7. juni 2009

Fargeeksplosjon!

godt synlig
Det har blitt mye hvitt til høstbarnet, men nå lengtet jeg etter å bruke litt farger! Dressen er omtrent gratis, siden jeg fikk garnet i bytte mot å strikke Turtle butt til Grooo, et godt bytte for begge parter, tror jeg. Kjekt å øke garnlageret på den måten.'

 
Dette er heldress i str 0-6 mnd i dobbel totråd fra Nøstebarnboka (ja, boka anbefales for de som ikke allerede har den). Jeg brukte New Zealand lammeuld fra 123knit, og det gikk overraskende mye mer rødt enn orange (115 g + 65 g) selv om kantene var ensfargede, trodde jeg ikke de utgjorde såå stor forskjell. 
Judith hadde en utfordring på bloggen sin om å gjøre ferdig prosjekter i helga, og jeg kastet meg på. Strikker du i dobbelt garn, så er det dobbelt så mange trådstumper å feste. Hrmpf! Og siden jeg strikket inn flere knapphull enn beregnet, så ble det en smule mange knapper å sy fast. Jeg har til og med sydd i bilen frem og tilbake til dyreparken for å bli ferdig i kveld, og sloss med kommende storebror om knappene. Han mente bestemt at det var hans. 


epleknapper
Knappene er fra Pinnsvindesign,  jeg er veldig glad i treknapper, særlig disse.

Endringer fra mønster: som nevnt flere knappehull, bena og armene fikk ekstra lengde etter tips fra flere. Jeg har strikket dressen før til storebror, og da strikket jeg den veldig løst, så denne gangen gikk jeg kraftig ned i pinnestørrelse, så den ble mer tett. Sikkert derfor  (pluss ekstra lengde) jeg endte med mer garn enn oppskriften gjettet på. I tillegg gjorde stripemønsteret at jeg ikke strikket buksa høyere bak, siden det ville forstyrre stripene på rumpa. Pytt. 


22 kommentarer:

 1. Stilig! Flott med farger til små knøtt. Skjønner forresten godt storebroren som gjerne ville ha knappene- de var flotte!

  Varmt i Dyreparken idag? Vi er vanligvis oppe en tur hver gang vi er hjemme (er fra Høvåg...) men i mai ble det for lita tid. Eldsten er på tokt med skoleskipet,de kommer til Kr.sand imorgen, men ville ikke innom han heller imorgen- han hadde vært der før, mente han på!
  Ha en flott sommer!

  SvarSlett
 2. Herlig! Og knappene er jo bare søte :)

  SvarSlett
 3. Bra jobba! Når du monterer i bilen tar du utfordringen seriøst, sånt liker jeg:-) Ser ikke bort fra flere slike små motivasjoneskonkurranser, jeg har vært veldig effektiv denne helga, så det virket etter hensikten. Og nå koser jeg meg med å surfe rundt for å sjekke alle de andre flotte tingene som er blitt fullført.

  SvarSlett
 4. Ej, den er flot - skønne farver og knapper.

  SvarSlett
 5. Herlig!
  Elsker fargene. Og striper. Herlige striper.

  SvarSlett
 6. Så fin den ble!!
  Det er herlig med så knæske farger til småttiser. Og knappene er jo det lille ekstra.
  Ha ei fin uke!

  SvarSlett
 7. Helt fantastisk! Herlige friske farger. Kommer til å lyse opp i vognen, og det er virkelig noe man trenger kalde novembermorgener. Nå er jeg allerede spent på neste prosjekt. Tar vel ikke mange dagene før det er nye kreasjoner å beskue her inne! Ha en fin uke!!!

  SvarSlett
 8. Den var rett og slett fantastisk! :D Så søte knapper :)

  SvarSlett
 9. Spreke farger, det blir stilig til småen! Dressen ble veldig fin i stripeversjon :-)

  SvarSlett
 10. Denne dressen var kjempe fin. Fine farger. Søte knapper er bare så dekorativt, de var kjempe søte de knappene du har sydd på.

  SvarSlett
 11. For en fantastisk dress - elsker fargene og knappene!

  SvarSlett
 12. Kjempeflott fargekombinasjon på en nydelig dress:)

  SvarSlett
 13. Herlig! Elsker barneklær med sterke farger :) Flott strikket, som alltid :)

  SvarSlett
 14. Nydelig dress og fine sterke farger!

  SvarSlett
 15. Fastisk flott dress! Du gjorde lurt i både lage flere knappehull samt å strikke armer og ben lengre. Etter "ørten" slike dresser har jeg kommet fram til samme løsning. Synes fargene på denne ble råstilige, og knappene gjorde seg godt :) Ha en fortsatt flott helg!

  SvarSlett
 16. Det første ordet skal være fantastisk! Jeg har det med å skrive litt fortere enn tastene lystrer, og etter å ha fått ny maskin er dette blitt verre, synes den har litt for lang reaksjonstid :)

  SvarSlett
 17. Så flott dress! Tar du imot bestilling på en slik? ;)

  SvarSlett
 18. Oh very, very nice. this overal is a dream. How pattern is it ? can you say me ?

  Viele liebe Grüße in den Norden
  Ute + 6 wilde Kerle + Hühnchen

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.