. etter alfa genseren min fikk jeg en litt sånn aha opplevelse (uten herr harket takk og lov) Alfa er et skamdeilig garn rett og slett! Og greit å strikke den såpass stor at du har en del basisklær innen det blir vinter igjen om 5 korte måneder...! ;)
  Urk, ja man kan trygt si jeg _ikke_ er overlykkelig om dette internett tullet. Blir spennende å se hvor lang tid det tar før Ice leverer!

  SvarSlett
 25. Takk for en interessant blogg

  SvarSlett
 26. Link exchange is nothing else except it is simply placing the other person's website link on your page at appropriate place and other person will also do similar in support of you.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.