21. februar 2010

Mønster kommer!

Takk for gode tilbakemeldinger på selvdesignet genser! Flaks at jeg har blogg, siden jeg ble så fornøyd at jeg ville fortelle til hele verden at jeg var en smule stolt.
Så slipper jeg stoppe folk på butikken: -hei du!Apropos ingenting! Har du sett genseren til sønnen min? Den har jeg designet HEEELT selv, altså!
-Jasså, skrulledame? Den var jo ... eh... fin? Kan du slippe grepet i jakka mi nå, tror du?
Takk og pris for bloggen, altså.
Men det frister å skrive opp mønsteret siden andre også kunne tenke seg en sånn. Smart (?) nok har jeg særdeles utydelige notater på den, så jeg skal teststrikke en til i en annen størrelse, før jeg publiserer noe mønster. Så stay tuned! Mønster kommer! Funderer fremdeles litt på størrelser. 2-8 år feks?

IMG_7620

I mellomtiden har jeg strikket en arbeidshest, dvs enda en ullbukse til sønnen. Har han ikke en akkurat lik en? spurte mannen, og joda ,han har flere som er tilnærmet lik. Jeg slo til på salg før jul på utgående farge i Lanett (Sandnesgarn, da! Sjokobrun bør inngå i sortimentet!) og strikket bukse i dobbel Lanett til sønnen. Siden jeg glemmer de våte ullbuksene under vogna en dag eller to, så ble det superwashgarn, gitt...
210 g Lanett gikk med til str 4 år. Etter jul er lageret slanket med nærmere 1 kilo garn, fornøyd, fornøyd.

13 kommentarer:

 1. bra med garn slanking, så kan man kjøpe nytt med god samvittighet! ;)
  Og lur var du som skrev ned mønsteret på genseren :) jeg har iallfall ingenting mot det. Og kommer iallfall til å kjøpe og bruke det!!
  Ha en flott ny uke nå da!
  (og husk å ta fremm buksene fra under vogna på fredag ;) )

  SvarSlett
 2. Si fra hvis du trenger prøvestrikker til str. 2 år. :D

  Fin bukse og herremann!

  SvarSlett
 3. gleder meg til mønster kommer :)
  du den buksa så god ut - har du mønster på den? skulle gjerne strikket et par ekstra i fire år...

  SvarSlett
 4. fant den.... oppskriften altså :) takk for link!

  SvarSlett
 5. Hurra for mønster! Kunne godt tenke meg en til småen min også. I Sjølingstadgarn selvfølgelig;-) Tror to-trådsgarnet vil passe godt til mønsteret.

  SvarSlett
 6. genialt!!! for nå har jeg sloss m x antall mønstre jeg ikke har blitt enig med til nevøene mine i kr-sand. og der er det _kaldt_ nå blir jeg fortalt. te he he he. til pass for dem, klimaflyktningene. anyway! Klar som et egg for brynjegenser! :D

  SvarSlett
 7. Hei!

  Følg gjerne med og del med oss lesere om hvordan Lanettgarnet holder seg over tid, om det nupper f eks. Er veldig spent på å høre, ettersom jeg selv strikker ei ullbukse av samme garn (samme farge også, faktisk), og har hørt en del negativt om det - samtidig som jeg har hørt fra produsenten at det har forbedret seg mht nupping :)

  SvarSlett
 8. Pass bare på at du ikke legger notatene dine på et lurt sted slik som jeg pleier å gjøre :-)

  SvarSlett
 9. Skal si du er kjapp med pinnene altså. Ullbukse ferdig allerede. Er enig i at sjokobrun bør finnes i ethvert sortiment, det gjorde seg i alle fall i ullbukse :)

  Genseren under her er bare helt herlig, og som jeg så vagt antyder i bloggen min i dag så er Sterk et nydelig og holdbart garn. Minuset er jo nuppingen og loingen, men kanskje det ikke blir så framtredende med plagg som ikke brukes nedi sko ;)
  Lag gjerne mønsteret helt opp til størrelse 10 år. I følge Dalegarn er det jo den størrelsen min spinkle, men lange 6-åring må ha.

  Strukturen du har brukt på genseren er en veldig vanlig struktur som er mye brukt f.eks til babyoppskrifter. F.eks. Dale mener jeg har flere plagg strikket på denne måten. Skal sjekke!

  SvarSlett
 10. Gleder meg til mønsteret kommer for det var en kjempefin! Ullbuksa i sjokobrun er også fin! Ha en fin uke!

  SvarSlett
 11. Du lager så mye flott! Alltid gøy å besøke bloggen din.
  Det ligger en award i bloggen min til deg.

  SvarSlett
 12. Så flott blogg du har og så flink du er til å skrive!
  Jeg må få lov å komme innom her igjen og lese mer - så derfor havner du på lista mi.

  Ullbukser er et must og ingentinmg kan måle seg med det nå i disse kalde vinterdagene - og ha fler enn et par er bare vel og bra.

  Genseren under her var kjempeflott.
  Det ER moro å lage sine egne mønstre, jeg liker også det og ekstra moro er det når resultatet blir så velykket som i ditt tilfelle.
  Angående vasking av Sterk-garnet. Jeg har strikket både genser, sokker og luer av garnet og liker det kjempegodt. Sokkene er vasket opp til flere ganger i vaskemaskin på vanlig 40 graders vask og det funker helt greit. Jeg har tilogmed hatt dem i tørketrommelen uten at de ble tovet.
  Hilsen Marit
  Maritsmaskerader.blogspot.com

  SvarSlett
 13. Så flott at du lager oppskrift!! Ullbukser kommer alltids godt med -og man trenger jo gjerne flere - i allefall hvis de glemmes under vognen...

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.