7. desember 2012

Ordning och reda i garnverdenen

015

Jeg har hatt julaften på forhånd. Iallefall føles det slik da jeg i går kunne hente frem alt garnet som hadde bodd på ymse plasser i høst. Skapet er på plass, selv etter feilbestillingsfadesen i vår. (hvorfor måle takhøyden før du bestiller?)

Siste del av oppussingen i kjelleren er på plass, og det har frigjort ett rom til gjesterom, og  på det rommet plass til et stort Pax garderobeskap der jeg skulle få flytte inn alt stæsjet. Takk til svigerfar Øyvind som har pusset opp kjelleren, og som monterte skapet for meg. Luksus! Alle skulle hatt en nypensjonert handyman som flyttet inn noen måneder og pusset opp hobbyrom og gjesterom, og hentet og bringet barn i barnehage.

På toppen ble det plass til et lite stofflager, og hylle to bugner med knapper, sakser, sydupetitter, superlim og paljetter, perler og sytråd.  Pinnene bor fremdeles oppe i stua i pinnemappa si, for de er jo i bruk hele tiden. Noen som gjetter på om jeg er glad i koffertene fra søstrene Grene? Og metallbokser?


012

Alt garnet er sortert etter tykkelse og type, og fått plass i seks store plastkasser som sitter på glideskinner, slik at jeg kan ta med meg hele kassa opp om behovet for fargevurderinger i dagslys av alt garnet i den typen skulle være ett behov. Kassene har lokk om ønskelig, men med hull, så de er ikke møllsikre. Men til dags dato har ikke møll vært trøbbel her.

Dette er kassa merket "tynn".
Kassa er 1 meter bred, 58 cm lang og 16 cm i dybden. Plass til mye garn.
Strengt tatt skulle jeg veid beholdningen for å få hakeslepp over kiloene. Men nå var jeg mest opptatt av å få det samlet og organisert.

014

Endelig ble det sjanse til å ta frem Dymomerkeren!

Litt pussig merking av kassene; Tynn, alpakka, Bulky, Finull og gjengen, babyull, sportsgarn, superwash, sokkegarn og bomull.

018

Og det beste?

Lukker du døra, så er det ryddig.

Ikke sponset av IKEA (da hadde interiørbildene vært mye bedre, feks) men IKEA er et greit sted når du leter etter oppbevaringsløsninger. Og garderobeskap er kjekke stæsjskap.
Skapet er PAX Balstad (1 meter bredt og 201 cm høyt) og kassene heter Komplement.

24 kommentarer:

 1. Misunnelig! Det der så utrolig kjekt ut, og du har nok MYE garn :) Skummelt når alt blir samlet på en plass.
  Misunner deg svigerfaren din også. Her er også innredning og oppussing på planen, men så var det det med å ha tid.

  SvarSlett
 2. Gratulerer! Jeg er også ubeskrivelig misunnelig. Garnet mitt er også i eksil for tiden, og i mangel på hjemmeboende arbeidskraft går det svææært sakte. Men vi kommer nok i mål!

  SvarSlett
 3. Det ser jo skønt og praktisk ud! Dejligt med en ordentlig førjulegave (sådan må den da næsten føles) :)

  SvarSlett
 4. Dette var stas! Skikkelig gode skuffer med mye spennende og fint garn!
  Så morsomt å se kategoriene dine, og vilken ordning du har nå!
  Fine bokser og kofferter, flere som er glad i sånt :o)
  Kos deg med nyordningen!

  SvarSlett
 5. Ser fantastisk ut! Skulle berre hatt plass til eit sånt skap i kjellaren. Som om det ikkje var nok at eg har syrommet fullt av stoff i ulike variantar har eg no begynt å samle på meg diverse garn også, sukk. Eg kjem bokstavelig talt ikkje fram til symaskina lengre. Her må det gjerast ein innsats.

  Du kan i alle fall vere stolt av ditt stæsj no, det er heilt klart!

  SvarSlett
 6. Så utrolig kjekk løsning. Jeg har garnet mitt i skap, men kunne tenkt meg å hatt de i skap med slike skuffer man kan trekke ut jeg også.

  SvarSlett
 7. Åååå har du også en sånn svigerfar som pusser opp, min er banksjef men det gjør han enda ivrigere te å gjøre noe annet enn å sitte i ro om ettermiddagen *glede* Snart er hobbyrom/kontoret mitt ferdig, ser jeg har mye å glede meg til! :)

  SvarSlett
 8. Fantastisk!! Skikkelig julegave til deg selv!!!!

  SvarSlett
 9. Wow, her var det orden i sakene ja! :-)

  SvarSlett
 10. Så deilig med orden i sysakene! Og ikke verst med "au pair" heller :)

  SvarSlett
 11. Se der ja!!
  Da ble det orden i sakene :-)
  Flink svigerfar du har!!
  God førjulstid!!
  Klem fra Mona

  SvarSlett
 12. Kjekt med orden i sakene, håper det varer! Hos meg har det nemlig en tendens til å bli uorden ganske kjapt igjen... :)

  SvarSlett
 13. Gratulerer, deilig med system og orden! Min nylig pensjonerte svigerfar snekra syloft til meg (ok, det er visst tv-stue også), kjenner den herlige følelsen av nytt rom som skal fylles. Mitt syrot er dessverre ikke så pent dandert bak skapdører som garnet ditt - ennå.

  SvarSlett
 14. Smart system. Jeg er misundelig, et helt skab med garn.

  SvarSlett
 15. Skønt skab - er lettere misundelig over sådan et skab til alle hobbytingene (ok, MEGET misundelig).... jeg har lige spurgt manden hvor vi har plads... Dejligt med en handy og hjælpsom svigerfar.

  SvarSlett
 16. Eg vil bu hos deg.

  SvarSlett
 17. Luksusskap- heldige deg :)

  SvarSlett
 18. Å så digg! Jeg kjenner at det bruser nesten over av lykke hver gang jeg drar fram alt mitt garn, stoff og stæsj " my precious" tenker jeg og har sikkert et helt vilt eier uttrykk i fjeset ;-) Forøvrig vil jeg bare nevne at møll e på frammasj, siden vi ikke lenger bruker møll kuler. Har også lært at sedertre holder de seg unna, så noen biter i skapet gjør kanskje ikke no... Ligger ofte sedertre i sigar etuier (siden farer ofte(re) får seg noen sigarer t jul. Ut å knabbe ;-))

  SvarSlett
 19. Godt meg litt ordnings.
  Men kun 6 hyller? Ikke sikker på om jeg er imponert ;-)
  Men nå strikker jo du så raskt at lageret kanskje ikke rekker å hope seg opp.
  Ha ei strålende helg!

  SvarSlett
 20. Å, så mye spennende garn hos deg, nok å ta av der om du plutselig fikk en ny idé en lørdagskveld... ha en fin ettermiddag hos deg!

  SvarSlett
 21. Pax er toppers! Jeg har samme system i skyvedørsgarderoben vår og det er så praktisk! Jeg har lokk, men min erfaring er at lokket ikke alltid går på... Merkelig! ;) Dog har jeg bare én skuff, så mitt lager er vel ikke å betrakte som digert, som ditt kanskje grenser mot? :)

  SvarSlett
 22. Gratulerer! Så deilig å få orden og system! Nyt det!

  SvarSlett
 23. Hurra! System er noe av det morsomste som finnes! Og ditt system så veldig bra ut. :) Nå ble jeg inspirert! Synd det ikke er plass til tilsvarende oppbevaringsløsning inni et mange meter langt knekott uten ståhøyde (som til gjengjeld har inngang bare i den ene siden!) For det er nemlig der garnet mitt bor...

  SvarSlett
 24. Ååå.... Nå ble jeg varm om hjertet! For ett drømmeskap! Ha en fin (strikke)helg Merete!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.